Nogomet

Messi spet blizu 'stare' forme: Od prvega dne daje vse od sebe

Bilbao, 07. 01. 2021 11.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Lionel Messi je v vrstah Barcelone odigral morda najboljšo tekmo v sezoni in z dvema goloma izdatno pomagal Kataloncem do zmage na vedno neugodnem gostovanju pri Athleticu iz Bilbaa (3:2). Trener Ronald Koeman kljub precejšnjemu zaostanku za vodilnim Atletico Madridom vztraja, da se Barca še vedno ni odpovedala borbi za državni naslov.

Messi (desno) proslavlja z Jordijem Albo na obračunu v Bilbau.
Messi (desno) proslavlja z Jordijem Albo na obračunu v Bilbau. FOTO: AP

Kljub slabemu začetku tekme za Barcelono – Athletic je na prvem obračunu pod taktirko novega trenerja Marcelina Garcie Torala v eni prvih akcij v vodstvo popeljal Inaki Williams – so Katalonci na zanje vedno neugodnem gostovanju uprizorili navdušujoč preobrat, v osrčju katerega je bil kapetan in prvi strelec v zgodovini kluba, Lionel Messi. Ta je z nekaterimi potezami in ne nazadnje tudi zadetki spomnil na neke druge čase, ko je bil z Barco strah in trepet španskih ter tudi evropskih zelenic.

Argentinec je bil ključen tudi pri izenačujočem zadetku Pedrija, ki ga je po podaji Messija na oddaljenejšo vratnico za lahek zadetek z glavo s povratno žogo pred vrata zaposlil Frenkie de Jong. Pedri je po tekmi ugotavljal, da gola z glavo v karieri sploh še ni dosegel, njegovo kombiniranje z Messijem pa je vseh 90 minut skrbelo za vzdihe gledalcev pred TV-zasloni. V mladem Špancu, ki igra šele svojo prvo sezono na najvišji ravni, je Messi očitno našel novega zanesljivega partnerja za igro v napadu, ki ga (še vedno) ni našel v Francozu Antoinu Griezmannu. A predstava Barce je bila v sredo tako zanesljiva, da je nekaj pozitivnih potez zmogel tudi izgubljeni nekdanji član velikega Athleticovega rivala, Real Sociedada.

Statistika tekme Athletic Bilbao – Barcelona.
Statistika tekme Athletic Bilbao – Barcelona. FOTO: Sofascore.com

Pedri: Moj prvi gol z glavo v življenju
"To je moj prvi gol z glavo v življenju," je v izjavah po tekmi iskreno povedal Pedri. "Ko tako hitro prejmeš zadetek, je nekaj običajnega, da povesiš glavo, toda pokazali smo veliko samozavesti in zagotovili, da se to ni zgodilo. Vedeli smo, da gre za pomembno tekmo, tako smo se nanjo tudi pripravili. Vedeli smo, da bodo iskali Inakija zaradi njegove hitrosti, a nam je to uspelo prebroditi in osvojiti tri zelo pomembne točke," je dodal nogometaš, ki je novembra dopolnil šele 18 let in pred sezono precej neopazno v vrste Barce prestopil iz Las Palmasa.

Messi in Pedri sta v prvem polčasu po prekrasni podaji Pedrija s peto in strelu Messija ob bližnjo vratnico tudi zrežirala vodilni zadetek, legendarni Južnoameričan pa je v 62. minuti z močnim strelom pod prečko mojstrsko zaključil še eno lepo ekipno akcijo. A niti verjetno najboljša predstava v sezoni ni bila dovolj, da ne bi Katalonci tudi tokrat nervozno odštevali zadnjih sekund tekme, saj je po veliki napaki Messija, ki je na svoji polovici tvegano podajal prek igrišča, do žoge prišel Iker Muniain in jo po podaji na rob kazenskega prostora mojstrsko poslal mimo nemočnega Marca-Andrea ter Stegna. Ter Stegna domači sicer do konca dvoboja niso več resneje ogrozili, s tremi točkami pa so zdaj aktualni španski podprvaki na tretjem mestu prehiteli Real Sociedad z 31 točkami, kar je še vedno sedem točk manj od vodilnega Atletico Madrida. Madridčani so odigrali tudi dve tekmi manj od Kataloncev, od katerih ima pet točk več z istim številom tekem tudi veliki rival in branilec naslova Real Madrid.

