Nogomet

Milan (začasno) na vrh lestvice

Salerno, Sassuolo, 23. 10. 2021 20.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Salernitane so v 9. krogu italijanske lige gostili Empoli in izgubili z 2:4. Na drugi današnji tekmi je Venezia na gostovanju pri Sassuolu izgubila z 1:3. Na tretji tekmi dneva je Milan zmagal v Bologni s 4:2.

Empoli je že v prvem polčasu prišel do lepe prednosti, dobil ga je kar s 4:0, dvakrat je zadel Andrea Pinamonti (enega je dosegel s "panenko" z bele pike, kar je slovenskega vratarja Salernitane Vida Belca kar malce razjezilo in se je zapodil za strelcem), po enkrat pa Patrick Cutrone in Stefan Strandberg (avtogol).

V drugem polčasu so domači hitro prišli do dveh golov, strelca sta bila Luca Ranieri in Ardian Ismajli (avtogol), česa več pa jim ni uspelo narediti.

Pri zadnjeuvrščeni Salernitani je Belec branil celo tekmo, pri Empoliju, ki je v sredini lestvice, pa je Petar Stojanović igral v prvem polčasu in dobil rumeni karton, Leo Štulac in 19-letni vratar Klemen Hvalič pa sta tekmo spremljala s klopi za rezervne igralce.

Veselje Andree Pinamontija po doseženem zadetku za Empoli
Veselje Andree Pinamontija po doseženem zadetku za Empoli FOTO: AP

Sassuolo prepričljivo slavil

Domen Črnigoj je z Venezio gostoval pri Sassuolu. Po vodstvu Benečanov, ki ga je z golom zagotovil David Okereke v 32. minuti, so gostitelji prišli do preobrata.

Domenico Berardi pet minut pozneje ter Thomas Henry z avtogolom in Davide Frattesi z golom v 67. minuti so postavili končni izid. Črnigoj je igral do 58. minute in dobil rumeni karton.

Domenico Berardi (levo) in Giacomo Raspadori (desno)
Domenico Berardi (levo) in Giacomo Raspadori (desno) FOTO: AP

Nedeljski spored bosta odprla Atalanta Josipa Iličića in Udinese, ob 20.45 pa bo Inter s Samirjem Handanovićem gostil Juventus v tako imenovanem "derbyju d'Italia".

Milan na vrhu lestvice

Obračun Bologne in drugouvrščenega Milana se je začel po godu rdeče-črnih, ki so prvi polčas dobili z 2:0 po golih Rafaela Leaa in Davideja Calabrie, obenem pa je v domači ekipi rdeči karton dobil Adama Soumaoro. Toda v uvodu drugega polčasa sta avtogol Zlatana Ibrahimovića (podajalca pri prvem golu) in zadetek Muse Barrowa Bologno vrnila v igro.

Ta pa je v 58. minuti ostala še brez Roberta Soriana, ki je bil prav tako izključen. Milan pa je še večjo številčno prednost izkoristil v 84. minuti, ko je zadel Ismael Bennacer. Ibrahimović je v 90. minuti le še potrdil zmago, ki je Milan vsaj začasno poslal na vrh lestvice.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Že v petek je Torino premagal Genoo s 3:2, Sampdoria pa Spezio z 2:1.

Izidi 9. kroga italijanske Serie A:

Torino - Genoa 3:2 (2:0)

Sampdoria - Spezia 2:1 (2:0)

Salernitana - Empoli 2:4 (0:4)

Sassuolo - Venezia 3:1 (1:1)

Bologna - Milan 2:4 (0:2)

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.