Nogomet

Ronaldo prekinil strelski post, Sarri zadovoljen: Kritike so bile pretirane

Bologna, 23. 06. 2020 10.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Cristiano Ronaldo je po štirih tekmah v dresu Juventusa prekinil strelski post, ki pa zaradi "koronskega premora" ni trajal le štiri tekme, temveč kar štiri mesece. Trener državnih prvakov Maurizio Sarri je po zmagi na prvenstveni tekmi v Bologni (2 : 0) menil, da so bile kritike na račun Juventusa v zadnjem času "pretirane".

Slavje Leonarda Bonuccija (št. 19), Paula Dybale (št. 10) in Cristiana Ronalda (skrajno desno) v Bologni.
Slavje Leonarda Bonuccija (št. 19), Paula Dybale (št. 10) in Cristiana Ronalda (skrajno desno) v Bologni. FOTO: AP

Juventus se je na italijanske zelenice vrnil z dvema pokalnima remijema brez golov proti AC Milanu in Napoliju, ki je po zaslugi boljšega izvajanja najstrožjih kazni v Rimu na račun "stare dame" tudi osvojil naslov. Cristiano Ronaldo enajstmetrovke ni izvedel, jo pa je zapravil na prvem "pokoronskem" obračunu z Milanom v Torinu, v ponedeljek v Bologni pa mu je prav tako z bele točke le uspelo zabiti svoj prvi gol v dresu Juventusa po točno štirih mesecih.

Stefano Denswil je za dres vlekel branilca Matthijsa de Ligta in Ronaldo je vratarja poslal v napačno smer za hitro vodstvo Torinčanov, ki je do konca polčasa po zaslugi senzacionalnega solističnega vložka Paula Dybale naraslo do končnih 2:0.

'Če bi poslušali mnenja, potem bi mislili, da ta ekipa razpada'
"Nocoj smo bili telesno v boljši formi, saj smo za 70 minut ohranili tempo in intenzivnost, medtem ko smo v pokalu odpadli po 20–30 minutah," je za Sky Sport Italia po tekmi dejal zadovoljni trener državnih prvakov Maurizio Sarri, ki ga je razveselila tudi domiselna podaja Federica Bernardeschija s peto za gol Dybale, medtem ko je bil v zadnjem času pogosto kritizirani italijanski vezist tudi blizu zadetka, a mu ga je vratar Lukasz Skorupski preprečil skupaj z vratnico.

"'Fede' je opravil dobro delo na zadnjih dveh tekmah, ki jih je odigral kot rezervist, dajal je vtis, da je v dobri formi. Dobro mu je šlo v obrambi kot v napadu, zato sem vesel zanj. Gre za fanta, ki je pogosto pretirano kritiziran in podcenjen. Imeli smo veliko priložnosti, da bi dokončno odločili tekmo z golom za 3:0, a proti koncu nam je začelo zmanjkovati energije in morali smo se malce potegniti nazaj. Ni šlo za filozofsko ali taktično odločitev, ko ti začne zmanjkovati sape, je to psihološko," je nadaljeval Sarri.

"Imeti igralce vrhunske ravni pomeni, da ti lahko na trenutke odločijo tekmo, a celotno ekipo moramo pripeljati v situacijo, ko lahko dajo vse od sebe, moramo pa še naprej delati tudi takrat, ko so zvezdniška imena odsotna ali iz forme. Neizogibno je, da bodo dnevi, ko niso tako nabrušeni, potrebujemo druge opcije. V nogometu in v življenju so mnenja in so dejstva. Če bi poslušali mnenja, potem bi mislili, da ta ekipa razpada. Če pogledate dejstva, smo prvi na lestvici. Kritike so bile pretirane in to je lahko za nas tudi motivacija, da se vrnemo v formo še bolj psihično kot telesno, to pa bi lahko trajalo malce dlje. De Ligt? Bolj se je privadil na naš slog italijanskega nogometa. Prišel je iz Nizozemske, kjer niso porabili toliko časa za analizo branjenja, a veliko hitreje se je prilagodil na Serie A v primerjavi z ostalimi tujci, ki so prišli sem v njegovi starosti. Usojeno mu je, da postane eden najboljših branilcev v Evropi."