"Tako moramo nadaljevati," je bil zadovoljen tudi trener Ronald Koeman, ki še vedno ne želi predati bitke za naslov: "Mislim, da smo v celoti nadzirali tekmo in v naši igri skorajda ni bilo padcev. Ali je prvenstvo še odprto? Prvenstvo je vedno odprto, saj lahko pride do poškodb, ekipam se zgodi padec forme in nekdo, ki je zdaj videti zelo dobro, ima lahko na koncu težave. Zelo težko je vzdrževati enako raven predstav skozi vso sezono."

'Od prvega dne je dajal vse od sebe'
Messijeva forma je bila po turbulentnem poletju, v katerem je bil Argentinec že skoraj pred slovesom od stadiona Camp Nou, v zadnjih mesecih pogosto pod drobnogledom. A kljub temu da je za južnoameriškim asom verjetno eden najslabših uvodov v sezono v profesionalni karieri, je z dvema goloma ujel velikega prijatelja, Urugvajca Luisa Suareza (Atletico Madrid), na vrhu lestvice najboljših strelcev. Tja bi se lahko zavihtel tudi sam, če ne bi kar dvakrat zatresel okvir gola reprezentančnega vratarja Unaija Simona. S skupno dvema podajama sta sicer nekdanja soigralca Messi in Suarez oba tudi na 24. mestu lestvice najboljših podajalcev, na kateri Messi praviloma kraljuje iz sezone v sezono. V prejšnji sezoni je z 21 podajami celo podrl rekord dolgoletnega soigralca Xavija Hernandeza.

"Od prvega dne, ko sem jaz postal trener, on pa igralec pod mojo taktirko, je dajal vse od sebe. Toliko let je že na najvišji ravni, a zdi se, da je zdaj postal še učinkovitejši. Vedno nam je znal pokazati, kako je spreten in predan, a danes nam je prinesel tudi gole. Pedri? Igra s takšno zrelostjo kljub svojim letom in kar je najpomembnejše ‒uporablja glavo," je še povedal Koeman.

"Že nekaj časa dobro in resno delamo. Zaslužili smo si več točk na nekaj prejšnjih tekmah. Jasno je, da zmage izboljšajo samozavest. Veliko nam prinaša tudi (Ousmane) Dembele. Ves čas ga mučijo težave s telesno pripravljenostjo. Zdaj je dobro. A mora odigrati dve ali tri tekme v nizu. Z njim pridobimo veliko hitrosti in igre v globino. Ali sem optimist? Ekipa raste in je vedno samozavestnejša."

