Nogomet

Samozavestni Vlahović: Morda se sliši predrzno, toda lahko dosežem Haalandovo raven

Firence, 13. 04. 2021 16.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Dušan Vlahović je veliko odkritje Serie A v sezoni 2020/21. 21-letni srbski nogometaš, ki je nazadnje Iličićevi Atalanti zabil dva zadetka, se je v dresu Fiorentine prebil na evropsko sceno, zdaj pa mu je pošteno narasla tudi samozavest. Prepričan je, da lahko postane tako dober kot ena najbolj vročih 'rob' evropskega nogometa ta hip Erling Haaland.

Dušan Vlahović
Dušan Vlahović FOTO: AP
Vlahović je na zadnjih štirih tekmah v dresu Fiorentine zabil kar šest zadetkov.

"Opazujem Haalanda. Poskušam razumeti njegovo zaključevanje akcij in to, kako se giblje. Nato se osredotočam na moje dobre in šibke točke. Mogoče se sliši predrzno, toda z zavzetostjo lahko pridem tudi na njegovo raven," besede 21-letnega napadalca Fiorentine prenaša italijanski časnik La Repubblica. Vlahović je sicer le nekaj mesecev starejši od Haalanda (oba sta rojena leta 2000). Slednji ima za seboj izvrstno sezono, še posebej učinkovit pa je v Ligi prvakov, kjer je z desetimi goli tudi na vrhu lestvice najboljših strelcev. 

Vlahović se s takšno statistiko še ne more pohvaliti, toda 15 golov na 29 tekmah Serie A je zagotovo nekaj, kar je 21-letnemu nogometašu odlična odskočna deska. Morebiti tudi za prestop v kakšen bolj zveneč klub. "Čutim odgovornost. Ko zabiješ dva gola pri mojih letih, si nogometaš 'prve kategorije', toda če potem na dveh tekmah ne daš gola, te hitro označijo za neuspeh. Vem, kako to gre, sem osredotočen in z nogami trdno na tleh. Ne vem, do kam bom posegel. Toda ne želim ničesar obžalovati," je še dodal srbski reprezentant. 

Statistika Dušana Vlahovića v sezoni 2020/21 (do 13. aprila 2021) v dresu Fiorentine.
Statistika Dušana Vlahovića v sezoni 2020/21 (do 13. aprila 2021) v dresu Fiorentine. FOTO: Sofascore.com

Zgleduje se tudi po Ronaldu, dobil podporo Ibrahimovića
Vlahović je sicer v dresu Srbije na sedmih nastopih zbral dva zadetka. "Želim se izboljšati iz dneva v dan. Vedno poskušam različne stvari na treningih. Trik je v ponovitvah istih gibanj znova in znova. Ronaldo se vedno želi izboljšati. To je skrivnost šampionov," je še pojasnil retorično očitno izjemno dobro podkovani Vlahović. 

V pogovoru za omenjeni italijanski medij je Vlahović razkril, da je dobil tudi podporo velikega Zlatana Ibrahimovića. "Napisal mi je sporočilo: 'Srečno z vsem, želim ti najbolje.' Vse skupaj je zapisal kar v srbščini, v mojem jeziku. To, kar je naredil, je bilo edinstveno," je razložil Vlahović, ki ne skriva, da je Ibrahimović njegov največji vzornik. 

Vlahović ima pogodbo s Fiorentino vse do leta 2023, a vprašanje je, ali bo ob takšnih predstavah še dolgo 'zdržal' v Firencah, saj se za njegovimi storitvami že ozirajo marsikateri evropski velikani, predvsem italijanski klubi. Vlahović je podoben tip igralca kot Haaland, saj gre za visokoraslega napadalca (190 cm) z dolgim korakom, precejšnjo hitrostjo in koordinacijo, odlikujeta pa ga tudi dober instinkt za žogo in doseganje zadetkov. Ali bo v prihodnje dosegel ali pa morda celo presegel Norvežanovo raven, bo pokazal čas.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

povucipotegni
13. 04. 2021 17.41
+3
Vlaho ne seri
bohinj je zakon
13. 04. 2021 17.36
+2
Podoben je Zlatanu: z višino, maso telesa in gibanjem na terenu.
Toldyou
13. 04. 2021 17.05
+3
Ilicic je vreden 15.8M Vlahovic 27.5M mislim da si lahko privoscijo oba 🤷🏻‍♂️
Rodion Raskolnikov
13. 04. 2021 16.48
-1
Morda se sliši predrzno..? a nee lažu te
totinori
13. 04. 2021 16.32
-2
Po pisanju italijanskih medijev ga ima na očesu Milan, tako da je bolj malo možnosti za Iličića.