Nogomet

Schalke znova odstavil trenerja, poslavlja se tudi športni direktor

Gelsenkirchen, 28. 02. 2021 12.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Krizi nemškega nogometnega kluba Schalke ni videti konca. Po novem visokem porazu v nemškem prvenstvu v soboto proti Stuttgartu z 1:5 je klub odpustil tako trenerja Christiana Grossa kot športnega direktorja Jochena Schneiderja ter še tri člane strokovnega štaba, so sporočili v izjavi za javnost.

Schalke hiti proti drugi ligi ...
Schalke hiti proti drugi ligi ... FOTO: AP

Priljubljenemu klubu iz Porurja grozi izpad iz lige, saj 11 krogov pred koncem na zadnjem mestu – za 15. Hertho iz Berlina in 16. Arminio iz Bielefelda (tekma manj) zaostajajo 11 točk. Šokterapije ob številnih menjavah v klubu niso delovale, zatosta se morala po pisanju nemške tiskovne agencije dpa posloviti trener in športni direktor. Posle slednjega bo do nadaljnjega prevzel Peter Knäbel. Že pred zadnjo tekmo so nemški mediji razpravljali o prepadu med igralci in trenerjem, nogometaši pa so od športnega direktorja zahtevali, da zamenja Švicarja na klopi modrih. Šestinšestdesetletni Christian Gross je Schalke prevzel nekaj dni po božiču; pred tem so v tej sezoni na klopi Schalkeja sedeli še David Wagner, Manuel Baum in Huub Stevens.

Gross je na 11 tekmah zabeležil eno zmago, dva remija in osem porazov. Schalke je v celotni sezoni na 23 tekmah vknjižil 16 porazov, šest remijev in omenjeno eno zmago.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Koronavirus pasica november
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.