Barcelono pred polfinalom španskega superpokala, ko bo njen tekmec v Cordobi drugi baskovski velikan, Real Sociedad, čaka še eno tradicionalno neugodno ligaško gostovanje v bližnji Granadi.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Koronavirus pasica november
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (146)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Vladimir.Krutov
08. 01. 2021 10.18
+2
resnicaosvobaja
08. 01. 2021 11.03
+3
To so članki komentatorjev , ki vedo , kako boljši je od vseh v zgodovini te igre in ostalih komentatorjev ki tudi vedo, a enostavno ne morejo verjeti, čemu ga niso ukradli kot so Alfreda Di Stéfana
dark horse
08. 01. 2021 09.53
+3
Članek o messiju 120 komentarjev 🙈😂
Kollerik
08. 01. 2021 08.44
-1
Messi in Haaland oba v rumenih dresih... naključje ali ..?
Barni3
08. 01. 2021 08.32
+3
Ctipstoned...zej pa reci mami naj ti pripravi zajtrk umes pa vzemi telefon napisi lewandowski in bos vidu letnico rojstva 1988 potem utipkaj messi in bos vidu letnico rojstva 1987 in potem ti lahko pomagam....robert je mlajsi od lea tko da ja super trditve mas...zej pa jok pa na drevo
Roglič šampion
08. 01. 2021 08.17
+1
se en popravek cripsija...spodaj je omenil da so ronaldo, figo, beckham, zidane, robinho skupaj osvojili 5 lalig in 1 LP. Spet napaka. Ronaldo je prisel v real 2002, po naslovu vLP. Beckham je prisel 2003. Robinho pa 2005. Pa da ne bom nasteval sam preveri koliko so omenjeni osvojili v realu. Vendar od omenjenih sta se z realom naslova lige prvakov veselila le figo in zidane.
Od Halerja ati
08. 01. 2021 09.32
+3
a vam nism js že zadnič objasnil da on to iz cicibana prepisuje? a mi zdej vrjamete 🤣
resnicaosvobaja
07. 01. 2021 21.22
+3
leđo ....opomnik za Ronaldo in Zlata žoga 2018
resnicaosvobaja
07. 01. 2021 21.20
+8
Soler se tebi tudi zdi čudno , da ima en mali vezist , ki brca le z levo kot lažna devetka več Zlatih kopačk kot Real Madrid in stroj za gole Ronaldo skupaj v vsej zgodovini ?
HALAcR7
07. 01. 2021 21.11
-13
Prvi gol da ni iz penala že pišejo da se vrača na staro slavo,,smesni so novinarji kot slamnati navijači lopovske barcelone
resnicaosvobaja
07. 01. 2021 21.32
+12
Soler... on si sam izbera, kako bo zabil...
Od Halerja ati
07. 01. 2021 21.49
+6
povej kolk golov je dal v laligi letos iz penala in koliko iz igre hihi ne jezi ze Soler no. Bolši v laligi letos od Messija je le Soler
Der.meister
08. 01. 2021 15.02
+0
Oni kar enačijo Rolanda z Messijem, to je pa zelo grdo.
Johnny_J
07. 01. 2021 20.52
+8
Zmrdi in še nekaterim je kar naenkrat Modrić najboljši, pred časom, ko sem pa jaz pisal o najboljšem posamezniku v realu, so pa vsi taisti dajali meni minuse in Modrića izginjali iz reala. Tolk o vašem znanju o nogometu. Veste kako je donelo po evropskih stadionih? Takole: Messi Messi Messi Messi Messi
Johnny_J
07. 01. 2021 20.53
+7
Zmrda hitro menjaj profile in potalaj minuse.
Kollerik
08. 01. 2021 08.45
+0
Johnny_J
07. 01. 2021 19.47
+3
Zmrda, ali lahko še bolj očitno menjaš profile in si daješ pluse, ter vsem, ki te ne marajo (to so tako rekoč vsi) daješ minuse. Ejejej revček bogi... Messi Messi Messi
Lucky
07. 01. 2021 18.56
+9
