Nogomet

Sarri se je soočil z jeznimi navijači: se obeta trenerska menjava?

London, 01. 02. 2019 11.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Chelsea je po dobrem začetku sezone v krizi, navijače pa je zelo prizadel zadnji visoko poraz proti Bournemouthu. To je bil najhujši ligaški poraz modrih v zadnjih 23 letih in jezni navijači so po tekmi povedali svoje trenerju Mauriziu Sarriju, ki se mu precej trese stolček.

Maurizio Sarri je uspešno nadomestil Antonija Conteja na klopi Chelseja in londonski modri so bili na začetku sezone prijetno presenečenje v Premier League. Dolgo časa so bili modri del skupine moštev, ki niso poznali poraza, a v zadnjem obdobju se je rezultatska krivulja obrnila in doživeli so nekaj neugodnih porazov. Na udaru se je prvi znašel italijanski trener, ki mu navijači in posamezni strokovnjaki očitajo, da je "prebrana" knjiga in da se bo moral prilagoditi, sicer lahko poleti lastnik Roman Abramovič, ki ni ravno najbolj potrpežljiv, začne iskati njegovega naslednika.

Chelsea je nanizal 18 zaporednih zmag, prvič je v Premier League izgubil šele konec novembra (proti Tottenhamu), na zadnjih šestih tekmah v vseh tekmovanjih pa imajo po tri zmage in tri poraze. Najbolj je navijače razjezil zadnji visoki poraz, ko v prvenstvu na gostovanju s kar 4:0 izgubili proti Bournemouthu. To je bil najhujši ligaški poraz moštva v zadnjih 23 letih.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Že med tekmo so navijači na tribunah skandirali "Ne veš, kaj počneš," po tej tekmi se navijači pričakali Sarrija, med drugim so mu očitali "da je bila to odvratna, najslabša igra Chelsaja kadarkoli," in mu dejali, da naj odstopi. Trener se jim ni izognil in se jim diplomatsko opravičil: "Žal mi je, imate popolnoma prav."

Neposredno po tekmi je prišlo do sestanka v garderobi, za zaklenjenimi vrati je Sarri sestankoval z nogometaši slabo uro, poroča Daily Mail. Italijanu niso preveč naklonjeni angleški mediji, saj ga večina ostro kritizirajo in namigujejo tudi na porušene odnose med njim in igralci. Po pisanju italijanske Gazzette dello Sport pa se Sarriju ni treba bati za prihodnost, saj naj bi bil sanjska izbira za trenerja Rome.

Chelsea je trenutno na petem mestu Premier League, enako točk ima kot četrti Arsenal (47), prav tako jih čaka nadaljevanje v šestnajstini finala Lige Evropa, kjer jih čaka švedski Malmo.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.