Nogomet

'Sarri-ball' obnorel Stamford Bridge: prerojeni Hazard za novi vzlet Chelseaja

London, 03. 09. 2018 11.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nogometaši Chelseaja so po prihodu Maurizia Sarrija na trenersko klop v novo sezono elitne Premier league vstopili s štirimi zaporednimi zmagami. 59-letni italijanski strokovnjak je povsem spremenil miselnost in način igre 'bluesa', prerojeni kapetan Eden Hazard pa očitno uživa v novi vlogi, kar je privedlo do velikega navdušenja v modro obarvanem delu Londona.

Temperamentni Neapeljčan Maurizio Sarri je v zelo kratkem času osvojil srca privržencev Chelseaja, ki po klavrni lanski sezoni zopet sanjajo največje stvari.

Po mnenju mnogih poznavalcev razmer v elitni Premier league slednja že dolgo ni bila tako izenačena, vsaj kar se tiče njenih najvidnejših predstavnikov, ki so pred začetkom novega tekmovalnega obdobja sestavili zelo močne igralske zasedbe. Morda še največja okrepitev modrih v minulem prestopnem roku predstavlja prihod italijanskega strokovnjaka, ki je povsem spremenil način igre moštva in predvsem prerodil kapetana Edena Hazarda. Izvrstni napadalno usmerjeni vezist je bil še pred kratkim na izhodnih vratih Stamford Bridgea, madridski Real je nevarno 'stegoval lovke', a na koncu ostal praznih rok.

Zmagoviti tandem Maurizio Sarri-Eden Hazard za novi vzlet modrih proti vrhu angleškega klubskega nogometa.
Zmagoviti tandem Maurizio Sarri-Eden Hazard za novi vzlet modrih proti vrhu angleškega klubskega nogometa. FOTO: AP
Hazard: "Že na prvem treningu mi je vse postalo jasno ..."
Skupni imenovalec uvodnih štirih zmag 'bluesa' v angleškem državnem prvenstvu, med katerimi je še posebej odmevala zmaga nad velikim mestnim rivalom Arsenalom, ki je prav tako v novo sezono krenil s spremembo na trenerski klopi - Unai Emery je zamenjal legendarnega Arsena Wengerja - je visok odstotek posesti žoge. Takšen način igre je kapetanu Hazardu pisan na kožo, kot kaže tudi njegovim soigralcem, ki niso navdušili ne na mestnem derbiju s 'topničarji', temveč tudi v dvobojih z Newcastlom, Bournemouthom in Huddersfieldom.

"Že uvodni trening z novim strategom je pokazal, kaj lahko pričakujemo v novi sezoni. Všeč mi je miselnost šefa Sarrija, njegova nogometna opredelitev, saj je v zelo kratkem času skozi zelo podrobno analizo moštva ugotovil njegove močnejše in šibkejše strani. Če primerjamo vse skupaj z minulo sezono, to moštvo brez večjih kadrovskih sprememb deluje bistveno bolj poletno in motivirano, kar pa je največja zasluga novega trenerja," je bil kapetan modrih po četrtem kompletu točk poln hvale na račun nekdanjega stratega številnih italijanskih klubov. 

Slavje Edena Hazarda po doseženem zadetku proti Newcastlu.
Slavje Edena Hazarda po doseženem zadetku proti Newcastlu. FOTO: AP

Znova in znova želimo osvajati lovorike
Čeprav je modro obarvani del britanske prestolnice zajela evforija, belgijski reprezentant umirja strasti in hkrati opozarja na izjemno zahtevno konkurenco. 

"Moramo se zavedati, da bo letošnja sezona v Premier league še posebej zahtevna. Na vsak način želimo znova osvojiti najprestižnejšo domačo lovoriko, toda konkurenti tudi ne počivajo. Manchester City je izjemno močan, Liverpool in Tottenham prav tako ... Sezona bo zelo dolga in naporna, zato bo potrebno obravnavati vsako tekmo posebej in paziti, da nam se ne ponovijo nedopustni spodrsljaji iz minule sezone. Le na ta način bomo lahko v igri za najvišja mesta ob koncu sezone," je še dodal razpoloženi in zadovoljni Hazard.
  

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.