Nogomet

Selektor Argentine: Pozitivno je, da je Messi ostal pri Barceloni

Buenos Aires, 08. 10. 2020 14.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Selektor argentinske nogometne reprezentance Lionel Scaloni je dejstvo, da bo kapetan in prvi zvezdnik ekipe Lionel Messi vsaj do naslednjega prestopnega roka ostal pri Barceloni, označil za "pozitivno".

Ni skrivnost, da je bil v minulem prestopnem roku Lionel Messi blizu temu, da prvič po začetku profesionalne kariere zapusti Barcelono. Vodstvo kluba ga je s potezami v zadnjih letih večkrat razočaralo, a je Argentinec, ki se mu pogodba junija 2021 izteče, nato kljub nekaj ostrim besedam le privolil v nadaljnje sodelovanje, tudi zato, ker je Barca zanj zahtevala rekordnih 700 milijonov evrov, kolikor znaša Argentinčeva odkupna klavzula.  

Messi se je od napetosti na Camp Nouu, kjer je z Barcelono sicer spodbudno odprl novo ligaško sezono, nazadnje pa se moral proti Sevilli doma zadovoljiti s točko (1:1), vsaj malce odmaknil v tem reprezentančnem premoru. Južnoameriške reprezentance namreč že začenjajo s kvalifikacijskimi obračuni za nastop na svetovnem prvenstvu v Katarju leta 2022, argentinski selektor Lionel Scaloni pa je z razpletom najnovejšega poglavja Messijeve zgodbe pri Barceloni zadovoljen.

'Zdaj se v klubu počuti dobro'
"Z Leom sem govoril, ko je bilo vse razrešeno, deloval pa je miren," je pred dvobojem z Ekvadorjem na legendarnem stadionu kluba Boca Juniors, La Bombonera (uradno ime stadion Alberto J. Armando), dejal Scaloni. "Po tem, ko je prišel (na zbor, op. a.), sva lahko imela daljši pogovor. Vesel je, da je tukaj. Zdaj se v njegovem klubu počuti dobro. Mi smo si z razdalje želeli, da bi se vse rešilo, da bi igral in bil v formi. Za nas je pozitivno, da je ostal, ker je lahko nemudoma zaigral, pozna klub. A glede odločitev ... V to se ne mešamo, ne stopamo na območje igralca."  

Svetovno prvenstvo v Katarju bo po vsej verjetnosti zadnje v Messijevi karieri, če se bo Argentini na zaključni turnir, ki bo premierno potekal v jesenskem oziroma zimskem terminu, seveda uspelo prebiti. Messi, ki je v karieri nastopil že na štirih mundialih, bo do začetka turnirja dopolnil že 35 let.

Scaloni (na fotografiji) med tekmo argentinske izbrane vrste.
Scaloni (na fotografiji) med tekmo argentinske izbrane vrste. FOTO: AP

V Katar tudi zaradi Messija
"Želimo se uvrstiti na svetovno prvenstvo za našo državo, a tudi iz drugih razlogov, med njimi je tudi ta, da bi tam zaigral Leo. A to ni nekaj, o čemer se pogovarjamo, gremo tekmo za tekmo," je dodal Scaloni, ki se zaveda, da je imela Argentina v zadnjih letih številne težave s sicer vedno izjemno zahtevnimi južnoameriškimi kvalifikacijami.

Na mundial v Rusiji, kjer so kasneje izpadli proti prvakom Francozom v osmini finala, so se "gavči" prebili šele v zadnjem krogu kvalifikacij, ko je ravno proti Ekvadorju vse tri gole na gostovanju dosegel Messi (3:1).  

'Njegov položaj na igrišču se pri Barceloni ni preveč spremenil'
"Težko bo. Naša ekipa bo konkurenčna, če bo vsak igralec dal vse od sebe. Želimo si imeti ekipo, ki ve, da je Messi tam, a tudi to, da so ob njem dobri igralci," je še povedal Scaloni in se dotaknil tudi sprememb igralnega položaja zvezdnika iz Rosaria, ki ga je novi trener Barcelone Ronald Koeman v zadnjem času preizkušal tudi na položaju "lažne devetice/napadalca", na katerem je blestel v etapi, ko je Barco vodil Josep Guardiola.

"Messi bo vedno napadalec, če igra kot 'devetica'  ali na kakšnem drugem položaju. Ne verjamem, da se je njegov položaj na igrišču pri Barci preveč spremenil, še vedno igra spredaj," je še pristavil Scaloni.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kollerik
08. 10. 2020 15.40
+6
Obstaja realno upanje, da Messi v svoji Barci tudi ostane. Lionel Messi, ....car, legenda, najboljši med najboljšimi!
thecar
08. 10. 2020 15.11
-7
more it iz barce