Nogomet

Selektor Kek po zmagi nad Poljaki: Izraz na obrazih nogometašev je bil pravi

Ljubljana, 07. 09. 2019 09.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Po zelo pomembni zmagi nad prvo favoritinjo kvalifikacijske skupine Poljsko so slovenski nogometni reprezentanti storili pomemben korak v boju za osvojitev enega od prvih dveh mest, ki vodita na evropsko prvenstvo prihodnje leto. Selektor Matjaž Kek je po tekmi izpostavil velik voljni trenutek, za dodatno inspiracijo pa sta poskrbela kolesarska junaka Tadej Pogačar in Primož Roglič.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Z vsako tekmo si želijo dvigovati kvaliteto igre
    02:05
    Iz 24UR: Z vsako tekmo si želijo dvigovati kvaliteto igre
  • Selektor Matjaž Kek po zmagi nad Poljsko: Izraz na obrazu je bil pravi
    04:57
    Selektor Matjaž Kek po zmagi nad Poljsko: Izraz na obrazu je bil pravi
  • Jan Oblak po zmagi Slovenije nad Poljsko: Želja in motiv sta bila na najvišji ravni
    01:07
    Jan Oblak po zmagi Slovenije nad Poljsko: Želja in motiv sta bila na najvišji ravni
  • Strelec drugega zadetka za Slovenijo Andraž Šporar ob zmagi nad Poljsko: Če ne premagamo Izrael, nismo storili ničesar
    01:21
    Strelec drugega zadetka za Slovenijo Andraž Šporar ob zmagi nad Poljsko: Če ne premagamo Izrael, nismo storili ničesar

Izjemna slovenska kolesarja Tadej Pogačar in Primož Roglič v zadnjih dneh navdušujeta na španski Vuelti, kar naj bi bil po besedah selektorja slovenske nogometne izbrane vrste Matjaža Keka pravšnji pokazatelj za njegove izbrance, da pravi pristop in neizmerna želja vselej vodita do želenega rezultata.

"Fanta (Tadej Pogačar in Primož Roglič, op. p.) sta pokazala, kaj pomeni v vrhunskem športu imeti ta izraženi voljni trenutek. Kljub veliki utrujenosti sta zmogla iz sebe iztisniti še tisto nekaj več, kar ju dela tako posebna. In verjamem, da se je to preneslo tudi na slovenske nogometaše. Vesel sem, da smo odigrali eno pravo, moško tekmo pred polnimi Stožicami. Vzdušje tako v garderobi kot tudi na tribunah je bilo odlično, zato je zmaga proti Poljski le posledica tega. Toda že čez dva dni nas čaka nova, zahtevna preizkušnja proti tekmecu, ki bo v Stožicah storil vse, da pride do potrebnih treh točk," je po zasluženi zmagi na novinarski konferenci dejal slovenski selektor.

Andraž Šporar (levo) se veseli zelo pomembne zmage slovenske nogometne izbrane vrste v boju za uvrstitev na evropsko prvenstvo.
Andraž Šporar (levo) se veseli zelo pomembne zmage slovenske nogometne izbrane vrste v boju za uvrstitev na evropsko prvenstvo. FOTO: Damjan Žibert

Druga kvalifikacijska zmaga v boju za uvrstitev na Euro 2020 nad Poljsko (2:0), ki ga bo prihodnje leto gostilo več evropskih držav, je čista kot solza. Če je bilo v uvodnih 15, 20 minutah dvoboja v Stožicah še čutiti nervozo pri slovenskih nogometnih reprezentantih, je bilo nadaljevanje tekme povsem nekaj drugega. Taktično zrela predstava Josipa Iličića, Andraža Šporarja in druščine v obrambnem delu ter dovolj navdahnjena na nasprotnikovi polovici je privedla do zlata vrednih treh točk, ki bi ob morebitni zmagi proti Izraelu v začetku prihodnjega tedna še dodatno pridobile na pomenu. Strelec drugega zadetka, ki je bržkone prevesil tehtnico na slovensko stran, Andraž Šporar, je poudaril, da s soigralci niso storili še ničesar, v kolikor v naslednjem kvalifikacijskem krogu ne premagajo neugodnega Izraela.

