Nogomet

Se v angleškem prvenstvu obetajo drastične spremembe?

London, 14. 11. 2018 11.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Ne le angleško gospodarstvo, brexit bo globoko posegel tudi v angleški nogomet. Z izstopom iz Evropske unije naj bi na Otoku zmanjšali tudi število tujih nogometašev. Vsekakor bi sprememba dvignila veliko prahu, saj ima kar trinajst od dvajsetih angleških Premier League klubov v svojih vrstah več kot 12 tujcev.

Angleška nogometna zveza pripravlja spremenjena pravila, ki bi po poročanju Timesa omejila število tujih nogometašev v Premier League. Če imajo dandanes lahko klubi v svojih vrstah 17 tujih nogometašev, bi se to število z izstopom iz EU zmanjšalo na dvanajst.

Mohamed Salah
Mohamed Salah FOTO: AP

V tem trenutku ima kar trinajst prvoligašev v svojih vrstah več kot 12 tujih nogometašev, Angleška nogometna zveza pa želi s tem korakom okrepiti angleško reprezentanco. V klubih bi se tako namreč sprostil prostor za domače nogometaše, ki bi dobili priložnost igrati v eni najmočnejših lig na svetu.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

flamengo
14. 11. 2018 15.57
-2
Pa kažejo Liverpoolovega nogometaša, ko pa v Livepoolovi prvi enajsterici špila še največ britancev. Naj kažejo city ali united ko ni skoraj nobenega britanskega nogometaša v enajsterici.
bogdajmir
14. 11. 2018 15.11
+0
Že tako ali tako po kvaliteti ne morejo blizu španski ligi, zdaj bi pa še to omejevali - bodo res hitro postli farmerska liga s (še vedno) preveč oljarskega denarja
flamengo
14. 11. 2018 16.10
+0
Špansko ligo drži v luft mesar ramos, ki polomi najboljšega nogometaša in ostane nekaznovan
ledr
14. 11. 2018 11.37
+2
To se mi pa po dolgem času zdi nekaj res pametnega glede sprememb v nogometu. S to razliko, da bi jaz število tujcev še veliko bolj drastično omejil. To, kar se namreč dogaja danes žal več nima nobenega smisla. Vedno sem bil zagovornik tega, da mora v vsakem klubu igrat čim več domačih igralcev. Le tako se bodo klubi iz različnih držav lažje in bolj pošteno primerjali med sabo. Prav tako drastično bi se to moralo spremenit pri reprezentančnem nogometu.
Omen3
14. 11. 2018 12.44
+6
Po eni strani je prav, da domači igralci dobijo priložnost za igro (in možnost razvoja)...po drugi strani pa je to lahko dvorezen meč. Jaz močno dvomim, da bi Barco gledalo isto število gledalcev (in navijačev) če bi na igrišče prišla ekipa brez igralcev kot so : Messi, Ter Stegen, Suarez, Dembele, Rakitić, Vidal, Rafinha (pa še kakšen se verjetno najde), saj to so vse tuji igralci pri Barci. Tudi uspeh te ekipe bi verjtno bil mnogo slabši brez omenjnih igralcev (in še katerih drugih v preteklosti). In Barco sem dal samo za primer, ker je še ogromno drugih klubov (v različnih ligah), ki imajo podobno stanje...