Nogomet

Inter vse bliže naslovu, do zmage tudi Juventus, gol Iličića

Milano, 11. 04. 2021 16.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min
Avtor
J.B., M.G., STA
Komentarji
6

Nogometaši Interja so v 30. krogu italijanske Serie A naredili nov velik korak na poti do naslova. Z 1:0 so na domačem stadionu ugnali Cagliari. Edini zadetek na tekmi je v 77. minuti dosegel bočni branilec Matteo Darmian. Do zmag tudi Juventus, Napoli in Lazio.

Statistika tekme Inter – Cagliari
Statistika tekme Inter – Cagliari FOTO: Sofascore.com

Tako Inter kot Cagliari sta na prvi nedeljski tekmi v Serie A naskakovala zmago. Domači bi lahko svojo prednost na vrhu prvenstva zopet povišali na 11 točk, gostje s Sardinije pa so tri točke nujno potrebovali v boju za obstanek, saj so po 29. krogih zasedali skromno 18. mesto. V postavo Interja sta se vrnila Marcelo Brozović in Alessandro Bastoni, proti nekdanjemu klubu pa je svojo kazen odslužil Nicolo Barella, namesto katerega je v zvezni vrsti začel Stefano Sensi. V napadu je Antonio Conte nekoliko odpočil Lautara Martineza, tako da je priložnost ob Romeluju Lukakuju od prve minute dočakal Alexis Sanchez.

V prvem polčasu je imel Inter dve zreli priložnosti. V 11. minuti je z velike razdalje sprožil Christian Eriksen, njegov strel pa je z odličnim posredovanjem zaustavil Guglielmo Vicario. Tik pred koncem polčasa je v kazenskem prostoru gostov streljal še Matteo Darmian, a tudi on ni bil dovolj natančen. Vmes, v 18. minuti, je Alexis Sanchez sicer premagal Vicaria, a je bil njegov zadetek upravičeno razveljavljen zaradi prepovedanega položaja.  

Samir Handanović proti Cagliariju.
Samir Handanović proti Cagliariju. FOTO: Sofascore.com

V prvih minutah nadaljevanja je Inter še naprej pritiskal, a ni bil pretirano nevaren. Conte je v 69. minuti videl dovolj, saj se je odločil, da Sancheza pošlje z igrišča in ga nadomesti z Martinezom. Tik zatem je na igrišče vstopil še Achraf Hakimi, ki je nadomestil Ashleyja Younga, Darmian pa se je pomaknil na levo stran obrambe. In prav Maročan je bil tisti, ki je sedem minut kasneje zrežiral akcijo za edini gol na tekmi. Na desni strani si je najprej izmenjal lepo dvojno podajo z Lukakujem, nato pa je z nizkim predložkom na drugi vratnici našel osamljenega in dobro postavljenega Darmiana, ki mu ni bilo težko zabiti za 1:0. 

Koliko je ta zadetek pomenil vsem iz vrst Interja, je bilo jasno med proslavljanjem zadetka, ko so prav vsi nogometaši – vključno z rezervami, pa tudi nekateri člani osebja – stekli k strelcu in se nato skupaj veselili. Svojo strast je še enkrat več pokazal tudi Conte, kamere pa so ga ujele, ko je strastno poljubil asistenta Hakimija. Cagliari je do konca sicer poskušal priti vsaj do izenačenja, a ni bil pretirano nevaren. Samir Handanović je imel tako bore malo dela in ostalo je pri izidu 1:0 za Interjevo 11. zaporedno zmago v italijanskem prvenstvu. 

"Vsi se počutimo kot del celote. Vsi se počutimo pomembne, zato smo pripravljeni, ko nas trener potrebuje, saj vemo, da je pred nami še dolga pot do naslova," je takoj po tekmi za DAZN razlagal nenadejani junak Darmian, ki je začel šele deseto tekmo v tej sezoni Serie A. "Dobro vemo, kakšno strast do tega športa goji naš trener. V nogomet da vso svojo dušo, pa tudi srce. Zato smo še toliko bolj veseli te zmage. Bila je nujna, predvsem s psihološkega vidika." 

Tudi Juventus do nove zmage
Po zmagi na derbiju z Napolijem je Juventus znova vpisal komplet treh točk. Tokrat je na domačem stadionu v Torinu Stara dama odpravila zasedbo Genoe. Že v peti minuti je mrežo gostov zatresel Dejan Kuluševski, Alvaro Morata pa je v 22. minuti povišal na 2:0. Juventus je tako na odmor med obema polčasoma odšel z udobno prednostjo, ki pa se je polovično stopila že na samem uvodu drugega polčasa.