Zmaga proti Izraelu nujna
"Jasno je, da nam zmaga proti močni Poljski pomeni ogromno. In sicer z več vidikov: predvsem s psihološkega, kajti ves čas smo vedeli, da premoremo dovolj nogometne kakovosti za kaj več. Upam oziroma želim si, da bi Stožice tudi na naslednji tekmi proti Izraelu pokale po šivih in da bi se skupaj z navijači razveselili nove, pomembne zmage v boju za uvrstitev na evropsko prvenstvo," je pomembnost prihajajočega obračuna z Izraelci izpostavil Šporar, ki mu je po filigransko natančni podaji Iličića s strelom med nogama uspelo spraviti v zadrego poljskega čuvaja mreže Lukaša Fabianskega

(Začasni) kapetan Jan Oblak je tudi tokrat dokazal, zakaj se ga (upravičeno) uvršča med najboljše nogometne vratarje na svetu. "Proti Poljakom je zmagal kolektiv, močan kolektiv, ki je v vsakem trenutku vedel, kaj mora storiti za osvojitev treh točk. Zavedali smo se moči nasprotnika, a se ga nismo bali. Vsi, od prvega do zadnjega na igrišču in ob njem, s(m)o prispevali svoj delež k veliki zmagi. Zdaj se moramo dobro spočiti, nato pa v boj za novo zmago proti Izraelu," je bil po zmagi presrečen vratar madridskega Atletica.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (77)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

