Nogomet

Sedmič Sevilla ali Juventus prvič? Danes izvemo, kdo bo v Budimpešti lovil Ligo Evropa

Sevilla, 18. 05. 2023 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Povratna tekma polfinala Lige Evropa med Sevillo in Juventusom bo po neodločenem izidu (1:1) na prvi tekmi v Torinu zagotovo napeta, atmosfera na vedno vročem stadionu Sanchez Pizjuan pa odlična. Vse je torej pripravljeno za še eno čarobno noč v evropskem nogometu. Tekmo boste lahko od 20.45 na Kanalu A in VOYO spremljali v družbi komentatorja Tomaža Lukača.

UEFA: Sevilla - Juventus
UEFA: Sevilla - Juventus FOTO:

Oba kluba imata bogato zgodovino v tem tekmovanju. Predvsem Sevilla, ki je že rekordnih šestkrat osvojila Evropsko ligo, nazadnje leta 2020. Po drugi strani je Juventus trikrat dosegel finale, a pokala še ni dvignil.

Prva tekma, odigrana na Juventusovem stadionu Allianz, se je končala z neodločenim izidom 1-1. Sevilla je hitro povedla z golom maroškega napadalca Youssefa En-Nesyrija. Juventus je izenačil šele v 97. minuti z golom Federica Gattija

Juventusov junak na prvi tekmi Federico Gatti (levo)
Juventusov junak na prvi tekmi Federico Gatti (levo) FOTO: AP

Vloga domačih navijačev je pri ustvarjanju pregovorno živahne atmosfere v Andaluziji ključna. Električno vzdušje, ki ga ustvarjajo domači navijači, lahko vpliva na predstavo nogometašev obeh moštev. Tega se dobro zaveda trener Juventusa Massimiliano Allegri: "Sevilla je močno moštvo, ki je dobro igralo v Torinu. Po njihovem prvem zadetku nismo bili povezani, ampak smo se izboljšali v drugem polčasu. Vemo, da jih bodo jutri podpirali njihovi navijači in pripravljeni smo na vse. Vsi skupaj smo delali za to, da pridemo do tu in jutri bomo imeli priložnosti uvrstiti se v Budimpešto in nastopiti v novem finalu."

Vezist Seville Suso zaradi poškodbe ni zaigral na prvi tekmi, tokrat pa bo vendarle na voljo trenerju Joseju Luisu Mendilibarju. "Nisem se prvič znašel v tem položaju, kjer moram stvari pospeševati. Če bomo vsi igrali, bomo boljši in lažje nam bo. Mnogi smo navajeni na take scenarije. Želimo biti tukaj, prišel je čas, da smo srečni in navdušeni," je občutke pred tekmo povzel nekdanji vezist Milana in Liverpoola.

Skratka, vse kaže na še eno vrhunsko evropsko tekmo v družbi Tomaža Lukača na Kanalu A in VOYO.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ANDRO2004
18. 05. 2023 10.55
+0
A mi zna kdo iz uredništva 24 ur odgovorit, zakaj nikoli ne omenite tekme, ki je ne prenaša KanalA? Mimogrede, drugo polfinale je Bayer : Roma. Bo šlo?
ANDRO2004
18. 05. 2023 18.52
+0
Očitno še sami ne veste. Bi bilo pa velikokrat najbolje, da sploh ne bi pisali NIČ.