Bonucci: Ekipo, kakršna je naša, sestavljajo veliki možje
Branilec Juventusa Leonardo Bonucci je za Sky Sport Italia govoril o "ključni tekmi", ki je lahko za branilce državnega naslova po njegovem mnenju kažipot za nadaljevanje prvenstva oziroma zaključek sezone, v katerem belo-črne čaka še vsaj ena tekma izločilnih bojev Lige prvakov. Francoski tekmec Lyon je prvi obračun osmine finala sicer doma dobil z 1 : 0.

"To je bila ključna tekma, o tem ni dvoma, saj smo morali pokazati reakcijo tudi zase. Če bomo takšna ekipa, kot smo bili nocoj, potem bomo dosegli velike stvari," je prepričan Bonucci. "Ekipo, kakršna je naša, sestavljajo veliki možje, bolj kot veliki igralci. To je pot naprej, pot žrtvovanja, skromnosti in želje, da na vsak način pridemo do rezultata. Mislim, da se je izven naše slačilnice govorilo preveč stvari. Morali smo se odzvati z dejanji, ne pa z besedami. Pogovorili smo se, kar smo pri Juventusu skozi leta vedno počeli, in sestavili načrt z usmeritvijo za prihodnost. To smo nocoj videli." 

Mihajlović spet pred TV-kamerami
Trener Bologne Siniša Mihajlović je v zadnjem času z uspešnim bojem proti zahrbtni bolezni skrbel, da so z Apeninskega polotoka prihajale tudi dobre novice. Nekdanji branilec Vojvodine, Crvene zvezde, Rome, Sampdorie, Lazia in Interja je tik pred obračunom z Juventusom tudi podaljšal pogodbo z bolonjskim prvoligašem, po dvoboju pa je imel nekaj ostrih besed za sodnika Gianluco Rocchija, ki je v zaključku tekme zaradi drugega rumenega kartona sicer izključil gostujočega branilca Danila.

"Končno smo lahko igrali nogomet, čeprav smo izgubili. Vedeli smo, da bo Juve sem prišel nabrušen, saj je skoraj nemogoče, da bi trikrat zapored grešili," je v prvem televizijskem intervjuju po tem, ko so mu diagnosticirali levkemijo, za Sky Sport Italia dejal Mihajlović. "Žal je vse postalo težje po enajstmetrovki. Poskusili smo izkoristiti svojo priložnost, ko so se utrudili v zadnjih 20 minutah, a nismo bili tako nevarni, kot bi si želel," je še povedal. 

"Ob kotih je vedno prerivanje in vlečenje. Škoda, da sem moral počakati na to, da bo Juve našel sodnika, ki te reči jemlje resno, saj smo tega v zadnjem času videli preveč. Več pa pričakujem od igralcev, ki pridejo s klopi, saj so lahko tudi oni odločilnega pomena. V tej sezoni smo le dva gola dosegli s klopi, zato moramo biti boljši. Bolezen? Strah je nekaj naravnega, a pomembno je, da si močnejši od strahu, da ga potisneš v ozadje in nadaljuješ. Takšen je moj odnos v življenju. Ko se človek pozna, se lahko spopade s katastrofo in se je pripravljen ponovno postaviti na noge. Zdravniki so opravili izvrstno delo, na srečo sem bil pripravljen in telesno v dobri formi, saj nikoli nisem prenehal trenirati, imel sem tudi močno miselnost, ki mi je pomagala skozi to. Ob tej bolezni sem se naučil umetnosti potrpljenja, saj v tem res nisem bil najboljši ... Te običajne vsakodnevne stvari, ki jih prej praktično nisem opazil, so postale nekaj posebnega. Začneš bolj razmišljati, a vse zdaj tudi doživljam intenzivneje, tako srečo kot jezo."

