Nogomet

Zadnje informacije iz Madrida: Hazard dogovorjen za prestop v Real

London, Madrid, 05. 12. 2018 12.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V vrstah Chelseaja ne skrivajo zadovoljstva po rezultatsko uspešnem dozdajšnjem delu sezone v domačem ligaškem tekmovanju, v katerem trenutno zasedajo visoko tretje mesto. Tudi v ligi Evropa so si zagotovili nastope v izločilnih bojev, eden nosilcev igre, ki je zaslužen za preporod londonskih modrih po lanski slabši sezoni, je nedvomno Eden Hazard, ki mu pogodba s klubom s Stamford Bridgea poteče čez dve leti.

Po poročanju španskega radia Onda Madrid sta se Real in Eden Hazard že dogovorila za poletni prestop, toda Chelsea naj bi za Belgijca zahteval 170 milijonov evrov, v operacijo pa bi lahko bil vključen tudi hrvaški vezist Reala Mateo Kovačić, ki trenutno kot posojen igra pri londonskih modrih. Hazard ima sicer s Chelseajem podpisano pogodbo do leta 2020, Kovačić pa je že javno dejal, da se na Bernabeu ne namerava vrniti.

Strateg Chelseaja Maurizio Sarri ne skopari s hvalnicami na račun belgijskega reprezentančnega napadalno usmerjenega vezista, ki ima precej zaslug za dozdajšnje odlične igre moštva s Stamford Bridgea. Toda realnost je pač takšna, da se Eden Hazard že nekaj časa resno spogleduje z menjavo klubskega okolja.

Ni skrivnost, da je (bil) 27-letnik na radarju aktualnega evropskega klubskega prvaka, tudi sam nogometaš je izrazil željo po odhodu na Santiago Bernabeu, a so se določene stvari v zadnjih nekaj mesecih močno spremenile. V prvi vrsti je po koncu lanske, rezultatsko precej slabše sezone, prišlo do zamenjave na trenerski klopi, na kateri je dotedanjega trenerja Antonia Conteja zamenjal nekdanji strateg Napolija Maurizio Sarri, ki je storil genialno potezo s tem, ko je Hazardu zaupal dirigentsko vlogo na zelenici. Tu prihaja do izraza neizmerna zakladnica Hazardovega nogometnega znanja, s katerim tudi svoje soigralce dela neprimerno boljše.

HAZARD

Sprememba na trenerski klopi londonskega Chelseaja, ki jo je po odhodu Antonia Conteja zasedel njegov rojak Maurizio Sarri, vplivala na ostanek Edena Hazarda na Stamford Bridgeu. Bo tako tudi v prihodnje?
Sprememba na trenerski klopi londonskega Chelseaja, ki jo je po odhodu Antonia Conteja zasedel njegov rojak Maurizio Sarri, vplivala na ostanek Edena Hazarda na Stamford Bridgeu. Bo tako tudi v prihodnje? FOTO: AP

Finančno izdatnejša ponudba
Čeprav mu pogodba z modrimi poteče po koncu sezone 2019/20, v klubu želijo le-to obnoviti in predvsem finančno obogatiti, po kateri bi - tako navaja sloviti otoški BBC - Belgijec po novem prejemal slabih 18 milijonov evrov na sezono. V kolikor bi se to zgodilo, bi Hazard postal tretji najbolje plačani nogometaš v angleški premier ligi. Takoj za Alexisom Sanchezom in Mesutom Özilom. Sarri se zaveda, da snubcev za najboljšega posameznika njegovega moštva ne manjka, a vseeno upa, da bo pristal na finančno precej izdatnejšo ponudbo.

CHELSEA

"Povsem jasno in normalno je, da si vsi skupaj želimo, da Eden Hazard še naprej ostane del našega kolektiva. Zelo pomemben del le-tega. Gre za zelo posebnega nogometaša, ki po navadi prinaša nekaj več, je jeziček na tehtnici, ko se stvari na zelenici lomijo oziroma odločajo. V klubu so odločeni, da na vsak način zadržijo Edena, a le v primeru, če si tudi nogometaš sam želi ostati med nami," glede Hazardove prihodnosti v Chelseaju pravi Maurizio Sarri.     

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (19)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

