Nogomet

Selektor Kek predstavil ekipo za Poljsko in Izrael

Maribor, 27. 08. 2019 13.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Slovenska nogometna reprezentanca bo prvi septembrski konec tedna igrala kvalifikacijski tekmi za Euro 2020. Nasprotnika bosta Poljska in Izrael, selektor Matjaž Kek pa je razkril imena nogometašev za to akcijo.

Za predstavitev reprezentančnega seznama so si pri Nogometni zvezi Slovenije (NZS) ob koncu počitnic zamislil nekoliko nenavadno prizorišče. Ker bosta kvalifikacijski tekmi v začetku septembra, so nogometno dogajanje povezali še z začetkom novega šolskega leta. Matjaž Kek je zato seznam tokrat predstavil v Mariboru na svoji nekdanji osnovni šoli OŠ bratov Polančičev.

Seveda se Kek ni mogel izogniti vprašanju o šoli in nogometu; nogometnim nadebudnežem, ki so zapolnili prvi vrsti učilnice, v kateri je potekala konferenca, je pošteno priznal, da mu je bil v otroštvu nogomet ljubši. "A se z leti zaveš, da je tudi šola izjemno pomembna. Upam, da boste tudi vi imeli radi šport in boste dovolj pridni v šoli, da boste lahko to izkoristili," je Kek svetoval nogometnim upom.

Pri vprašanjih o bližnji prihodnosti članske ekipe pa je bil tudi zelo neposreden. "Sredi kvalifikacijskega cikla smo in ni kaj dosti računati. Potrebujemo točke in naredili bomo vse, da bomo do teh točk prišli. Ne glede na to, da sta to težka nasprotnika. A če hočeš nekaj narediti, moraš razmišljati pozitivno. S pomočjo polnih Stožic moramo priti do cilja, cilj pa so točke."

Matjaž Kek
Matjaž Kek FOTO: Damjan Žibert

"Cikel v septembru vedno nosi s sabo veliko vprašanj. Nekatera prvenstva so se komaj začela, drugi imajo že dolgo sezono, nekateri imajo polno minutažo, drugi ne ... A glede tega nikoli ni bilo idealno, se je pa vedno dobro izteklo, ko je bilo dovolj motiva," o tem, da se je sezona šele dobro začela, razmišlja selektor.

Na tekmi s Poljsko zaradi rumenih kartonov ne bo Bojana Jokića, a je Kek že našel ustrezno menjavo. "Nekdo dobi karton, je poškodovan ali v slabi formi. V mojih razmišljanjih bo tekmo začel Balkovec in prepričan sem, da imamo tu dobro alternativo za našega kapetana, ki je vsaj do zdaj dobro odigral te kvalifikacije." Kek je ob tem namignil, da že ve, kdo bo na prvi tekmi v vlogi kapetana, a imena še ni razkril.

O prvih tekmecih, Poljaki bodo v Stožice prišli v polni zasedbi s prvim zvezdnikom Robertom Lewandowskim, pa je dejal: "Ekipa je pripravljena dalj časa, o posameznikih pa je brezpredmetno govoriti. To je vrh svetovnega nogometa, na nekaterih tekmah pa so pokazali stvari, na katerih lahko gradimo tudi mi." Na seznamu ni dveh v tej jeseni vročih mariborskih okrepitev. A Kek pravi, da ne Roka Kronavetra ne Rudija Požega Vancaša ni dokončno prečrtal. "Bila sta v širšem krogu razmišljanj, še posebej Kronaveter. Konkurenca na teh položajih je velika, a to sta igralca, o katerih bom moral razmišljati v nadaljevanju. To sta igralca, ki sta še kako zanimiva."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Posnetek novinarske konference:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Seznam reprezentantov za tekmi s Poljsko in Izraelom:
- vratarji: Jan Oblak (Atletico), Vid Belec (Apoel), Nejc Vidmar (Olimpija);
- branilci: Bojan Jokić (Ufa), Niha Mevlja (Zenit), Aljaž Struna (Houston Dynamo), Petar Stojanović (Dinamo Zagreb), Martin Milec (Maribor), Miha Blažič (Ferencvaroš), Jure Balkovec (Empoli), Uroš Korun (Piast Gliwice);
- vezisti: Josip Iličić (Atalanta), Jasmin Kurtić (Spal), Rene Krhin (Nantes), Benjamin Verbič (Dinamo Kijev), Miha Zajc (Fenerbahče), Jaka Bijol (CSKA Moskva), Denis Popović (Zürich);
- napadalci: Tim Matavž (Vitesse), Robert Berić (Saint-Etienne), Andraž Šporar (Slovan Bratislava), Luka Zahović (Maribor).

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

RedRooster
28. 08. 2019 11.34
+8
Kekova ekipa še dobro igra, glede na to, kako primitivna je NZS v sporu z navijači; Olimpija in Mura sta imeli v soboto večjo podporo iz tribun, kot jo je imela reprezentanca zadnjih par let, ko slišiš celo govor igralcev na sredini igrišča, čeprav je na tribunah veliko več gledalcev! Spomnim se časov Bežigrada, ko se je rodila "Kdor ne skače ni Slovenc" in so se kolone avtomobilov vile proti Brniku; pa ni res, da smo bili takrat toliko boljši; danes smo pač razvajeni ob gledanju zvezdnikov po TV, misleč, da bomo tudi mi stalno na vseh prvenstvih....
Carrasco
28. 08. 2019 09.53
-4
Lahko si zmanjsate place in nagrade..pa ai zgradite stadion da boste se lahko igrali..sportniki spet cakajo da drzava vzame ljudem ki nimajo nic da se bodo igrali verigo dobrih slovencev in zbirali sredstva za otroke. Toliko o stadionu ste mas oropali ze pri Stozicah zdaj pa se igrajte tam
09ZarMan10
28. 08. 2019 09.24
+7
Kolikor ljudi, toliko selektorjev in različnih selekcij. Tudi jaz bi zadevo sestavil nekoliko drugače, ker nimam "pojma" in vpogleda v dejansko situacijo, vendar moram poudariti, da imam končno spet zaupanje v selektorja, tudi igra pa počasi dobiva obrise prepoznavnosti. Definitivno gre na bolje, z našim Lukcom, Martinom in Renejem, ali brez njih...
gasilec78
28. 08. 2019 08.35
+10
Ne vem zakaj ne igrajo v Ljudskem vrtu.
medvedJEkriv
28. 08. 2019 09.25
+6
Carrasco
28. 08. 2019 09.54
+4
Ni evrov za obnovo.lahko vzamejo sportnikom ne pa nam spet kot pri Stozicah Mate zdaj vas stadion u Ljubljani
JOSEPH HAYDN
27. 08. 2019 21.44
+14
Krhin,Milec in Zaho nimajo kaj iskat u reprezentanci
blazter
27. 08. 2019 20.54
+4
Imamo top vratarja. Ampak manjka nam igralec, ki se mu bo in se mu ekipa podredila.
dajno
28. 08. 2019 12.13
+2
poserjemsenavas
27. 08. 2019 17.36
+7
spet bo matranje žoge
Samuelson
27. 08. 2019 14.16
+10
Kwa pa Vuckic??
gullit
27. 08. 2019 14.59
+20
Bravo dobro vprašanje za Vučkiča. Pa Hotič ali Kronaveter bi tudi lahko kdaj bila vpoklicana. Pa pe kdo, Vombergar, Tijanič,...Ampak podprimo gospoda Keka saj je on odgovoren za izbor in za rezultate. Dajmo naši.