Nogomet

Sarri (še) ne gre nikamor, uprava mu je postavila hud ultimat

London, 20. 02. 2019 17.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Londonski Chelsea se je po visoki blamaži proti Manchester Cityju in pokalnem porazu proti Unitedu znašel v nemilosti britanskih medijev. Slednji so tako že špekulirali o slovesu Maurizia Sarrija in iskali njegovega naslednika, a očitno se Italijan ne da.

Angleški nogometni velikan s Stamford Bridgea je po porazu s sinje-modrimi zdrsnil na 6. mesto angleškega prvenstva. Varovanci Maurizia Sarrija, ki so v sezono vstopili z nizom zmag in se dolgo časa potegovali za sam vrh Premier League, so se v drugem delu prvenstva znašli pod plazom kritik, te so postale še glasnejše po visokem porazu z Cityjem. Blamaža na Etihadu je sprožila špekulacije o odhodu italijanskega nogometnega strokovnjaka, kot mogočo zamenjavo pa je sedma sila omenjala tudi slovitega Zinedina Zidana.

Manchester City je kar šestkrat zatresel mrežo Chelseaja.
Manchester City je kar šestkrat zatresel mrežo Chelseaja. FOTO: AP
A kot je na zadnji novinarski konferenci pojasnil Sarri, se pogovori z lastnikom kluba Romanom Abramovičem, niti z njegovo desno roko Marino Granovskajo, niso dotikali njegove prihodnosti. Po nekaterih poročanjih naj bi bil Rus nadvse zaskrbljen z rezultati kluba, svoje nezadovoljstvo so z glasnim vzklikanjem izkazali tudi navijači na zadnji tekmi z Manchester Unitedom.

"Misliti moram, da bom trener Chelseaja še zelo dolgo časa," je skesano pojasnil Sarri in dodal: "Sicer ne bi mogel delati."

Obenem je priznal, da tudi sam ne ve koliko časa bo še zasedal trenerski stolček modrih, a Italijan upa na najboljše. "Nisem prepričan, kako dolgo bom še tu, vendar moram misliti, da dolgo. Ustvarjati moram dolgoročne rešitve na zelenici," je pojasnil italijanski nogometni strokovnjak. "Seveda je v tem trenutku nemogoče misliti, da bomo zmagali tri ali štiri zaporedne tekme. Kot sami dobro veste, je nogometna žoga okrogla,« je dejal Sarri in zaključil z optimizmom: "Najprej potrebujemo dobre predstave, dobre rezultate. Z nekaj samozavesti smo sposobni narediti vse."

Maurizio Sarri si veliko obeta tudi od klubskega zvezdnika Edena Hazarda.
Maurizio Sarri si veliko obeta tudi od klubskega zvezdnika Edena Hazarda. FOTO: AP

Ultimat za Sarrija

Kot poroča Goal pa naj bi Sarri dobil ultimat. Če izgubi samo eno od naslednjih treh preizkušenj, se bo moral posloviti od trenerskega stolčka. Pred Italijanom pa je vse prej kot lahka naloga. Najprej ga čaka spopad v evropski ligi z Malmöjem, že čez nekaj dni pa bo na Wembleyju igral z Manchester Cityjem. Tri dni zatem je na sporedu še Tottenham.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Hachi
20. 02. 2019 22.36
+2
Upam,da zmagajo proti Malmoju,ostali dve pa nimajo sans.glavno,da ohranijo moznosti za ligo prvakov v ligi evropa.Sarri bo pakiral,slej ko prej.