riss
08. 09. 2019 07.57
+6
Po dolgem casu je bil to pravi pristop. Oblak je dobil, kar mu pripada, naj ostane kapetan, saj je deloval kot pravi vodja, pa se najbolj prepoznaven je, avtoriteta tudi glede sodnikov. Upam, da potrdijo ta uspeh se z zmago v ponedeljek in smo resno v igri za EP. Igro je pa treba na(j)prej (z)gradit na trdni obrambi, mocni sredini in ustreznimi napadalci. Sicer povprecna zasedba,kar je realnost ima nekaj izrednih posameznikov, zraven vrhunskega Oblaka. Pricakuj(e)mo boljso prihodnost. Kek pa je prava izbira v tem trenutku po res podpovprecnih trenerjih pred njim.
DonaldMAGA
07. 09. 2019 21.49
-17
Luzerji... Izgubijo z Izraelci pa Makedonci pol pa premagajo Poljake (ki so igrali v drugi ker so itak že prvi ampak vseeno).
Rudar
08. 09. 2019 09.51
+6
Luzer si ti, ampak ni čudno, saj iz tvojih prejšnih postov izhaja kateri opciji pripadaš.
igyyp
08. 09. 2019 17.54
+2
Ti kekc: malo razmisli, kdo je v tistem času vodu repko, in kako jo je vodu, kako jo je zmotiviral. Nesposobnež do konca, en stavek je s presledkim povedal. Preden neumnosti napišes razmisli. Pa tudi če je bila pojska v zadnji prestavi. 3 točke za naše fante so zlata vredne. Tvoj nick pa vse pove sam pravi Kekec in g.Kek sta vae rešila, ti pa en kekc k še za stare fuzetle nimaš, vsaj v buči ne.
RedRooster
07. 09. 2019 18.34
+23
Spomnim se še, kako se je govorilo Srečka za predsednika in kako se je pljuvalo npr. po Keku, dokler ni z Reko pokoril celo hrvaško 1. ligo! Nekateri se imajo za neke poznavalce nogometa, navijajo za neke tuje klube, ob vsaki priložnosti popljuvajo vse kar ni po njihovem okusu! Pravi navijači so bili tudi na tekmah, ko nam ni šlo in verjetno pridejo tudi, ko igra Olimpija ali Maribor z ekipami z dna lestvice in bodo prišli tudi, ko spektakel s polnimi Stožicami mine! Samo slaboumni ljudje, mešajo nogomet in nacionalizem, ker ne ločijo, da SLO včeraj ni igrala s Hrvati ampak s Poljaki! Sicer pa vsak normalen neobremenjen človek ve, da naši sosedje igrajo vrhunski nogomet, samo z včerajšnjo našo tekmo nimajo nič skupnega! Tudi naši predhodni selektorji ne in žaljivke na njihov račun so odraz ljudi, ki tudi sami s seboj nimajo vse pod kontrolo, pač nekaj gnilega je v deželi tej!
kick.your-ass
07. 09. 2019 19.52
+5
Po Keki pljuva bedak... Nas je že peljal na SP, vse pa je potrdil z Rimsko.. Se pa ne morem strinjat da pravi navijač hodi na tekme ko nam ne gre. Da bom jst hodu na tekme na NZS se bojo pa norca delal in za selektorja nastavljal stojanoviča, Kavčiča itd... Če hočejo polne tribune bojo mogli mal mošnjicek odpret. Kek je z istimi igralci izboljšal igro za 200%.
kick.your-ass
07. 09. 2019 19.53
+2
inside1
07. 09. 2019 18.19
+3
počakat ponedeljek, pa se jih bo potem hvalilo. da ne bo kak polom, potem ne bo take hvale tu gor. v glavah se hitro obrne in stopi v glavo: lako čemo, saj oni ne bojo
alpheca 1
07. 09. 2019 17.59
+8
BRAVO KEK in igralci!
inside1
07. 09. 2019 17.14
+2
Mislim, da kr vztrajat pri taki zasedbi. Jokič lahko ostane na klopi, ker ni nikoli bil nek presežek, ampak nujen klic, ker drugega ni bilo. Sedaj pa je nekaj perspektivnih fantov, ki jim je treba dati možnost. Niti ne vem, zakaj niso nikoli klicali Stojanoviča..... Danes je nov dan, nova tekma, zmaga ne pomeni več nič, samo od sebe se ne bo nič zgodilo. Garat, kot so to počeli včeraj, pa rezultat ne bo izostal. Proti koncu so tam bile dve luknje v pokrivanju na desni strani, ko so se Poljaki lahko neovirano sprehodili do kazenskega, ko ni pokrival nihče. Motijo me tudi tile naši novinarji s tem svojim vrtanjem po občutkih in ne vem kaj še, najbolj da vprašajo po številki gat. Iz ene zmage delajo tak kraval, kot da bodo sedaj še samo zmage.....
srebrnibreg
07. 09. 2019 16.15
+21
Takega odnosa do igre igralci že dolgo niso imeli. Vendar v ponedeljek je nova tekma in upajmo na isto podobo. Čestitke igralcem in celotnemu strokovnemu štabu pa samo na polno naprej.
jodr
07. 09. 2019 16.09
+17