Meni osebno je najbolj ostal v spominu tisti dribling v drugem polčasu narobu16 m, ko je po sprejemu žoge to spustil okoli obrambnega igralca, sam pa stekel med dvema. Na žalost je bilo malo premočno in je bil vratar hitrejši. Takšne poteze od Ronalda ne boš videl, zato je povsem razumljiv današnji zlom kripsa. Tudi trend je v šoku. Nič statistike danes? Poleg vseh pozitivnih in negativnih stvari, ki ste jih že našteli, sem opazil dosti več vtekanja in gibanja za zadnjo linijo. Na žalost soigralci tega dostikrat ne vidijo, ali pa nočejo videt zaradi strahu pred napačno podajo. Upam da se vračajo stari časi, ko so po trije naenkrat vtekali kot ose. Dosedaj se je to dogajalo večina po levi strani, tu pa tam.
Vladimir.Krutov
07. 01. 2021 19.01
+5
Lepo+++++....messi rabi in obožuje hitro igro....
yanay
07. 01. 2021 18.22
-3
Ekipa je toliko močna, kolikor je močan najšibkejši člen v njej. Najmočnejši člen ne more zdržati vsega bremena, če nima podpore v ostalih. Žal je tako, Messi je izjemen igralec, samo Pele je dal več golov od njega. Toda, ostali mu težko sledijo. Čeprav se počasi že riše ogrodje nove ekipe. Mlada obrambna linija potrebuje še kakšno sezono skupnega drila v težkih tekmah, pa bo postala precej bolj zanesljiva. Zelo sem zadovoljen z pregledom nad igro mladega Pedrija, mladenič je iz pravega testa. Pod Messijevim mecenstvom se zna razviti v vrhunskega vezista. Tudi ostali mladi obetajo, potrebujejo vsaj še dve sezoni, pa bo ekipa dihala, kot eno. Kar se Modriča tiče, zame je med tremi najboljšimi vezisti, kljub letom, ki ga že počasi težijo.
resnicaosvobaja
07. 01. 2021 18.28
+1
Kaj misliš s tem, da je Pele dal več golov ?
resnicaosvobaja
07. 01. 2021 18.29
+0
Modrič pa je najboljši vezist med tistimi, ki so brez statistike...
yanay
07. 01. 2021 18.35
+1
V skupni statistiki je Pele dal več kot 1000 golov, Messi pa več kot 700.
resnicaosvobaja
07. 01. 2021 18.20
+9
Barcelona je edini klub za katerega sta igrala dva največja v zgodovini nogometa. Eden je šel nato v Napoli, drugi je trenutno še tu...
Od Halerja ati
07. 01. 2021 18.21
+2
ljudjeeeeee Soler je nazaaaaj hahah lej zej 6 minusov takoj. to mi deliii. ajde kdo ma več minusov zmaga hahahaha
Od Halerja ati
07. 01. 2021 18.24
-4
čakte vrjetno je sam na wc skoču... nemore zej
Lucky
07. 01. 2021 18.43
+0
Jp, skoraj 40 let bo že. Na srečo danes isti nasprotnik ne more več tako mesarsko napadati najboljše, kot so takrat počeli z Maradono.
Vladimir.Krutov
07. 01. 2021 18.47
+0
Johnny_J
07. 01. 2021 17.53
+2
Zmrda pa ves pokakan od strahu. Kripli, sej bo real še kdaj prvak.
cripstoned
07. 01. 2021 18.06
-6
vidimo na elklasiku koga je strah in kdo se mora braniti ...vidimo moc reala na elklasiku in vidimo moc reala na madrilenhu...lani in letos...premoc ocitna...sicer pa je barcelona tista ki bo se 2.sezono zapored brez lovorike in ona je tista ki sledi obema kluboma iz madrida....tako da ja...vse kar napisete so samo vase mokre zelje in sanje ampak realnost je povsem drugacna...navijaca real madrida nikoli ni bilo strah in navijac real madrida ti z zagotovostjo trdi da bo real prej prvak kot pa barca....mogoce ze letos v kolikor bo atletiko zacel kiksati...
Od Halerja ati
07. 01. 2021 18.10