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (34)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Finforum
23. 06. 2020 20.39
+0
Po 112 dneh, je končno dal gol, oziroma zadel 11 metrovko. Tip je zrel za B ekipo ali čimprejšnjo zamenjavo.
resnicaosvobaja
23. 06. 2020 21.03
+4
No tu je bila korona vmes in 112 dni ni realnih...pozabljamo pa žvižge v sezoni 2017/18 , ko je v La ligi imel po 155 dneh na računu 3 gole od tega 2 iz enajstmetrovke
Mentallist
23. 06. 2020 18.29
-8
Slovenija je majhna in na svetovnem nogometnem zemljevidu je praktično ni. Smo pa, glede na neumne komentarje nekaterih CR7 hejterjev, prav gotovo v samem svetovnem vrhu prismojenih komentarjev. Ko je en Christiano Ronaldo po vseh merilih in kriterijih svetovnega nogometa že davno zapisan v samem vrhu največjih mojstrov tega športa, še tukaj pri nas kekci a-lá Resnica, Kollerik & Co iz dneva v dan z največjo vnemo razlagajo, da je Ronaldo v resnici slab nogometaš , da je dobil vsa priznanja neupravičeno in da zdaj po novem še 11 metrovke ne zna streljat. Hvalabogu, da je slovenščina eksotični jezik, ki ga nihče v tujini ne razume, če ne bi še nas imeli za bolj zaostale kot že itak smo.
resnicaosvobaja
23. 06. 2020 18.50
+4
Christiano Ronaldo po vseh merilih in kriterijih svetovnega nogometa že davno zapisan v samem vrhu največjih mojstrov tega športa .... v slovensko govorečem prostoru to pomeni ogromno večino, vsaj takšno kot za Lea trdi večina v neeksotičnih jezikih, da pa je po vseh merilih in kriterijih svetovnega nogometa Leo že davno zapisan kot najboljši tega športa...Danes Ronaldove predstave ne opravičujejo niti njegove plače pa sem bil precej blag...da ti bo lažje razumeti...je kot Rozika, ki je dober za svoja leta, a preslab za ostale
samomojemnenje
23. 06. 2020 19.10
+6
Mentallist...dober komentar si napisal. Se strinjam, da je Ronaldo imel bleščečo kariero. Sem tudi spodaj napisal komentar. Si pa nekaj pozabil. Ali drugače povedano, napisal bolj enostransko. In če nadaljujem. Ali te ne moti tudi to, da hejterji Messija in Barce pišejo o Messiju razne primitivne komentarje, ga zmerjajo z ljigavcem, imenujejo Pessi, Kjessi, Lessi in podobno, da ne naštevam, pa berco imenujejo Varcelona, Drekalona in podobno, da tudi ne naštevam vsega. Na njih pa ne pokažeš s prstom in ne napišeš, da tudi to ni primerno. Kaj porečeš na to?
resnicaosvobaja
23. 06. 2020 21.04
+2
Mentallist
24. 06. 2020 12.06
+0
Če navežem to temo na motoGP, lahko mirne duše povem, da v bistvu občudujem tako Rossija kot Lea, oba sta statistično in navijaško gledano največja v svojem športu. Nikakor pa ne prenašam ljudi, ki zaradi svoje hudobije, zlobe in pokvarjenosti dajejo v nič Marqueza ali pa Ronalda, ker je to enostavno idiotsko, oprostite izrazu. Zato pač včasih reagiram jezno in prek zbadanja Rossija ali Lea v resnici tolčem po teh pridaničih, ki se na podlagi primitivnega komentiranja izživljajo tukaj. In to iz dneva v dan. In žalibog @resnica, tudi ti si med njimi. Pa če si zdaj zaradi mene Nobelov nagrajenec za literaturo, tako je.
Die einemaister
24. 06. 2020 18.45
Hahahahahahahahha, korl samoobtožba, al hud represija?? 😂😂😂😂😂😂😂😂
resnicaosvobaja
23. 06. 2020 14.48
+10
Čuden je nogomet...."Ronaldo še nikoli tako dobro pripravljen", po zgrešeni enajstmetrovki naslov "Preprosto ni v najboljši formi" nato zabije penal in "kritike so bile neupravičene"
Die einemaister
23. 06. 2020 14.02
+4
Ufff proti Bologni, kar huda ekipa.
samomojemnenje
23. 06. 2020 13.51
+19