Upam,da tokrat ne bo obveljal star slovenski pregovor, da ena lastovka še ne prinese pomladi. Sicer pa je Slovenija po dolgem času igrala nogomet.
rcarlos
07. 09. 2019 15.28
+12
V ponedeljek se bo vidlo al so se res prebudili al je pa to biu sam preblisk ker se mi zdi da nam še manjka sploh kreiranje igre na sredini, kar bojo zagotovo rabli proti Izraelu... Upam na najboljše, da so se res prebudili in da bo to to :)
e?nagarD
07. 09. 2019 14.45
-40
igyyp
07. 09. 2019 14.55
+28
korintos23
07. 09. 2019 14.55
-4
KladivoSi
07. 09. 2019 16.06
+12
vinogradnik33
07. 09. 2019 14.37
+37
Kek je ustvaril pravo domoljubno atmosfero v moštvu , ki mu ne manjka nogometnega znanja in borbenosti , kar so pokazali na tej tekmi . Bravo fantje !
schranz91
07. 09. 2019 14.28
-20
smo mel kr srečo da je sodnik pisku prekršek pred golom Poljakom, če bi nam kej tazga piskal si predstavljam kakšne polemike bi ble
Apostol1
07. 09. 2019 14.22
+31
V glavnem tisti ,ki je postavil Kavčiča za selektorja je zrel za pregled v kakšni primerni ustanovi. Bravo Keku , ker pri njemu se zares vidi kako delati z fanti , ki tudi volje verjetno niso imeli pod vodstvom Kavčiča.
Žac
07. 09. 2019 13.47
+26
Bravo Slovenija. Samo tako naprej. Kek je to kaj vam je manjkalo in kaj ste zdaj dobili. Hrvati so vam zagodli,da bi vaša sreča bila popolna.
ivan.z Doba
07. 09. 2019 13.24
+44
Prijetno presenečenje. Keku je uspelo s to reprezentanco narediti več, kot bi naredil bog, če bi bil selektor.
jodr
07. 09. 2019 16.10
+4
Stipe Mesi?
07. 09. 2019 13.14
+82
Ko berem komentarje kako so vsi naši nogometaši na ić me čudijo plusi ljudi, ki slepo sledijo neumnim ljudem. Balkovec, Mevlja, Struna, Krhin, Šporar, Bezjak, Oblak, Bijol, Vidmar, Sorčan, Kotnik, Mlakar, Balkovec, Struna, Črnigoj, Rotman, Skubic, Belec, Matavž... In tudi tisti, ki so na ić naši in ponosen sem na njih.
igyyp
07. 09. 2019 13.20
+55
Iterpederator: mene ta ić prav nič ne moti. Glavno da so nakantal poljake, treba še izrael, pa smo lahko ponosni na njih. Bravo fantje samo gas po nove 3 pike.
tomjaz
07. 09. 2019 14.28
+16
Slovenci počasi rastejo v nogometu, kar se kaže že v članski in mladinskih selekcijah.
igyyp
07. 09. 2019 13.04
+53
Čestitke fantom in Keku! Res so me presenetili. Se vidi selektor pravi vse ima v glavi pošlihtano in še to je igralcem vcepu v glavo. Točno ve kaj hoče. Največ kar sem pa videl od reprezantance igrali so 93 minut, brez padanja, obramba super delovala, se vidi kje igra Jan pri ATM, in potem mu je težko zabit. Odlično so zaprli Lewandovskega, res lepa tekma in zaslužena zmaga. Zdaj je treba še to potrdid proti Izraelu, brez neumnosti in z vstrajnostjo pa bo. Po nekem času smo videli reprezentanco, ki si nekaj želi, Kek je pa itak motivator, in ve kaj hoče. Čestitke fantom pa s trezno glavo naprej.
Viejo cabron
07. 09. 2019 12.56
+34
Veseli me, da so tokrat naši igrali "moško" in tako naj samo nadaljujejo. Naša igra je dobra igra samo na robu prekrškov, borbe,...
woche
07. 09. 2019 12.27
+65
Ni bila igra toliko vrhunska, kot pristop, borebenost in pametno odigrana tekma. Bravo Kek !
puspan
07. 09. 2019 14.09
+20
Woche, ne morem soglašati s teboj. Tekma med Slovenijo in Poljsko sinoči je bila vrhunska, v primerjavi zadnjih 10 let, ki jih je pokazala reprezentanca Slovenije. Sem vedno zelo kritičen prav do naših, ampak to, kar smo videli včeraj, je bilo res vredno ogleda. Nobenega dolgočasja vseh 93 minut, stalno v akciji, skratka nogomet superlativov. Če samo primerjamo igre Slovenije zadnjih let, je bilo to nekaj neverjetnega in samo upamo lahko, da se bo tako nadaljevalo. Nobeden od igralcev ni imel slabega dne, da ne omenjam Iličića, ampak še posebno so nas presenetili igralci, ki niso v redni postavi trenerja Keka. Samo tako naprej in vse bo OK.
cool123
07. 09. 2019 12.25
+11
kje so pa navijači
User513426
07. 09. 2019 17.41
+2
tapravi na stadionu, vi z štajerskega konca, ste samo na jeziku pa doma na kavču ali pa v gostilnah. Pametujete, da se ne sme igrati v Ljubljani, da bi pa šli na tekmo to pa ne.