+4
navijača reala ni nikoli strah pa se je učeri spet neki tresl ko je vihar messi pustošil po Bilbau 🙈 a ob tistih petardah na klasikih pa kazanju dresa sredi bernabeva te tut ni blo nič strah? al si biu takrat sam jezn tko kot zdej? kolega sprašuje...
Johnny_J
07. 01. 2021 18.13
+1
Ja, ko to sodnik piska neobstoječe penale in zbija moralo nasprotnikom z nepiskanjem očitnih prekrskov, je zagotovo lažje. Vrzi si še kako lopato peska v oči, da boš lažje živel v svojem lažnivem življenju.
cripstoned
07. 01. 2021 18.32
-3
ko je koeman zajokal je na naslednji tekmi njegova ekipa takoj dobila penal katerega je braithwaite tudi zgresil...toliko peska kot jih imate hejteri v oceh jih nima nihce...se dobro da imajo real madrid, bayern, liverpool, roma, juve in atletiko lopate da vsake toliko malo peska odstranijo iz vasih oceh...
Od Halerja ati
07. 01. 2021 18.35
+4
ehh kaj ti bo lopata če šahtar pride 2x z Bagerjem mal razkopat... oooooooooooooo hahaha
Johnny_J
07. 01. 2021 18.36
+4
Ko pa takole minusi padajo in ni novega neumnega in naduvanega komentarja, pa veš, da Zmrda menja profile...
cripstoned
07. 01. 2021 18.42
-5
in kje je danes sahktar in kje je real? tako kot se kopa na neucampu se ni kopalo dolgo...vsaka top ekipa ki tam igra zadnje case naredi kamnolom...johhny..cripsi je samo en in lagal bi samega sebe ce bi imel po vec profilov kot vi hejteri...posten sem do samega sebe, govorim resnico in navajam dejstva....narod se pa sam odloca koga bo podpiral....vas ki si lazete ali pa mene ki se bori proti vasim lazem, sprenevedanjem itd...ki so samo plod nemoci, zalosti in obupa...sicer pa kdaj ste nazadnje komentirali nogoemt in ne cripsija? moje komentiranje vas se kako boli zato pa toliko lajate...
Od Halerja ati
07. 01. 2021 18.49
+0
tale izdaja cicibana je pa še posebej smešna hahaha kero izdajo maš to morem pogledat??
Od Halerja ati
07. 01. 2021 18.52
+1
drugač pa Šahtar je v Ukrajini Real pa v Španiji ko si vprašal. zato maš kak zemljevid, atlas al pa kej takega. nevem no mogoč tut v cicibanu kje piše sam nevem če je tam kej pravilno
Konan
07. 01. 2021 19.22
+0
dark horse
07. 01. 2021 19.52
+1
Sm videli el classice ja 2:6 5-0 itd se teh spominjaš kripsl 😂🙈
dark horse
07. 01. 2021 17.51
-4
Kripsl zdaj bere PIL pa pavlihovo pratiko😂😂😂
Roglič šampion
07. 01. 2021 17.50
+0
Cripsi pise da ima ronaldo edini 5 naslovov prvaka evrope...ni res...5 jih ima di stefano...maldini...in se kaksen iz zasedbe reala ki je osvojila prvih 5 izvedb tekmovanja
Roglič šampion
07. 01. 2021 17.56
-3
je pa francisco gento kot edini osvojil tekmlvanje 6x...vse z real madridom
cripstoned
07. 01. 2021 18.00
+0
ker di stefano in maldini sta zabijala enako golov kot ronaldo ane? vsakic ko je dvignil kanto evrope je bil tudi najboljsi strelec tega tekmovanja...to ne bo vec uspelo nikomur...nikoli...samo dva gospoda lige prvakov obstajata...ronaldo in real madrid..
Johnny_J
07. 01. 2021 18.03
+0
Ni več pomembno kdo je večkrat osvojil, ampak kdo je dal največ golov in, ko bo Messi imel več golov v lp, potem tudi to ne bo več pomembno.
Roglič šampion
07. 01. 2021 18.05
-1
Cripsi, nista. A ti si le govoril o tem kolikokrat je osvojil. Da je edini osvojil 5x itd.Kar pa ni res.
