Nogomet

Črnigoj med strelci na neverjetni tekmi v Benetkah, Juventus in Lazio zanesljiva

Benetke, 05. 12. 2021 16.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
J.B., STA
Komentarji
0

Na prvi nedeljski tekmi 16. kroga italijanskega prvenstva je Fiorentina s 3:2 slavila na gostovanju v Bologni. Odločilni gol je z enajstmetrovke dosegel Dušan Vlahović, za katerega je bil to že 30. zadetek v Serie A v tem koledarskem letu. Zatem je Venezia že po 28 minutah proti Hellasu iz Verone vodila s 3:0, a smo v drugem polčasu videli popoln preobrat in zmago gostov s 4:3. Domen Črnigoj je za Benečane dosegel gol za 2:0. Lazio na gostovanju pri Sampdorii ni imel težav in je zmagal s 3:1, podobno zanesljiv pa je bil doma proti Genoi Juventus, ki je slavil z 2:0.

Statistika Domna Črnigoja proti Hellasu.
Statistika Domna Črnigoja proti Hellasu. FOTO: Sofascore.com

Slovenski reprezentant Domen Črnigoj, ki je odigral celo tekmo za zasedbo iz Benetk, je bil strelec drugega gola v 19. minuti, poleg 26-letnega Koprčana sta v prvi polovici tekme za gostitelje zadela še Pietro Ceccaroni v 12. in Thomas Henry v 28. minuti.

V drugem polčasu so izbranci gostujočega hrvaškega trenerja Igorja Tudorja tekmo postavili na glavo. Prvi gol so dosegli v 52. minuti po avtogolu Henryja, na 2:3 je po 11-metrovki znižal Gianluca Caprari v 65. minuti, le dve minuti kasneje pa je izenačil Giovanni Simeone. Za Verono, ki je od 63. minute imele igralca več na igrišču po izključitvi Ceccaronija, je zmagoviti gol dosegel Argentinec Simeone v 85. minuti.

Fiorentina je na nedeljski prvi tekmi v Bologni slavila s 3:2. Za zasedbo iz Toskane so zadeli Youssef Maleh, Cristiano Biraghi in Dušan Vlahović. Slednji je v tej sezoni dosegel že 13. gol in je na vrhu strelcev v serie A. Za Bolonjčane sta zadela Musa Barrow in Aaron Hickey. Spezia in Sassuolo sta se danes razšla z 2:2.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Juventus je na zadnji nedeljski tekmi premagal Genoo z 2:0 in napredoval na peto mesto na lestvici, za vodilnim AC Milanom pa zaostaja 11 točk. Stara dama je povedla z golom Kolumbijca Juana Cuadrada v deveti minuti, končni izid pa je 82. minuti postavil Argentinec Paulo Dybala.

Statistika tekme Juventus - Genoa
Statistika tekme Juventus - Genoa FOTO: Sofascore.com
V ponedeljek bosta na sporedu še dve tekmi: Empoli, kjer igrata Slovenca Petar Stojanović in Leo Štulac, bo gostil Udinese, Cagliari pa Torino.

Atalanta poglobila krizo Napolija, Inter razbil Romo
V soboto so bile že na sporedu tri tekme v elitnem ligaškem tekmovanju na Apeninskem polotoku. V derbiju kroga je Atalanta v gosteh premagala Napoli s 3:2, eden od junakov dvoboja pa je bil slovenski reprezentant Josip Iličić, ki je v igro vstopil v 56. minuti, 15 minut kasneje pa je bil podajalec pri zmagovitem golu Rema Freulerja. Za nogometaše iz Bergama sta zadela še Ruslan Malinovskij in Merih Demiral, za Neapeljčane pa Piotr Zielinski in Dries Meretens.

Milanski Inter je v večnem mestu na kolena položil Romo s 3:0. Za branilce naslova iz lombardijske prestolnice so zadeli Hakan Calhanoglu, Edin Džeko in Denzel Dumfries, nekdanji slovenski reprezentančni vratar Samir Handanović pa je branil celo tekmo za gostujočo zasedbo.

Na vrhu serie A je AC Milan, ki je v soboto na San Siru premagal zadnjeuvrščeno Salernitano z 2:0. Slovenskega vratarja Vida Belca sta že v uvodnih 18 minutah ukanila Franck Kessie in Alexis Saelemaekers, do konca tekme pa se izid ni spremenil.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

5. december, Serie A, izidi: 

Bologna - Fiorentina 2:3 (1:1)
Barrow 42., Hickey 83.; Maleh 33., Biraghi 51., Vlahović 67. (11-m.)

Spezia - Sassuolo 2:2 (1:0)
Manaj 35., Gyasi 48.; Raspadori 66., 79. 

Venezia - Hellas Verona 3:4 (3:0)
Ceccaroni 12., Črnigoj 19., Henry 28.; Henry 52. (ag.), Caprari 65. (11-m.), Simeone 67., 85.
RK: Ceccaroni (Venezia) 63. 
Domen Črnigoj je začel v prvi postavi, v 19. minuti je zadel za 2:0, igral je vso tekmo.

Sampdoria - Lazio 1:3 (0:3)
Gabbiadini 89.; Milinković-Savić 7., Immobile 17., 37.

Juventus - Genoa 2:0 (1:0)
Cuadrado 9, Dybala 82. 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.