Nogomet

Še ena v vrsti tekem, od katerih bo odvisna Guardiolova zapuščina

Manchester , 14. 03. 2023 08.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Jakob Batič
Komentarji
12

Manchester City ali RB Leipzig, kdo bo v četrtfinalu Lige prvakov? Odgovor bo ponudila nocojšnja povratna tekma, ki jo bomo od 20.30 dalje prenašali na Kanalu A in VOYO. Meščani so v zadnjih petih letih štirikrat osvojili angleško krono, evropsko pa še naprej neuspešno naskakujejo. Prav zato se njihov trener Pep Guardiola zaveda, da je napredovanje nujno. Jasno mu je namreč, da bo v primeru izpada njegova zapuščina v modrem delu Manchestra pod velikim vprašajem.

Pep Guardiola po porazu proti Chelseaju v finalu Lige prvakov.
Pep Guardiola po porazu proti Chelseaju v finalu Lige prvakov. FOTO: AP

Skoraj nemogoče se sliši, da bi se ere trenerja, ki je s klubom osvojil dvomestno število lovorik in (vsaj) štirikrat postal državni prvak, spominjali kot spodletele. V primeru Manchester Cityja in Pepa Guardiole, ki je vodenje meščanov prevzel leta 2016, bi se lahko zgodilo prav to. Ob skoraj neomejenem proračunu kluba je bilo takoj jasno, da je glavni – in morda celo edini – cilj arabskih lastnikov kluba osvojitev evropske krone. Zaenkrat jo še čakajo.

Pep Guardiola je pred povratnim srečanjem z Leipzigom priznal, da se zaveda, da bo prav od Lige prvakov odvisno, kako bodo v modrem delu Manchestra gledali na njegovo zapuščino. "To še ne pomeni, da se s tem strinjam, toda zavedam se, da nas bodo ocenjevali prav po tem tekmovanju," je pojasnil 52-letni strokovnjak. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Rezultat pred umetniškim vtisom

Tudi iz te izjave je jasno, pod kako velikim pritiskom bodo drevi pred domačimi navijači njegovi varovanci. Meščani v prvenstvu za vodilnim Arsenalom zaostajajo za pet točk, Guardiola pa je že pred tedni razkril, da je njihov fokus v tej sezoni izključno na zmagi v Ligi prvakov. City ji je bil doslej najbližje pred dvema letoma, ko je v finalu izgubil proti Chelseaju (0:1). 

Guardiola je svoje najbolj potentne evropske čase preživel na klopi Barcelone, s katero je dvakrat pokoril evropsko konkurenco (2009 in 2011). Takrat je blaugrana navduševala s prepoznavnim slogom igre, od katerega ni odstopala. Guardiola pa sedaj priznava, da bo prednost pred umetniškim vtisom dobil rezultat. 

"V tej fazi tekmovanja ima vsaka ekipa ogromno kvalitet. Skušali jim bomo vsiliti našo igro, a dobro se zavedamo, da na koncu šteje samo napredovanje. Ne bomo razmišljali, koliko zadetkov bomo oziroma bi lahko dosegli. Vse bomo podredili končni zmagi. To je vse, kar moramo storiti," je na ponedeljkovi novinarski konferenci povedal 52-letni strokovnjak. 

Haaland? Ni vse v zadetkih

Usoda Cityja bo zelo odvisna od forme Erlinga Haalanda. Čeprav Norvežan letos zabija kot za stavo, se vseeno zdi, da v zadnjem času ni več tako učinkovit. Na prvih 12 tekmah v dresu Cityja se je podpisal pod izjemnih 20 zadetkov. Na zadnjih 22 tekmah pa je "le" še 14-krat meril v polno. Na prvi tekmi v Leipzigu neposredno v vrata bikov ni sprožil niti enega strela. 

"Niso mi všeč nogometaši, ki samo čakajo v kazenskem prostoru, da bi dosegli zadetek. Seveda je doseganje golov zelo pomembno, a še zdaleč ni vse, kar od Haalanda potrebujemo," je razložil Guardiola. "Rad bi, da bi bil (Haaland, op. a.) čim bolj vključen v igro. V tem se še lahko izboljša. Sicer je že napredoval, a prostora za napredek je še veliko." 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Sky85
14. 03. 2023 13.03
+2
Pod clanki o messiju,pepu,barci...eni in isti komentatorji ki jih upravlja kapetan cripsl.kak trol je to.tip nima življenja.cripslpa ko ze govoris da barca 10 let ni naredila nic v ligi prvakov,leta 2015 je bila prvak,to je 8 let.ti ko si tak "navijac" reala,a ti sploh veš kaj je bilo med letom 2002 in 2014?vrjetn da ne,si bil se premlad.v tistih 12 letih real ni osvojil ligo prvakov,tako da po tvojih besedah so si delal sramoto v ligi prvakov.to so tvoje besede za barcelono,jz samo tebe oponasam
dark horse
14. 03. 2023 12.21
+2
Ko se kripsl meni sam s seboj 🤣 neprecenljivo 🙈🙈🙈
HALAcR7
14. 03. 2023 11.50
-2
iz temnih votlih luknjic slamnati navijači goljufskega prevarantskega kluba barcelona,pridejo dajo minus in se vrnejo v svojo globoko iskopano luknjo
cripstoned
14. 03. 2023 12.18
+0
Jasno da je temu tako...njihov klub že 10let samo blamira spanski nog9met v evropi...
cripstoned
14. 03. 2023 12.19
-1
v temqh lige prvakov takorekoč nimajo kqj iskati
HALAcR7
14. 03. 2023 09.47
-4
Pepćek najslabši trener vssh časov zdaj ko še vemo da je bilo vse podkupljeno,,dodatni dokaz,Bayerno je to hitro opazil in se ga znebil,,city pa nima veze z nogometom in kar vstrajajo
cripstoned
14. 03. 2023 09.56
+0
Bayern se je pepcka znebil zaradi norih zahtev..
HALAcR7
14. 03. 2023 10.04
+1
zapiramvamusta
14. 03. 2023 09.08
+1
Plastika v Parizu se je že stopila.Sedaj mora samo še šejkovski pepček izpadet in se lahko začnemo pogovarjati o nogometu👌🙌
Sisli288
14. 03. 2023 12.40
+2
Ali niso vsi veliki klubi plastični? Koliko igralcev ki jih je vzgojil Real je redno igralo v zadnjih 10 letih?