Nogomet

Če bi kadarkoli igralec prišel do mene in rekel, nismo se uvrstili, moram oditi, bi ga sam odpeljal

Liverpool, 27. 05. 2023 11.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Kot poročajo številni mediji, naj bi Mohamed Salah tudi v prihodnje kariero nadaljeval v Liveropoolu. Jürgen Klopp je prepričan v to, zato si dodatnih skrbi glede tega ne ustvarja. Najverjetneje je zanj že dovolj boleče dejstvo, da se jim v prihodnji sezoni ni uspelo uvrstiti v elitno tekmovanje Lige prvakov, kjer so nazadnje slavili v sezoni 2018/19. Vsi skupaj se bodo morali zadovoljiti z Ligo Evropa.

Jürgen Klopp in Mohamed Salah
Jürgen Klopp in Mohamed Salah FOTO: AP

30-letni Mohamed Salah je igralec, za katerega se zdi, da mu je tekmovanje, kot je elitna Liga prvakov, nekaj, kar je edino primerno. Egiptovski zvezdnik, ki je v tej sezoni dosegel 30 zadetkov in polovico tega asistenc, je na družabnih omrežjih zlil čustva ob tem, ko si Liverpool ni uspel zagotoviti mesta v elitnem tekmovanju. Veliko razočaranje nogometaša so začutili vsi podporniki kluba: "Popolnoma sem uničen, za vse skupaj ni nikakršnega opravičila. Imeli smo vse, da bi uresničili zastavljen cilj, da bi se uvrstili v Ligo prvakov. Toda nam ni uspelo. Mi smo Liverpool in igranje v tem elitnem tekmovanju je nekakšen minimum. Žal mi je, toda sedaj ni čas, še prezgodaj je za vzpodbudne ali optimistične izjave. Izneverili smo se tako navijačem kot tudi samim sebi"

Toda kljub vsemu razočaranju in nezadovoljstvu s potekom sezone je strateg Rdečih Jürgen Klopp prepričan, da bo Salah del ekipe tudi v prihodnji sezoni, kjer bodo poskušali postaviti stvari nazaj na svoje mesto. Klopp je optimistično napovedal: "Brez skrbi, brez (da si želi Salah zapustiti klub). Nisem še zasledil ničesar takega, kar bi vodilo k temu. Očitno je Mo zelo rad tukaj, bil je del vse te zgodbe. Če bi kadarkoli kakšen igralec prišel do mene in rekel, oh, nismo se uvrstili v Ligo prvakov, moram oditi, bi ga sam odpeljal v drugi klub. Vzel bi ključe in mu rekel, kam želi, da ga odpeljem. Tega ne bi nikoli razumel." Nemec je še pojasnil, da bi bilo to povsem enako, kot če bi zaradi tega sam želel zapustiti klub: "Sam sem odgovoren za to zmešnjavo ali karkoli drugega, zato v takšnih trenutkih ne moreš oditi."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Situacija z Mo je drugačna. Igralci me sprašujejo, ali imajo lahko daljše počitnice, vendar me nihče ne vpraša, ali se mora po počitnicah vrniti. Tega ni bilo v najinem pogovoru. Ravnokar sem ga videl v menzi in bil je že nasmejan. Ne vem, zakaj, ker ga nisem vprašl, toda ni bil videti slabe volje. To je pomembno," še zaključi Klopp. Salah, ki je lani poleti podpisal novo triletno pogodbo, je letos tudi najboljši strelec kluba. Nemec je prepričan, da bo bolečina, ki je zajela Redse, le nov dejavnik, da si še prej povrnejo mesto med evropsko elito.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mojcd
27. 05. 2023 18.59
+2
Nam lahko avtor clanka pove kaj pomeni naslov? Namrec direkten google prevod nam ne pove nic