Roglič šampion
07. 01. 2021 18.07
-1
Vedno sem spostoval ronalda...edini v zgodovini pomojem ki ga lahko primerjamo z messijem...slabe besede pa zanj nimam. In ga niti nikoli nisem pljuval. A iz nekega razloga me imas za nekaksno groznjo al nekaj tazga.
Kollerik
07. 01. 2021 18.25
+1
cripstoned
07. 01. 2021 18.28
-5
kaksni argumenti na moja dejstva...hahahahaah ...ne morete proti meni se manj pa proti realu..ne pomaga vam po 20profilov...iz vseh vriska nemoc, obup in bolecina...se na mnoga leta hejteri..
Roglič šampion
07. 01. 2021 19.04
+3
Roglič šampion
07. 01. 2021 19.06
+3
in povej...kdaj sem jaz pljyval po ronaldu, realu?
Roglič šampion
07. 01. 2021 20.00
+5
lazem? No no. To kar sem napisal zgoraj so dejanski podatki. Tako da prosim za argument.
samomojemnenje
07. 01. 2021 20.46
+3
12345fcb...Tako je to. Vedno enako. Frelstoned napiše nekaj na pamet, kot v tem primeru, da ima Ronaldo edini 5x LP in ko si mu nasul resnice na rep, je že iskal izgovor v tem, da je Ronaldo bil takrat tudi naj strelec. Vedno ene in iste nebuloze piše in ko mu stopiš na rep, zacvili in se nekaj zlaže ali pa skrije za dva dni v luknjo.
Johnny_J
07. 01. 2021 20.47
+4
Roglič šampion
07. 01. 2021 17.44
+3
Lionel Messi je bil lani najboljsi strelec, podajalec in najvisje ocenjeni igralec lige. Letos je dosegel 9 golov v ligi in je krepko najvisje ocenjeni igralec lige. Da je on ni na nivoju modrica? Kdor to izjavi, mu nekaj manjka v glavi. Modric je izjemen vezist, najboljsi v preteklem desetletju ob andresu iniesti verjetno. In je v izvrstni formi. A da rwces da messi ni na njegovem nivoju...ah skoda besed in casa
Roglič šampion
07. 01. 2021 17.45
+0
Konan
07. 01. 2021 17.51
-1
cripstoned
07. 01. 2021 18.04
-2
glej tekme reala in glej tekme barcelone...igra je pri realu boljsa in pravtako imajo boljsega igralca na sredini...seveda vi tega ne boste priznali ampak strokovnjaki vecjih medijskih sportnih his vsi v en glas trdijo da je 1.del sezone z svojo igro zaznamoval ravno modric...statistike seveda kot messi nima ampak modric vsekakor bolj povezuje ekipo, zna motivirati soigralce, se vraca v obrambo, asistira in tudi zabija...ko zabije pa zabije v svojem slogu....messi ni na nivoju modrica, ronalda, ibre in lewe pa so vsi krepko starejsi od njega...vi to veste ampak si ne boste priznali...na koncu sezone pa se tudi omenjeni veselijo uspeha svoje ekipe medtem ko messi nemocno gleda njihovo veselje....tako je ze nekaj let in naj me popravi nekdo ce se motim...nekdo ki ni navijac barce in ne gleda skozi oci obreza...hahahaha...taksnega pa tukaj ni ane..
Od Halerja ati
07. 01. 2021 18.08
-1
kak si jeeeeezn hihihi kaj je delu učer on tamali z 10 ko na hrbtu brutaaalno. skor tak dobr je ko modrič. sam da ma več golov pa asistenc drugac pa isti 🙈 težko dihaš? js bi tut na tvojem mestu. ej tisti čigumiji na petrolu pomagajo. al pa rikola bonboni.
Roglič šampion
07. 01. 2021 18.08
+0
cripsi to lahko izjavi le nekdo ki nima pojma o nogometu.
Konan
07. 01. 2021 17.37
-3
Messi Messi ole ole👏👏💪
Konan
07. 01. 2021 17.30
-1
Messiiiii💪💪💪
Kollerik
07. 01. 2021 15.49
+8
Lionel Messi, car...legenda, najboljši med najboljšimi!