Nogomet

Se na klop Juventusa vrača Allegri? V kolikor Pirlo izgubi z Napolijem, prav možno

Torino, 05. 04. 2021 16.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po pisanju italijanskih medijev naj bi Juventus že začel operacijo vrnitev Massimiliana Allegrija. Pred leti so mu odčitali, da je kljub vsem uspehom manjkala češnja na vrhu torte – lovorika Lige prvakov. Po odhodu Allegrija se nihče od njegovih naslednikov ni uspel niti približno približati njegovim uspehom. Bo zdaj Staro damo prevzel kar Allegri?

Massimiliano Allegri
Massimiliano Allegri FOTO: AP
Po slovesu Allegrija je Staro damo prevzel Maurizio Sarri, a je na klopi Juventusa zdržal le eno sezono, nato pa je priložnost dobil nekdanji nogometaš Andrea Pirlo, ki je bil povsem brez trenerskih izkušenj. 

Stanje v Juventusu je po izpadu Lige prvakov vse prej kot rožnato. Po boleči zaušnici, pod katero se je podpisal Porto s trenerjem Sergiom Conceicaom, so v taboru Stare dame poudarjali, da se bodo osredotočili na Serie A. A tudi tam jim gre vse prej kot dobro. Še več: neizkušeni trener Andrea Pirlo se bo očitno podpisal pod zaključen niz serijskega osvajanja scudetta, potem ko je Juventus osvojil zadnjih devet naslovov v Serie A. Prav lahko pa bi se zgodilo, da Stara dama v sramotno slabi sezoni kljub izjemnemu kadru ostane brez nastopa v Ligi prvakov v prihodnji sezoni. 

Bolj kot ne je jasno, da so se vodilni možje Juventusa, ki ga vodi poslovnež Andrea Agnelli, ob izrednih finančnih vložkih naveličali sramotnih predstav Stare dame in da so Andrei Pirlu šteti dnevi. Po poročanju italijanskega časnika Il Giornale si je Massimiliano Allegri v družbi Agnellija, s katerim imata prijateljski odnos, ogledal tekmo Juventusa, kar je seveda sprožilo namigovanja, da se 53-letni strokovnjak utegne vrniti na torinsko klop. Jeziček na tehtnici naj bi bila sredina tekma Juventusa z Napolijem, ki odloča o neposrednem boju za mesto v Ligi prvakov. V kolikor bi Pirlo izgubil ta obračun, naj bi se nemudoma zgodil klic Agnellija Allegriju, ta pa bi – tako poročajo italijanski mediji – z največjim veseljem rekel 'da'. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Zanimivo je, da, čeprav se je odličnega retorika Allegrija mnogokrat povezovalo z marsikaterim velikanom evropskega nogometa, ko je ta iskal novega trenerja, pa 53-letni Italijan od slovesa od Juventusa – zgodil se je konec maja 2019 – ni vodil nobenega drugega kluba. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

LojzekBojzek
05. 04. 2021 18.28
+5
Z Rončijem se da vse osvojit🤣🤣🤣🤣🤣😂😂😂😂
Anticripstoned
05. 04. 2021 18.26
+5
S prihodom Ronalda je klub izgubil na kvaliteti 60%...točkovno še več...Tako je Ronaldo čenima za sabo Perezovih sodnikov
chepps
05. 04. 2021 19.06
+6
s prihodom Pirla je Juve izgubil,vseeno je premalo izkušen za tako velik klub
mikica247
05. 04. 2021 19.48
+2
S prihodom Ronalda je klub ogromno pridobil v vseh pogledih.
Mahh
05. 04. 2021 19.56
+0
Naštej enega razn novih navijačev in povečanja sledilcev na družabnih omrežjih.
on39
05. 04. 2021 20.25
-2
Malo si preberi statistiko kluba in bos vidu kolko finančno je pridobil s prihodom
Anticripstoned
06. 04. 2021 10.38
+1
haha 100M prestop 30M plača pa izpadajona 1 stopnici v ligi prvakov in se borijo za 4. mesto v serie A hahahahaha