Nogomet

Scott Carson pri 35 letih dočakal debi za Manchester City

Newcastle, 15. 05. 2021 10.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Vratar Manchester Cityja Scott Carson je pri 35 letih in po skoraj dveh letih čakanja le dočakal prve minute v dresu sinjemodrih. Potem ko je City že osvojil naslov prvaka, mu je trener Pep Guardiola na petkovi tekmi v Newcastlu namenil mesto v začetni enajsterici, Carson pa je odigral celoten obračun. Prejel je sicer kar tri zadetke (pri čemer ni bil krivec pri nobenem), a sinjemodri so kljub temu prišli do zmage s 4:3.

Scott Carson
Scott Carson FOTO: AP

Scott Carson – gre za tretjega vratarja Cityja za Edersonom in Zackom Steffenom – je skorajda dve leti čakal na prve minute v dresu sinjemodrih. V klub je namreč prišel 8. avgusta 2019 kot posojeni nogometaš Derbyja Countyja. Po desetih letih je 35-letnik znova dočakal tudi premierligaške minute. Nazadnje je namreč v Premier League nastopil konec sezone 2010/11, ko je še nosil dres West Broma. 

"Morda ljudje tega ne vedo, toda za nas je pravi vodja," je po tekmi razlagal trener Cityja Pep Guardiola. "Brez dlake na jeziku pove, kar si misli in v kar verjame. Ima veliko izkušenj, bil je del neverjetnih garderob velikih ekip," je o Carsonu spoštljivo govoril Katalonec. "Gre za neverjetno osebo in navdušeni smo – ne le jaz, toda tudi Eddy (Ederson), Zack (Steffen) in nogometaši –, da je nocoj lahko nastopil," je še pojasnil trener sinjemodrih. 

Carson je sicer poleg trenerja Guardiole (ironično) edini nogometaš Manchester Cityja, ki se lahko pohvali z lovoriko Lige prvakov. Ta naslov sega v daljno leto 2005, ko je branil še barve Liverpoola. Tedaj je bil Carson rezerva mitičnemu Jerzyju Dudku, ki je bil junak branjenja enajstmetrovk v velikem finalu v Istanbulu proti AC Milanu. Na zgodovinski tekmi, ko so Redsi nadoknadili tri gole zaostanka. Vse skupaj se seveda lahko spremeni že 29. maja, ko bo City igral veliki finale Lige prvakov proti Chelseaju na stadionu Dragao v Portu (prenos na POP TV in VOYO ob 20. uri). 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Tokrat je na tekmi s sinjemodrimi Carson prejel kar tri zadetke (ob dveh enajstmetrovkah domačinov), toda ob tem je treba izpostaviti, da je v 62. minuti ubranil enajstmetrovko in pokazal, da kljub dvoletnemu postu še ni za staro šaro. Kje bo nadaljeval, še ni jasno. Guardiola bi si želel, da izkušeni angleški vratar ostane v klubu, saj je razvil izjemen odnos z ostalimi soigralci. 

Statistika Scotta Carsona na tekmi v Newcastlu
Statistika Scotta Carsona na tekmi v Newcastlu FOTO: Sofascore.com

Carson je v intervjuju pred tekmo dejal, da je dobljena priložnost presenečenje, a vendarle nagrada za trdo delo v zadnjih dveh letih. "Bil sem presenečen, toda odkar sem tukaj, sem trdo delal za to, da bom pripravljen, v kolikor bi me potrebovali," je nadaljeval. "Na srečo je to trener videl in mi ponudil priložnost nocoj," je čustveno razlagal Carson. "Vedno so prisotni živci, vsako tekmo, ki jo igraš. To je dobro, četudi imaš ogromno izkušenj, je dobro, da si malce živčen," je za SkySports še razlagal pred pričetkom tekme v Newcastlu. 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

HALAcR7
15. 05. 2021 13.42
+5
Zgleda starejši od Buffona
kojnusar
15. 05. 2021 12.35
+3
ta je iz pozitivne slovenije.