Nogomet

Derbi kola Napoliju, sedma zmaga Milana, presenetljiv poraz Lazia

Rim, Milano, 29. 11. 2020 22.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
J.B., M.G.
Komentarji
2

Nogometaši Udineseja so na prvi tekmi nedeljskega sporeda v Serie A prišli do nenadejane zmage v gosteh pri Laziu. Videmčani, ki so bili okrnjeni zaradi koronavirusa, so slavili s 3:1, potem ko so sredi drugega polčasa že vodili s tremi zadetki prednosti. Do konca je Ciro Immobile sicer znižal izid, a Lazio kaj več od častnega zadetka ni zmogel. AC Milan se je veselil še sedme ligaške zmage in po devetih krogih ostajajo na vrhu Serie A. V večernem derbiju je Napoli povozil Romo.

Ignacio Pussetto je dosegel drugi zadetek za Udinese.
Ignacio Pussetto je dosegel drugi zadetek za Udinese. FOTO: AP

Gostje so v Rim pripotovali zelo okrnjeni, zaradi koronavirusa je manjkalo kar šest nogometašev prve ekipe, med njimi tudi oba glavna napadalca Stefano Okaka Chuka in Kevin Lasagna. A kljub temu je Udinese bolje začel srečanje. Mrežo Lazia je namreč v 18. minuti načel Tolgay Arslan. Turški reprezentant se je nekaj minut pred tem poškodoval in kazalo je, da bo moral zapustiti igrišče, a se je pomočnik trenerja pri gostih Gabriele Cioffi, ki je tokrat nadomeščal okuženega Luco Gottija, odločil, da ga obdrži v igri. Nato si je Lazio le upal nekoliko več, a do zadetka ni uspel priti. Je pa to tik pred koncem prvega dela, ko je h koncu tekla tretja minuta sodniškega dodatka, še drugič uspelo Udineseju. Lepo podajo Rodryga De Paula je v gol pretvoril Ignacio Pussetto. Dvome o zmagovalcu je v 71. minuti razblinil Fernando Forestieri, Lazio pa se ni več uspel vrniti, čeprav je kmalu zatem najstrožjo kazen izkoristil Ciro Immobile. Ostalo je pri 1:3. 

Sedma zmaga sezone za AC Milan
Nogometaši AC Milana so v 9. krogu italijanske Serie A ob odsotnosti prvega zvezdnika ekipe Zlatana Ibrahimovića premagali Fiorentino z 2:0. Pod zadetka rossonerov sta se podpisala branilec Alessio Romagnoli in Franck Kessie, ki je zadel z bele točke. Zmaga Milančanov bi bila lahko še višja, a je v 40. minuti tekme Kessie zapravil še eno enajstmetrovko. Milan s sedmo zmago sezone v Serie A ostaja na vrhu lestvice, danes je vpisal še 23. točko sezone. Po sobotnem spodrsljaju Juventusa v Beneventu imajo zdaj varovanci trenerja Stefana Piolija, ki ga še tretjo tekmo zapored zaradi okužbe z novim koronavirusom ni bilo na klopi rossonerov, kar pet točk prednosti pred najbližjimi zasledovalci, nogometaši Interja. 

Statistika tekme AC Milan - Fiorentina
Statistika tekme AC Milan - Fiorentina FOTO: Sofascore.com

Napoli povozil Romo in jo ujel na lestvici
Nogometaši Napolija so v večernem derbiju na domačem San Paolu, ki naj bi se v kratkem preimenoval po Diegu Armandu Maradoni, s kar 4:0 odpravili nogometaše Rome. Neapeljčani so tako osvojili še 17. točko sezone v Serie A in se tako po devetih odigranih krogih izenačili z Romo na ligaški lestvici. Za zmago Napolija so tokrat poskrbeli Lorenzo Insigne, Fabian Ruiz, Dries Mertens in Matteo Politano.

Serie A, rezultati 9. kroga, nedeljske tekme: 

Lazio – Udinese 1:3 (0:2)
Immobile (11-m) 74.; Arslan 18., Pussetto 45., Forestieri 71. 

Milan – Fiorentina 2:0 (2:0)
Romagnoli 17., Kessie 28.;
Kessie je v 40. minuti zastreljal enajstmetrovko

Bologna – Crotone 1:0 (1:0)
Soriano 45+2.

Cagliari – Spezia 2:2 (0:1)
Joao Pedro 52., Pavoletti 58.; Gyasi 36., Nzola 90+4./11-m

Napoli – Roma 4:0 (1:0)
Insigne 31., Ruiz 64., Mertens 81., Politano 86. 

Statistika tekme Napoli - Roma
Statistika tekme Napoli - Roma FOTO: Sofascore.com
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

motorist_mb
30. 11. 2020 09.54
+3
Forza rosso neri👍
rossonero.acm
30. 11. 2020 18.43