Nogomet

Sarri sprejel ponudbo Juventusa, odhod mora potrditi le še Abramovič

London, 01. 06. 2019 12.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Številni mediji poročajo, da je odhod Chelseajevega trenerja Maurizia Sarrija v torinski Juventus le še vprašanje časa. 60-letni Neapeljčan, nekdanji trener Empolija in Napolija, je sicer v svoji prvi sezoni v Londonu uspel osvojiti Ligo Evropa in tretje mesto v Premier League, a je bil predvsem v drugem delu sezone redno pod udarom kritik.

Od modrega dela Londona se očitno poslavljata tako trener Sarri kot Eden Hazard (oba na fotografiji).
Od modrega dela Londona se očitno poslavljata tako trener Sarri kot Eden Hazard (oba na fotografiji). FOTO: AP

Samo še lastnik Chelseaja Roman Abramovič mora prižgati zeleno luč in Maurizio Sarri bo zapustil London ter zavzel prosto mesto na klopi Juventusa, je poročal italijanski športni dnevnik La Gazzetta dello Sport. Sarri naj bi v pogovoru z Marino Granovskaio, desno roko ruskega mogotca, izrazil željo po slovesu, a na London ga še za naslednji dve sezoni veže pogodba, ki jo je podpisal ob lanskem prihodu iz vrst Napolija.

Italijanski Sky dodaja, da se bo Granovskaia zdaj pogovorila z Abramovičem, ki ima na stadionu Stamford Bridge seveda v rokah škarje in platno. Za Italijana bi moral Juventus Otočanom plačati vsaj šest milijonov evrov, dodaja Gazzetta. "Stara dama" išče trenerja vse odkar je postalo jasno, da bodo belo-črni prekinili sodelovanje z Massimilianom Allegrijem, ki jih je vodil od leta 2014. Glede na to, da je Sarri po rodu iz Neaplja in tudi nekdanji trener Napolija, bi odhod k Juventusu seveda dvignil veliko prahu pod Vezuvom.

Sarri je zelo dobro začel s službovanjem pri Chelseaju, ki se je boril pri vrhu lestvice, nato pa v drugem delu sezone povsem popustil, a na koncu vseeno osvojil visoko tretje mesto pred finalistom Lige prvakov Tottenhamom in za ubežnikoma Manchester Cityjem in Liverpoolom. Modri so sredi tedna tudi prepričljivo dobili finalno tekmo Lige Evropa z Arsenalom v Bakuju (4:1) in osvojili prvo evropsko lovoriko po letu 2013.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

gasilec78
01. 06. 2019 20.42
Ojjoj kaj dela Juve. Allegri je bil boljša opcija sedaj pa to konkretno sem mislil da bodo pripeljali bolj renomiranega trenerja. Juve lahko kr pozabi na evropski naslov.
Dany75
01. 06. 2019 14.57
+2
uh tole pa bo zanimivo ce pride Sarri v Juve... marsikdo bo sel na klop... zna se marsikaj spremenit na slabse... Alegri bi pa moral it v Barco.... Muri pa se verjetno vraca na Portugal v Benfico...
tv1206802
01. 06. 2019 14.48
-2
Sem upal na kaksno drugo ime... Juve lahko pozabi na kaj konkretnega v evropi. Vprasanje je kaj bo s temi trenerskimi rosadami. Nekako bi bil zelo vesel v kolikor bi Bayern vzel Alegrija ker Kovac ni na nivoju, da bi lahko vodil taksen klub. Vsekakor pa ostaja neznanka Muri, ki bi lahko prevzel Romo. Chelsea pa verjetno tudi ze kar caka na novo kri in zanimivo bi bilo videti koga bodo pripeljali.