Nogomet

Salzburg proti Bayernu pogumno zdržal do 90. minute

Salzburg, 16. 02. 2022 23.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Milan Doknić
Komentarji
0

Avstrijski Salzburg je na domačem stadionu proti Nemškem Bayernu vodil do 90. minute, ko je za goste na 1:1 izenačil Kingsley Coman.

Več videovsebin
  • Vrhunci prvega polčasa tekme Salzburg – Bayern München
    04:40
    Vrhunci prvega polčasa tekme Salzburg – Bayern München
  • Firmino načel mrežo Interja
    01:20
    Firmino načel mrežo Interja
  • Gol Mohameda Salaha za zmago Liverpoola v Milanu z 2:0
    00:30
    Gol Mohameda Salaha za zmago Liverpoola v Milanu z 2:0

 

Bayern je v tekmo z razlogom vstopil kot veliki favorit. Moštvi sta se zadnjič srečali lani v Ligi prvakov, ko so na obeh tekmah skupinskega dela prepričljivo slavili Nemci s skupnim izidom 9:3.

Nemci so tudi osvojili vse tri izločilne boje z avstrijskimi moštvi v najprestižnejšem evropskem tekmovanju. V to fazo tekmovanja se je Bayern uvrstil že štiriindvajsetič.

Tekmo si je v živo ogledal tudi predsednik Uefe Aleksander Čeferin, ki je na  VIP tribuni sedel z nekdanjim trenerjem Bayerna in sedanjim selektorjem nemške reprezentance Hansijem Flickom.

Slovenski nogometni navdušenci so se ob žrebu tega para veselili spopada mladega upa Benjamina Šeška in Roberta Lewandowskega, ki je na šestih tekmah v skupinskem delu zabil devet golov. Šeško zaradi poškodbe žal ni zaigral, zato je vlogo najbolj nevarnega napadalca pri Avstrijcih prevzel Nemec Karim Adeyemi.


Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Povprečna starost obeh enajsteric je povedala zgodbo dveh pristopov. Avstrijci že dolgo časa slovijo kot klub, ki razvija odlične mlade igralce. O tem priča tudi povprečna starost njihove enajsterice, ki je štela 23,7 leta. Izkušeni Nemci so bili na drugi strani v povprečju starejši za 4,6 leta.

Statistika prvega polčasa tekme med Salzburgom in Bayernom
Statistika prvega polčasa tekme med Salzburgom in Bayernom FOTO: Sofascore.com

Odličen začetek Salzburga

Mladostniški zagon ambicioznih Salzburžanov je Bayern v prvih desetih minutah presenetil, a Avstrijci bolj podjetne igre niso kronali z zadetkom.

Na to nagrado so morali neučakani talenti s severa Avstrije čakati do 21. minute, ko je po odličnem protinapadu in podaji Karima Adeyemija akcijo suvereno zaključil Chikwubuike Adamu, ki je devet minut pred tem na igrišče vstopil namesto poškodovanega Noaha Okaforja.

Gostje iz Münchna so potrebovali dobre pol ure, da so se zbudili in gostujočemu vratarju Philippu Kohnu resno zapretili. A to domačih mladeničev ni umirilo, saj so še naprej izjemo spretno pretili prek hitrih protinapadov.

Pogumno nadaljevanje Salzburga in izenačenje izkušenega Bayerna

Avstrijsko moštvo je drugi polčas začel podobno kot prvega, pogumno in odločno. A njihova energija ni brezmejna in okoli 60. minute so njihove noge postale občutno težje. Bayern je vajeti igre prevzel v svoje roke in zavladal na igrišču. Iz minute v minuto so vse bolj pretili in utrujeni Salzburžani so njihove nalete vse težje branili. Bayern je bil izenačenju blizu že v 74. minuti, ko se je vratar Salzburga odzval odlično po strelu danes odličnega Leroya Saneja

Domačini so zbrali moči za še eno nevarno akcijo, ko so gostujočega vratarja praktično že premagali, ampak branilci Bayerna so strel Salzburških napadalcev uspešno blokirali. Kazen je sledila v 90. minuti, ko je zmedo v gostujočem kazenskem prostoru umirjeno izkoristil Kingsley Coman.

Statistika tekme Salzburg - Bayern München
Statistika tekme Salzburg - Bayern München FOTO: Sofascore.com

Izid:

Salzburg - Bayern München 1:1

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.