Nogomet

Milan zopet tik za Interjem, remi Juventusa in Napolija

Milano, Torino, Rim, 06. 01. 2022 16.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
STA, J.B.
Komentarji
0

Nogometaši v Italiji so igrali osiromašen 20. prvenstveni krog. Zaradi okužb v ekipah so morali preložiti štiri tekme, Empoli Petra Stojanovića in Lea Štulca je v gosteh pri Laziu igral 3:3, Spezia je proti Veroni izgubila z 1:2, Sampdoria pa z enakim izidom proti Cagliariju. V prvem derbiju je Milan na domačem terenu ugnal Romo s 3:1, zatem pa sta Juventus in Napoli remizirala (1:1). Milan je tako ob tekmi več le točko za mestnim tekmecem Interjem.

Statistika tekme Milan – Roma
Statistika tekme Milan – Roma FOTO: Sofascore.com

Gostovanje Rome se je za stratega rimske ekipe Joseja Mourinha končalo slabo: ne le, da je Roma prvič po 26 letih izgubila tri zaporedne tekme z Milanom, poleg poraza so tekmo končali še z dvema rdečima kartonoma. Domači so hitro prišli do trdnega vodstva, Olivier Giroud je izkoristil enajstmetrovko, ki so jo domači dobili po ogledu posnetka VAR. Junior Messias je v 17. minuti povišal vodstvo, za kanček upanja je poskrbel Tammy Abraham z znižanjem v 40. minuti.

A Roma ni mogla do preobrata, tudi zato, ker je po drugem rumenem kartonu ostala brez Ricka Karsdorpa, po tretjem golu domačih Rafaela Leaa v 82. minuti pa je sledil še zadnji šok. Za posredovanje v kazenskem prostoru je drugi rumeni karton dobil še Gianluca Mancini, a domačim ni uspelo postaviti pike na i, saj je poskus veterana Zlatana Ibrahimovića z bele točke vratar Rui Patricio ustavil.

Statistika tekme Juventus - Napoli
Statistika tekme Juventus - Napoli FOTO: Sofascore.com

V večerni tekmi sta se pomerila še Juventus in Napoli. Slednji je prišel na sever Italije močno oslabljen, med okuženimi pa je tudi trener Luciano Spalletti. A na terenu so Neapeljčani bolje začeli in premoč v prvem delu tekme kronali tudi z zadetkom, potem ko je Dries Mertens v 23. minuti spretno potisnil žogo mimo vratarja Wojciecha Szczesnyja.

Drugi polčas je pripadel domačim, ki so počasi izkoriščali več svežine in daljšo klop, že v 54. minuti pa je Federico Chiesa odbito žogo udaril dovolj natančno za izenačenje. To je bil edini gol stare dame na tekmi, kljub pritisku ob koncu, Paulo Dybala je imel v sodnikovem dodatku še prosti strel, a ga je slabo izvedel, pa so gostje zdržali in zadržali izid 1:1.

Tekma Lazio – Empoli je postregla s kar šestimi goli in pravo dramo v zaključku.
Tekma Lazio – Empoli je postregla s kar šestimi goli in pravo dramo v zaključku. FOTO: AP

Empoli, za katerega igrata slovenska nogometaša Petar Stojanović in Leo Štulac, je začel silovito in že v osmi minuti vodil z 2:0, uspešna sta bila Nedim Bajrami z bele točke in Szymon Žurkowski. A Lazio je odgovoril s hitrim zmanjšanjem zaostanka, saj je v 14. zadel Ciro Immobile.

Stojanović je za Empoli odigral vso tekmo,  Štulac pa je v igro vstopil v 63. minuti, ko je zamenjal strelca prvega gola Bajramija.

V nadaljevanju tekme je Sergej Milinković-Savić za Lazio izenačil na 2:2, a je Empoli prišel do novega vodstva, za katero je v 75. minuti poskrbel Federico Di Francesco. V razburljivi končnici tekme so najprej domači dosegli  gol, ki so ga po posredovanju videosodnikov razveljavili, v 86. pa so domači dobili še enajstmetrovko, ki jo je Immobile zapravil s slabim strelom v naročje vratarja Guglielma Vicaria.

A Lazio je vendarle iztržil točko, potem ko je Milinković-Savić globoko v sodnikovem dodatku po skoku zadel z glavo, z drugim golom na tekmi pa postavil končnih 3:3.

Na prvi četrtkovi tekmi je Sampdoria doma izgubila proti Cagliariju z 1:2. V drugi popoldanski tekmi pa je z enakim izidom, 2:1, v gosteh pri Spezii slavila Hellas Verona.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

6. januar, Serie A, izidi: 

Sampdorita – Cagliari 1:2 (1:0)
Gabbiadini 18.; Deiola 55., Pavoletti 71. 
RK: Candreva (Sampdoria) 91.

Lazio – Empoli 3:3 (2:2)
Immobile 14., Milinković-Savić 66., 93.; Bajrami 6. (11-m.), Zurkowski 8., Di Francesco 75. 
Immobile (Lazio) je v 87. minuti zapravil enajstmetrovko

Spezia – Verona 1:2 (0:0)
Erlic 85.; Caprari 59., 70.
RK: Agudelo (Spezia) 87.

Sassuolo – Genoa 1:1 (0:1)
Berardi 55.; Destro 7.

Milan – Roma 3:1 (2:1)
Giroud 8. (11-m.), Messias 17., Leao 82.; Abraham 40. 
Ibrahimović (Milan) je v 94. minuti zapravil enajstmetrovko
RK: Karsdorp 74., Mancini 90. (oba Roma)

Juventus – Napoli 1:1 (0:1)
Chiesa 54.; Mertens 23.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.