idiu3krasne
06. 12. 2018 15.53
+1
Hazard ne bodi nor greš na ladijo ki se potaplja...še rešilni jopič ti tu ne pom aga.
Camil
05. 12. 2018 19.15
-11
Hazard bo enega dne zeloo dober nogometas ce si bo vzel zgled po Modricu in prebral se m v Daily Maily casopisu da je Hazar izjavo da bo igral tudi v Olimpiji samo ce bo tam Modric ker on mu je idol in bo druzenje z Modricem dobro za njegovo karijero upa do mu bo Luka razkril carovnijo uspeha in da bo en dan tudi on najboljsi igralec na planetu zemlja
ehjaehja
05. 12. 2018 19.21
-1
Camil
05. 12. 2018 19.30
-8
Modric je najboljsi igralec na svetu in Hazard ga ceni in je izjavil da bi rad igrla tam ko igra ta veliki nogometas in da mu ni problem nito vodo nosit in ce treba bo vsem kopacke spucal ce bo Modric tako rekel
ehjaehja
05. 12. 2018 19.33
+2
Camil
05. 12. 2018 19.56
-2
Dobra ha zapirac ha ha ha???ti razumws vidim
ehjaehja
05. 12. 2018 20.34
+2
Johnny_J
05. 12. 2018 18.36
+0
Trend kje si? Resnično me zanima tvoje mnenje o tem, da se klubi naj ne bi smeli pogovarjati z igralci izven prestopnih rokov. Vsaj takrat, ko je Barcelona to počela, si trdno zatrjeval, da real takšnih stvari ne počne.
ehjaehja
05. 12. 2018 18.52
+0
Če lahko barca zakaj real ne bi smel? to se je izumilo pri barci toda če bi vsi bili pošteni pol bi barca vedno igrala umazano kot do sedaj tako da drugi klubi nimajo izbire žal..
265004
06. 12. 2018 10.15
v avstraliji s frendi,pride ko Real začne zmagovati...
Trend01
06. 12. 2018 11.17
+1
@Johnny - Ne vem kje je smisel debatirat vsak teden iste stvari. Nekaterim se da, drugim pač ne. Pravila so pa sledeča: klub ne sme kontaktirati (oz. ponujati pogodbo) igralca, ki ni v njihovem klubu do 6 mesecev preden mu poteče pogodba. V časnikih že dolgo beremo, da je Hazard sam izpostavil željo po igranju za Real. V kolikor je pogovore vodil njegov manager, je zadeva menda čista. Če malo bolj podrobno berete tudi resne časnike, in ne le 24ur ter kakšne "nogomanie", bi vedeli, da o transferju nič ne ve ne Sarri, ne vodstvo kluba. Zatorej je zadeva neresna dokler uradne zadeve ne da ven vodstvo Chelseaja in ne le "neke pavšalne" odgovore Sarrija. Tudi Hazard se še ni izjasnil. Torej; če je kaj na tem resnice, so pogovori med managerjem ter Realom in nič drugega. Je pa Real vse nakupe v zadnjih 2-3 let izpeljal na način, da je prvo klub kontaktiral. To mu je priznalo tudi vodstvo konkurenčnega kluba iz Madrida pri prestopu Thea. P.s. - mora pa biti nekaj okoli tega prestopa, le Eden ne želi podpisati, novo, rekordno pogodbo. P.p.s. - moraš pa vedeti, da Eden nima profesionalnega managerja. Le-to delo mu opravlja ožja družina, oz. oče. Oče se pa lahko (kolikor vem; sploh, ker je agent) o teh stvareh lahko pogaja. Lahko tudi dodam, da so se njegov oče, odvetniki ter vodstvo Reala, sestali 20.7. tega leta. Ponudba Reala je bila € 120m. A Chelsea je želel € 220m. Torej - zadeve so čiste. Real direktno Hazarda ni kontaktiral.
Trend01
06. 12. 2018 11.30
+1
Naj še dodam, da imajo takšne agente tudi npr. Mbappé, Messi, Neymar, Griezmann, Dybala, Icardi... Poleg Hazarda seveda. In to je le vrh nogometne torte kjer sorodstvo "fura" cene. In vsi ti brez problema kontaktirajo kogarkoli želijo (pa dejansko osebno pri tem nastopajo). Podobno velja tudi za profi agancije. Pa lep dan. Upam, da sem nekaj stvri razjasnil.
ehjaehja
05. 12. 2018 18.29
-2
nezadovoljstvo kataloncev se očitno še kar ne bo nehalo,toliko udarcev kot letos prijeli niso verjetno v vsem življenju:) HALA MADRID!!!
265004
06. 12. 2018 10.16
+1
ja najmočnejši udarec je bila petarda...
Fuzbaler
05. 12. 2018 17.27
+5
Z Benzemajem so pa ocitno se kar zadovoljni.
krneki_123
05. 12. 2018 15.47
+10
Ejej, Eden, ne naredi iste napake, kot Curtois..
Hachi
05. 12. 2018 16.14
+14
pa ne samo on, tudi Robben je na vsak nacin zeleli iz Londona v Real, pa je popusil po dolgem in pocez. prav tako je Costa dobil svojo porcijo. Courtois pa se verjetno vsak dan tolce po glavi, saj vsako tekmo fase po dva komada. sicer pa Kovacica lahko senkajo zraven, ker to, kar trenutno kaze na zelenici, ni nicemur podobno. Barkley je svetlobna leta pred njim, pa niti on ni bog ve kaj, je pa bistveno bolj koristen v obrambnih naloga in bistveno vec tece.
kebbab
05. 12. 2018 16.49
+3
Couetois se lahko tolče po glavi ker ni ostal v Atleticu
Hachi
05. 12. 2018 22.57
Courtois ni nikoli mogel ostati v Atleticu,ker nikoli ni bil igralec Atletica.bil je tam namrec samo na posoji.posodil pa jih ga je Chelsea!