Nogomet

Se bo 'izgubljeni' Götze 'našel' v Liverpoolu? Svetujejo mu odhod na Anfield ...

Dortmund, Liverpool, 25. 09. 2018 10.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Napadalnemu vezistu Borussie Dortmund je njegov nekdanji soigralec in reprezentančni kolega Kevin Grosskreutz javno svetoval, naj se ob vedno redkejših priložnostih za igro v nemških revirjih preseli na Otok k njunemu nekdanjemu trenerju Jürgnu Kloppu v Liverpool.

Götze je najboljše predstave v karieri kazal pod taktirko Kloppa v Dortmundu, kjer sta skupaj proslavila dva državna in pokalni naslov.
Götze je najboljše predstave v karieri kazal pod taktirko Kloppa v Dortmundu, kjer sta skupaj proslavila dva državna in pokalni naslov. FOTO: AP

Mario Götze je bil še pred nekaj leti eno prvih imen nemškega nogometa. Blestel je v vrstah Borussie Dortmund in nato razočaral navijače črno-rumenih s prestopom k Bayernu, kjer se je na rodnem Bavarskem želel preizkusiti pod taktirko slovitega Josepa Guardiole. A čeprav je bil junak nemškega naslova na svetovnem prvenstvu leta 2014 v Braziliji, ko je v podaljšku finalne tekme z Argentino zabil odločilni gol (1:0), se s tem njegov padec v anonimnost ni zaustavil.

Pestile so ga številne poškodbe in bolezni, zdaj pa se s 26 leti stežka prebije v prvo postavo Dortmunda, kamor se je iz Bayerna vrnil pred dvema letoma. Kljub številnim menjavam trenerjev nobenemu na stadionu Signal Iduna Park ni uspelo "prebuditi" nekoč velikega talenta, ki ga trener Lucien Favre v soboto proti Hoffenheimu sploh ni uvrstil v kader za tekmo, potem ko je Götze, ki je tudi javno priznal, da se vedno težje spopada s kritikami, razočaral na obračunu Lige prvakov s Clubom Bruggejem.

V tujini je malce mirneje
"Tega (kritik, op. a.) preprosto ne morem 'izklopiti'. Trenutne okoliščine so zame velik izziv," je kicker citiral Götzeja, medtem pa se je oglasil njegov dolgoletni soigralec v klubu in reprezentanci Kevin Grosskreutz. Nekdanji član dortmundske Borussie je kolegu javno svetoval, naj v iskanju minut gleda tudi prek nemških meja ‒ natančneje v Liverpool, ki ga odlično vodi njun nekdanji strateg Jürgen Klopp.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Morda bi mu zelo dobro delo, če bi pozimi zapustil Bundesligo, se preselil v tujino, kjer je vse malce mirneje in kjer bi spet uredil svojo kariero," je za Sky dejal Grosskreutz, ki je s 30 leti tudi sam povsem izginil z nogometnega zemljevida, saj trenutno igra za tretjeligaša KFC Uerdingen.

Tudi Schürrle o težavah s kritičnimi navijači
"Jürgen Klopp ga dobro pozna. Dobro bi se skladal z Liverpoolom," še meni Grosskreutz. Spopadanje s kritikami je sicer pogosta tematika v zadnjih mesecih, ko gre za nemški nogomet, saj je o zahtevnosti domačega občinstva nedavno že spregovoril napadalec londonskega Fulhama. Posojeni član dortmundske Borussie je leta 2014 prav tako osvojil naslov svetovnega prvaka v Braziliji, ob vrnitvi v London pa se je ostro lotil rojakov.

"V Nemčiji je veliko zavisti navijačev. Ne tistih najbolj gorečih, saj tisti vedno podpirajo svojo ekipo," je tabloid The Sun citiral Schürrleja, ki je nato sicer "omilil" svoje izjave in zatrdil, da je želel zgolj "objektivno povedati, da si kot član državne reprezentance in svetovni prvak podvržen visokim pričakovanjem", ki mu jih v Nemčiji "ni uspelo izpolniti".

Del dortmundskih navijačev je nekdanjega člana Mainza, Bayerja Leverkusna, Wolfsburga in Chelseaja sprejel na nož in po slabih predstavah med tekmami večkrat sarkastično vzklikal "Schuuuu" ter pel "Pili bomo, dokler ne zadene Schürrle".

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mirhollio
26. 09. 2018 08.14
+3
Jaz bi ga v loverpoolu videl samo kot rezervista, kot npr Shaqirija. Ob minimalni ceni seveda... Drgace pa je na Anfieldu velika konkurenca v vezni vrsti...
uporabnica1
25. 09. 2018 18.08
-4
Gotze nikoli ni bil primeren za Bayern ali Borussio ali katerkol drug vrhunski klub, prevec je povprecen za velike klube.