Nogomet

Šaljivec Crouch se spominja: Prosinečki ni kadil le takrat, ko je igral

London, 28. 03. 2020 15.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nekdanji angleški nogometni reprezentant Peter Crouch je zaradi svoje sproščenosti in številnih anekdot vedno zanimiv sogovornik, nekdanji napadalec Tottenhama in Liverpoola pa je v pogovoru za Daily Mail spet razvedril rojake in nogometne privržence po svetu.

Crouch (na fotografiji) v dresu enega zadnjih klubov v svoji karieri, angleškega Stoke Cityja.
Crouch (na fotografiji) v dresu enega zadnjih klubov v svoji karieri, angleškega Stoke Cityja. FOTO: AP

Peter Crouch je nazadnje nosil dres angleškega prvoligaša Burnleyja, ki je bil tudi njegov zadnji klub v karieri. 39-letni napadalec, ki je nekoč famozno dejal, da bi, če ne bi bil nogometaš, verjetno ostal devičnik, se je v pogovoru za Daily Mail spominjal igranja za številne znane klube, kjer si je slačilnico delil z nekaterimi odličnimi nogometaši.

Nekdanji član Tottenhama, Liverpoola, Queens Park Rangersov, Portsmoutha, Southamptona, Aston Ville, Norwich Cityja in Stoke Cityja je denimo igral tudi z legendarnim Robertom Prosinečkim. Nanj se je Crouch spomnil ob vprašanju, kako meni, da bodo vrhunski nogometaši v času osamitve zaradi pandemije koronavirusa ostali v formi.

Z ženo Abbey Clancy med oddihom na morju, kjer je nekoč srečal tudi velikega Ronalda.
Z ženo Abbey Clancy med oddihom na morju, kjer je nekoč srečal tudi velikega Ronalda. FOTO: X17 Agency

'Bil je neustavljiv'
"Ne želim nikogar očrniti, a vprašanje bi izkoristil, da nekaj povem o Robertu Prosinečkemu," je o nekdanjemu vezistu hrvaške reprezentance, zagrebškega Dinama, Crvene zvezde, Real Madrida, Barcelone, Portsmoutha in ljubljanske Olimpije povedal Crouch.

Kljub ne preveč rednemu treniranju in nešportnemu načinu življenja se je Prosinečki za večno vpisal v zgodovino Portsmoutha, na 35. sekundi posnetka najdete tudi podajo za gol Croucha:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Ni najbolj delal na telesni pripravi. Robert je bil upornik in ni kadil le takrat, ko je bil na igrišču. Med tednom smo ga bolj malo videvali na treningih, a moj bog! Ko je igral v Portsmouthu, je bil neverjeten. Imel je preigravanje, s katerim je nakazal strel, naredil finto in stopil na žogo. Obrambne igralce je vedno spravljal ob živce. Vedel si, da prihaja, vedel si, kaj bo storil, a bil je neustavljiv. Tako je bilo vedno, ko je igral, tudi za Crveno zvezdo, Real Madrid ... V Portsmouthu je bil balzam za oči," se je spominjal Crouch.

Ronaldo ga ni prepoznal
Nogometaša po rodu iz Macclesfielda so lahko slovenski ljubitelji nogometa in plesa podrobneje spoznali tudi pred leti, ko je njegova žena in slavni otoški model Abbey Clancy s slovenskim plesalcem Aljažem Škorjancem zmagala v najpriljubljenejšem plesnem šovu Strictly Come Dancing. Proti slovenski izbrani vrsti nikoli ni igral, čeprav je s klopi pospremil dve zmagi "treh" levov: najprej na prijateljski tekmi leta 2009 v Londonu (2:1) in nato še na obračunu svetovnega prvenstva slabo leto kasneje v južnoafriškem Port Elizabethu (1:0). A nazaj k Crouchevim prigodam, za Daily Mail se je tako spominjal denimo tudi srečanja z legendarnim brazilskim nogometašem Ronaldom na Ibizi. 

"Srečala sva se med počitnicami na Ibizi, na plaži. Pil je piva s pepelnikom na trebuhu. Vsakič, ko je bil tik pred tem, da izprazni steklenico, mu je tista manekenka, ki je bila z njim, prinesla novo. Nisem želel zamuditi priložnosti za skupno fotografijo in odšel sem proti njemu. Pričakoval sem, da mi bo rekel: 'Naj bo, saj si ti, Crouch!' A ni imel pojma, kdo sem. Dobil sem fotografijo in odšel, ne da bi on sploh vedel, da sem tudi jaz nogometaš," je razkril Crouch.

Najtežji nasprotnik je bil Škrtel
Glede načrtov za prihodnost je sicer še povedal, da se vidi v trenerski vlogi, kot najbolj neprijetnega tekmeca na igrišču pa je izbral slovaškega branilca Martina Škrtla, s katerim si je sicer delil slačilnico Liverpoola.

"Zunaj igrišč zelo prijeten tip, na igrišču pa absolutna nočna mora," je sklenil dvometraš med nogometaši.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

BETONSKI
29. 03. 2020 12.45
+9
Robert je legenda,če bi on manj pil in kadil ,ter treniral bi bil vesoljec kar se tiče nogometa,že tako je bil car. Ćiro je zato pojedel svojo diplomo nogometnega trenerja. Glede Croucha naj se Robertu zahvali ,da je uspel kot napadalec,saj mu je žoge serviral na pladnju,tako velik kot je bil ,pa je žogo zlahka zabil, še posebej z glavo. Zaradi teh golov je dobil tudi povabilo reprezentanco in v njej uspešno zaigral. Bravo Robert in hvala,popestril si mi prvenstvo leta 1991.