Nogomet

Inter po kritikaz z zmago nad Sassuolom, remi Juventusa, poraz Atalante

Reggio Emilia, 28. 11. 2020 13.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Interja, ki so bili po drugem porazu proti madridskemu Realu na udaru številnih kritik, so na domačem prvenstvu le pokazali zobe. Na zahtevnem gostovanju so brez težav ugnali Sassuolo, ki pred tem še ni poznal poraza. Med strelce so se vpisali Alexis Sanchez, Roberto Gagliardini in Vlad Chiriches, ki je dosegel avtogol. Na koncu je bil rezultat 0:3. Le remi Juventusa pri Beneventu (1:1). Poraz Atalante proti Veroni.

Lautaro Martinez ni bil med strelci, a je bil vseeno med najboljšimi posamezniki srečanja.
Lautaro Martinez ni bil med strelci, a je bil vseeno med najboljšimi posamezniki srečanja. FOTO: AP

Milančani so povedli že v četrti minuti, ko je pred vrati domačih Lautaro Martinez nesebično zaposlil Alexisa Sancheza, ki mu ni bilo težko zabiti za 0:1. V 14. minuti je imel Inter kot, po katerem je na drugi strani do žoge prišel Arturo Vidal, ki jo je z ostrim predložkom vrnil pred vrata Sassuola. Tam je nespretno odreagiral Vlad Chiriches, ki je premagal lastnega vratarja Andreo Consiglija za hitro vodstvo gostov z 0:2. 

Vse je bilo odločeno v 15. minuti drugega dela, ko je Matteo Darmian na desni strani lepo zaposlil Roberta Gagliardinija, slednji pa je po odličnem sprejemu še tretjič na tekmi ugnal nemočnega Consiglija. Do konca je Sassuolo skušal priti do vsaj častnega zadetka, a je Samir Handanović šele tretjič v tej sezoni zaklenil svoja vrata, tako da je ostalo pri 0:3. 

Statistika Samirja Handanovića proti Sassuolu
Statistika Samirja Handanovića proti Sassuolu FOTO: Sofascore.com

Juventus je 9. krogu Serie A le remiziral na gostovanju v Beneventu (1:1). Pomagal ni niti krasen zadetek Alvara Morate, ki ga je še v sodnikovem dodatku prvega polčasa izničil italijanski branilec Gaetano Letizia. Ta je postavil končni izid tekme (1:1), Juventus pa ostaja neporažen v tej sezoni, toda ni na samem vrhu, saj je to bil že peti remi čete Andree Pirla. 

V večerni tekmi je Atalanta, ki se je v Serie A vrnila z veliko zmago v Ligi prvakov nad Liverpoolom, doma izgubila se Hellas Verono z 0:2. Verona je prijetno presenečenje te sezone, Atalanta pa ostaja pri vsega 14 točkah. Josip Iličić je igral do 63. minute.

Serie A, 28. november, izidi: 

Sassuolo – Inter 0:3 (0:2) 
Sanchez 4., Chiriches (ag.) 14., Gagliardini 60.
Samir Handanović je igral vso tekmo

Benevento – Juventus 1:1 (1:1)
Letizia 45+3.; Morata 21. 

Atalanta – Hellas Verona 0:2 (0:0)
Veloso 62./11-m, Zaccagni 83. 

Statistika Josipa Iličića na tekmi z Verono
Statistika Josipa Iličića na tekmi z Verono FOTO: Sofascore.com
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.