Nogomet

Milan z dvema enajstmetrovkama do zmage, Juventus uspešen v Genovi

Bologna, 30. 01. 2021 19.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
J.B., STA, M.G.
Komentarji
2

Nogometaši Milana so v 20. krogu italijanske Serie A popravili vtis po porazu z Atalanto (0:3) in na gostovanju pri Bologni prišli do zmage z 2:1, čeprav je Zlatan Ibrahimović zapravil enajstmetrovko. Med strelce pri gostih sta se vpisala Ante Rebić in Franck Kessie. Juventus do prigarane zmage v Genovi.

Ante Rebić in Davide Calabria proslavljata prvi zadetek na tekmi Bologna – Milan
Ante Rebić in Davide Calabria proslavljata prvi zadetek na tekmi Bologna – Milan FOTO: AP

Zlatan Ibrahimović je v 26. minuti zastreljal – verjeli ali ne – že svojo četrto enajstmetrovko v tej sezoni. Meril je v spodnji desni kot vratarja Alessia Cragna, ki je namero švedskega napadalca prebral in mu je strel ubranil. Na razočaranje domačih nogometašev pa se je žoga nato odbila na Anteja Rebića, ki je bil prvi pri žogi, za kar je bil na koncu nagrajen z lahkim zadetkom za vodstvo gostov v Bologni. Milan je imel v 55. minuti na voljo še en strel z bele točke, ki ga je tokrat izvedel najboljši Milančan, kar se tiče te nogometne prvine, Franck Kessie. Vezist s Slonokoščene obale je bil zanesljivejši za 0:2. To je bil zanj že sedmi zadetek v tej sezoni Serie A. V 82. minuti je Bologna prek Andree Polija sicer uspela znižati, a ji je v zadnjih minutah za še en zadetek zmanjkalo moči. 

Statistika tekme Bologna – Milan
Statistika tekme Bologna – Milan FOTO: Sofascore.com

Juventus do prigarane zmage v Genovi
V drugi sobotni tekmi 20. kroga italijanske Serie A je do prigarane zmage prišel Juventus. Ta je z 2:0 slavil na gostovanju v Genovi pri Sampdorii. Ekipa Claudia Ranierija, ki je z Leicesterjem v sezoni 2015/16 senzacionalno osvojil naslov angleškega prvaka, je Stari dami nudila dostojen odpor, na koncu pa sta odločila zadetka (ne tokrat se med strelce ni vpisal Cristiano Ronaldo) Federica Chiese in rezervista Aarona Ramseyja (zadel je v sodnikovem dodatku). Chiesa je v zadnjem obdobju v zares izvrstni formi in je s šestimi zadetki drugi strelec Juventusa. Ob tem velja dodati, da je do danes zbral še štiri podaje. Na vrhu lestvice najboljših strelcev italijanske Serie A ostaja Cristiano Ronaldo, ki je pri 15 zadetkih. Juventus je z enajsto zmago sezone skočil na četrto mesto (39 točk), Sampdoria pa ostaja zasidrana na desetem mestu s 26 točkami. Na vrhu je AC Milan s 46 točkami. 

Inter napolnil mrežo Beneventa
Današnji večerni obračun med Interjem in Beneventom je dobil prvi s 4:0. V prvem polčasu so črno-modri povedli po avtogolu Riccarda Improte v sedmi minuti, v drugem pa je najprej v 57. zadel Lautaro Martinez, v 67. in 78. pa je z dvema zadetkoma končni izid postavil Romelu Lukaku. Z zmago je klub Samirja Handanovića, ki ni imel prav nobenega dela, prišel na dve točki razlike vodilnemu Milanu, ki je prvi s 46 točkami. Juventus ima na tretjem mestu sedem točk manj, a ga lahko v nedeljo, ko bodo na sporedu preostale tekme 20. kroga, z zmago prehitita Roma (37) in Atalanta (36).

Samir Handanović
Samir Handanović FOTO: Sofascore.com

El Shaarawy znova pri Romi
Italijanski nogometni reprezentant Stephan El Shaarawy se vrača k Romi, ki jo je zapustil julija leta 2019. Takrat se je napotil na Kitajsko, kjer je igral za Shanghai Shenhuo. Kot je dejal trener Rimljanov Paulo Fonseca, 28-letni napadalec pri kitajskem klubu, ki je zanj plačal 16 milijonov evrov in za katerega je na 14 tekmah dosegel štiri gole, ni bil zadovoljen, zato se je odločil za vrnitev.

"El Shaarawy je igralec, ki dobro pozna italijanski nogomet, kar je pomembno. Takoj nam bo lahko pomagal, njegova pomoč pa nam bo prišla še kako prav," je povedal Fonseca, ki pa še vedno ne ve, ali bo klub zapustil bosanski reprezentant Edin Džeko. El Shaarawy, ki je pred igranjem za Rimljane nastopal še za Genovo in Milan, je za Italijo do zdaj zbral 28 nastopov.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Serie A, 30. januar, izidi: 

Bologna – Milan 1:2 (0:1)
Poli 82.; Rebić 26.; Kessie (11-m.) 55. 
Zlatan Ibrahimović je v 26. minuti zapravil enajstmetrovko

Sampdoria – Juventus 0:2 (0:1)
Chiesa 20., Ramsey 90+1. 

20.45 Inter – Benevento 

  • 9
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Iniesta
31. 01. 2021 11.39
+3
Ibra je rojeni vodja in zmagovalec. Utrpal ga bo, ko bo najbolj potrebno, nc bat ...
Brcavrit
31. 01. 2021 10.14
-1
Naduvan balkanc, ki o sebi govori v tretji osebi. Odličen nogometaš a še vedno balkanc.