Statistika tekme Juventus - Genoa
Statistika tekme Juventus - Genoa FOTO: Sofascore.com

V 49. minuti tekme je namreč zaostanek Genoe na 1:2 znižal 22-letni italijanski napadalec Gianluca Scamacca. V 63. minuti je tekma dobila tudi močan slovenski pridih, saj je na zelenico pri Genoi vstopil slovenski reprezentant Miha Zajc. Da se je domača zasedba v zaključek tekme vendarle podala bolj brezskrbno, pa je poskrbel rezervist Weston McKennie, ki je v 70. minuti – le dve minuti zatem, ko je vstopil v igro – po podaji brazilskega bočnega branilca Alexa Sandra povišal vodstvo Juventusa na 3:1. To je bil tudi končni izid obračuna v Torinu, Juventus pa je tako naredil pomemben korak k temu, da si zagotovo mesto v Ligi prvakov tudi v prihodnji sezoni. A čaka ga še zahtevna bitka, saj je tudi Napoli v 30. krogu zmagal, in sicer z 2:0 na gostovanju pri Sampdorii. Za Staro damo tako Neapeljčani (še vedno) zaostajajo tri točke. 

V igri za vozovnico Lige prvakov pa ostaja tudi Lazio, ki se je tokrat do pomembnih treh točk dokopal šele v sodnikovem dodatku obračuna v Veroni pri istoimenskem klubu. Odločilni gol je v drugi minuti sodnikovega dodatka zabil Sergej Milinković-Savić

Gol Iličića v večerni tekmi
Atalanta je na današnji zadnji nogometni tekmi 30. kroga italijanskega prvenstva v prestolnici Toskane premagala Fiorentino s 3:2 (2:0) in se vrnila na četrto mesto. Zasedba iz Bergama je imela v prvi polovici tekme v Firencah vse niti igre v svojih nogah in po golih Kolumbijca Duvana Zapate v 13. in 40. minuti vodila z 2:0, a je domača zasedba v začetku druge polovice tekme uprizorila prvovrsten preobrat in po zadetkih v zadnjem času učinkovitega Srba Dušana Vlahovića v 58. in 67. minuti izenačila na 2:2.

Slovenski reprezentant Josip Iličić je v igro vstopil v 63. minuti, le sedem minut kasneje pa je dosegel gol po uspešno izvedeni enajstmetrovki. V zadnjem delu tekme so nogometaši iz Bergama zaigrali preudarno ter dosegli 18. zmago v tej sezoni.

Statistika Josipa Iličića na tekmi proti Fiorentini
Statistika Josipa Iličića na tekmi proti Fiorentini FOTO: Sofascore.com

Serie A, 11. april, izidi: 

Inter - Cagliari 1:0 (0:0)
Darmian 77.
Samir Handanović (Inter) je igral vso tekmo

Juventus - Genoa 3:1 (2:0)
Kuluševski 5., Morata 22., McKennie 70.; Scamacca 49.
Miha Zajc (Genoa) je v igro vstopil v 63. minuti tekme

Sampdoria - Napoli 0:2 (0:1)
Ruiz 35., Osimhen 87.

Verona - Lazio 0:1 (0:0)
Milinković-Savić 90+2. 

AS Roma - Bologna 1:0 (1:0)
Mayoral 44.

Fiorentina - Atalanta 2:3 (0:2)
Vlahović 57., 66.; Zapata 13., 40., Iličić 70./11-m 
Iličić je v igro vstopil v 63. minuti tekme

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

CURVANORD Zanetti
11. 04. 2021 21.26
+3
Se malo pa bo vsega konec💪Grande Inter
GO INTER
11. 04. 2021 16.46
+5
prvič niso napisali da inter hladi penino
265004
11. 04. 2021 16.17
+1
Inter ima pač srečo da je Juve kupil Ronalda....osebna statistika ima svojo ceno...
Goli000
11. 04. 2021 15.09
+8
AS1983
11. 04. 2021 14.42
+3
Inter bo po dolgem času prvak v Italiji, kdaj pa je bil nazadnje?
pablo123 1
11. 04. 2021 16.28
+9
2010, ko je kot edini klub v Italiji osvojil t.i. tripleto. Forza Inter :)