Sem gledal včeraj tekmo in moram rečt, da se je Ronaldo trudil, ampak ni več tiste spretnosti v nogah. Kljub super fizični pripravljenosti, noge niso več stare 25 let, ampak 35. Poskušal je tudi preigravati ena na ena, ampak tudi tega več ne zmore. Samo še na širino potegne žogo in poda ali strelja. Da ne bo tega kdo razumel napačno, naj povem, da se tudi Messijo že poznajo leta. Včasih je z lahkoto preigral tri, štiri igralce, zdaj se vidi, da to počne vedno težje in izgubi dosti več žog kot včasih. Žal, vse mine in tudi mi gledalci in navijači bomo lahko rekli, da smo imeli srečo, da smo živeli v njuni eri in uživali ob njunih predstavah na igrišču.
resnicaosvobaja
23. 06. 2020 13.40
+3
Spodaj komentirani nimajo več kot 12 let ? Halar , mogoče sva sošolca ?
HalaCr77
23. 06. 2020 13.12
-8
spodaj komentirani nimajo več kot 12 let,v glavi le slama
dark horse
23. 06. 2020 13.22
+6
šumar
23. 06. 2020 13.28
+4
El Partisano
23. 06. 2020 13.04
+3
Rolundo je se samo za v penzijo
lookaaa
23. 06. 2020 14.21
+6
In zakaj je za v penzijo? Kar ni vec na ravni sam sebe izpred 5 let? Dejstvo je, da je še vedno dober, ni pa več top. Po moje niti v Italiji ni med top 5! Podobno se dogaja tudi Messiju, a dalec od tega, da bi bil slab. Akaj ko ju oba primerjamo z njunima igrama izpred par let.
resnicaosvobaja
23. 06. 2020 14.40
+4
Mentallist
23. 06. 2020 13.00
+1
In če bi CR7 zadel v prvi minuti prve tekme po epidemiji, bi se naslov glasil: "Ronaldo zadel po 2 mesecih."
Kollerika
23. 06. 2020 12.50
-11
usaj ni neviden kot messi proti sevilli ko so mu usako žogo pobrali je blo prau že smešno za videt hahaha
resnicaosvobaja
23. 06. 2020 12.45
+9
Ronaldo je podrl obrambnega igralca, ki je držal za dres igralca Juventusa in ga tako povlekel za sabo. Z vsakim nastopom ruši rekorde.... jubilejna 145. enajstmetrovka
Mentallist
23. 06. 2020 12.55
-10
Po tvojem mnenju še Ronaldu v življenju ni dal gola, ki bi odgovarjal tvojim kriterijem. Odlično izhodišče za debato, če je s tabo vse ok.
Prvivvrsti
23. 06. 2020 13.25
+1
Od kdaj je pa 145 kakšen jubilej? Pri tolikih poskusih bi še jest zadev 150x.😂😂🤣
resnicaosvobaja
23. 06. 2020 13.38
+3
Mentalist...Ronaldo je v življenju dal ogromno golov, žal je takšnih "brezmadežnih" vse manj...s svojo sliko in imenom profila vsaj upamo, da boš na solidnem nivoju
Die einemaister
23. 06. 2020 14.02
+0
korl, ti si fdaju tudi gole, samo drugačne.😂😂😂
Mentallist
23. 06. 2020 18.35
-2
Rumena šafla, asociiraš me na eno žival, ki rada je banane. Ko ji ljudje v živalskem vrtu mahajo izza mreže, se tudi trudi nekaj povedati, pa ji ne uspe...🐒
šumar
23. 06. 2020 12.28
+7
odkar je v ekipi ronaldka ima luve najmanj zadetih prostih strelov v zgodovini ekipe haha
HalaCr77
23. 06. 2020 12.18
-17
Ko fališ penal pišjo o njemu,ko da gol pišejo o njemu.pač tako je če si najboljši vseh časov.človek izmislil nogomet za vse ostale,star 35 let in še vedno številka 1
šumar
23. 06. 2020 12.27
+8
blazboss
23. 06. 2020 11.15
-4
sam še za v penzijo
lumpimonster
23. 06. 2020 11.11
-2
Jeeeej po stirih mesecih je fant dal gol :) pohvalno samo tako naprej ronaldo mogoce bos zadel se enega v bodočem letu :D
265004
23. 06. 2020 11.08
+24
Tukaj se vidi vsa beda novinarskega poročanja...Ronaldo da gol iz penala in že je na vseh naslovnicah...Dybalo komaj da se omeni v članku...kljub nenormalni propagandi pa ljudje vidijo kakšno je dejansko stanje...
krneki_123
23. 06. 2020 11.00
+11
"Odlično" je izvedel tudi prosti strel. Kaj si ob tem misli Pjanić, si lahko predstavljam.😉
265004
23. 06. 2020 10.42
+39
Vsem tistim ki kritizirate Ronalda da daje gole samo iz penalov....ni res,dost jih je dal tud iz offsideov....