Nogomet

Selektor Belgije miri strasti: Nismo v vojni z Realom

Bruselj, 20. 03. 2021 08.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Belgijski selektor Roberto Martinez pravi, da še vedno upa, da si bo zvezdnik članske nogometne reprezentance Eden Hazard vendarle opomogel do začetka letošnjega evropskega prvenstva, potem ko so tudi njegovo drugo sezono v vrstah madridskega Reala povsem pokvarile poškodbe.

Martinez (na fotografiji) je selektor Belgije od avgusta 2016, pogodbo pa ima z belgijsko zvezo podpisano do konca SP 2022.
Martinez (na fotografiji) je selektor Belgije od avgusta 2016, pogodbo pa ima z belgijsko zvezo podpisano do konca SP 2022. FOTO: AP

Eden Hazard naj na priporočilo kluba ne bi prestal vnovične operacije poškodovanega desna gležnja, je poročal ESPN. Belgijska reprezentanca s svojimi zdravniki meni drugače, vse skupaj pa seveda še posebej podrobno spremlja selektor "rdečih vragov" Roberto Martinez, čigar reprezentanca je v polni postavi med glavnimi kandidati za končno zmago na Euru 2020.

"Imam občutek, da bi se lahko ta situacija razrešila veliko prej kot do Eura, a samo takrat, ko bo šel Eden iz dneva v dan, bomo dobili končni odgovor," je med spletno novinarsko konferenco dejal Martinez. "Belgija ni v vojni z Real Madridom, Hazard bo najboljši igralec na evropskem prvenstvu," je še bojevito dejal nekdanji trener Swansea Cityja, Wigan Athletica in Evertona.

Zidane: Načrt je drugačen
Napovedal je tudi, da bo belgijska reprezentanca sledila navodilom in poskušala poškodbo zdraviti s "konservativnim" pristopom, ki seveda ne vključuje operacije. Hazard je po skoraj dveh mesecih premora zaradi zadnje poškodbe spet zaigral na ligaški tekmi minuli konec tedna in hitro je postalo jasno, da je utrpel novo poškodbo, po podatkih kluba je šlo za mišico psoas.

"Želimo si, da bi si Eden opomogel," je na petkovi novinarski konferenci dejal trener Real Madrida Zinedine Zidane. "Najpomembneje zanj je, da bo povsem zdrav. Ne bo prestal operacije, načrt je drugačen in na tem delamo. Kar si kot trener želim, tega pa si želi tudi igralec in vsi ostali tukaj, je, da se vrne povsem zdrav," je dodal Zidane.

Težave s ploščico?
Hazard naj bi bil prepričan, da je veliko poškodb povezanih z gležnjem, vse pa naj bi izviralo iz operacije marca 2020 v Dallasu, ko so nekdanjemu zvezdniku Lilla in Chelseaja vstavili kovinsko ploščico. Vse od rekordnega prestopa iz Chelseaja leta 2019 je 30-letnik izpustil več tekem, kot jih je za Real preživel na zelenici, v prvi sezoni je utrpel tudi zlom noge.

"Vsi smo zelo pozitivni glede tega, kar se bo zgodilo v naslednjih nekaj tednih. Eden je dobro razpoložen. Ve, da je v najboljšem trenutku svoje kariere, vsi pa vidimo, da ko je na zelenici naš kapetan, takrat dela razliko, zdaj pa se le veseli tega, da bo povsem nared," je dodal Martinez.

"Je igralec, ki ni bil nikoli v karieri poškodovan, to pa je resničen šok, to je nekaj novega. Veliko negotovosti je okoli tega, a v smislu poškodbe sem zelo pozitiven, da bomo lahko najboljšega Edena Hazarda videli še veliko pred Eurom. Še dolga pot ga čaka pri okrevanju in ne smemo mu postavljati nobenih časovnih omejitev. To bi bilo napačno in tvegano od kogar koli, če bi razmišljal o tem, ali bo povsem nared ali ne," je še dodal selektor vodilne reprezentance z lestvice Mednarodne nogometne zveze.

Koronavirus pasica nova
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Lima33
20. 03. 2021 15.45
Ahh škoda je Hazarda... Je klasa ampak to kar se mu dogaja že drugo sezono s poškodbami je res žalostno... Upam, da se bo sestavil in pokazal, da je igračina... Pomoje bo problem v glavi, ko in če se sestavi, ker je res že dolgo zlomljen...
cripstoned
20. 03. 2021 12.54
+3
hazarda lahko pri realu jutri prodajo ko ga nihce ne bo pogresal...definitvno zgresen nakup reala ....danes steje samo tekma z celto in to je to...vamoooooos caaampeeeeeeoneees...
Od Halerja ati
20. 03. 2021 13.05
-1
No stric ciciban pa imata nekaj skupnega 🙈🙊
Debely
20. 03. 2021 11.24
-2
Odličen nakup belih baletk. 😂
ehjaehja
20. 03. 2021 11.34
+3
Ej pametnjakovič a boste sploh naslednjo sezono igrali v champions league?🤭🤔
HALAcR7
20. 03. 2021 12.02
+3
Ja al pa največja prevara stari van dijk,k nima pojma,,,a samoproglašen za najboljšega
Iniesta
20. 03. 2021 09.45
+4
Veliko napako je storil, ko je odsel iz Čelsija ...