Nogomet

Schuster: Ko sem mu omenil Löwa, me je le začudeno pogledal

Ljubljana, 25. 01. 2019 12.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Reala so uspešno opravili s prvim četrtfinalnim pokalnim obračunom proti Gironi (4:2), kar nakazuje na postopno dvigovanje v formi čete Santiaga Solarija. V zakulisju pa se v povezavi z 'galaktičnim' klubom odvijajo takšne in drugačne 'operacije'. Ene od teh se je lotil kar njegov nekdanji član, sijajni Bernd Schuster, ki bi na klop 'belega baleta' ustoličil svojega rojaka Joachima Löwa.

Nekoč sijajni nemški nogometaš Bernd Schuster, kasneje pa precej skromnejši trener nekaterih španskih klubov, meni, da bi bil Joachim Löw pravšnja izbira za novega trenerja madridskega Reala.
Nekoč sijajni nemški nogometaš Bernd Schuster, kasneje pa precej skromnejši trener nekaterih španskih klubov, meni, da bi bil Joachim Löw pravšnja izbira za novega trenerja madridskega Reala. FOTO: AP

Nekdanji nogometaš obeh madridskih velikanov Bernd Schuster je prepričan, da bi bil njegov rojak, 58-letni Joachim Löw, pravšnja izbira za naslednika Santiaga Solarija, ki ima sicer s klubom s slovitega Santiaga Bernabeua sklenjeno pogodbo do poletja 2021. 

"Ko sem Florentinu Perezu (predsednik Reala, op. p.) omenil Joachima Löwa, me je pogledal, kot da sem ga udaril s pestjo v obraz. Glede na to, da smo bili Nemci skozi zgodovino vselej priljubljeni v očeh navijačev Reala, ne vidim razloga, zakaj ne bi Perez angažiral Löwa za novega trenerja Madridčanov. Ima ogromno izkušenj z najvišje ravni, ima karizmo in dovolj znanja, da bi moštvo Reala usmeril na pravo pot," je 'brezplačno reklamo' za rojaka opravil 59-letni, v Augsburgu rojeni Schuster, ki je v pogovoru za nemški Die Welt dodal sledeče: "Novosti, ki jih je Löw skozi leta uvajal v razvoj igre nemške izbrane vrste, so njegova mojstrovina. Spomnim se, ko sva se nekajkrat na to temo pogovarjala z nekdanjim španskim selektorjem Vicentejem del Bosquejem, ki mi je tudi sam zatrdil, da je 'Jogi' s sodobnejšim pogledom na razvoj nogometne igre zagotovil Nemčiji nekajletno prevlado na reprezentančni ravni. Nekaj podobnega bi lahko v prihodnje storil tudi pri Realu. Prepričan sem v to."   

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.