Nogomet

Lazio v gosteh šokiral Atalanto, Zajc med asistenti ob zmagi Genoe

Bergamo, 31. 01. 2021 16.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
J.B., T.Š., STA
Komentarji
0

Atalanta je teden dni po veliki zmagi nad Milanom na San Siru (3:0) doživela hladno prho v domačem Bergamu, kjer je Lazio slavil s 3:1. Josip Iličić je igral do 67. minute. Nekaj minut manj je pri Genoi dobil Miha Zajc, ki je ob visoki zmagi v Crotoneju (3:0) prispeval asistenco za tretji zadetek na tekmi. Napoli je premagal Parmo z 2:0.

Statistika Josipa Iličića proti Laziu
Statistika Josipa Iličića proti Laziu FOTO: Sofascore.com

Rimljani so srečanje v Bergamu odprli naravnost sanjsko. Povedli so iz prve prave priložnosti na tekmi v tretji minuti, ko je s kakšnih 25 metrov v dolgi kot vratarja Pierluigija Gollinija meril Adam Marušić. V 20. minuti je imel za Lazio sijajno priložnost Sergej Milinković-Savić, ki je s prostega strela za las zgrešil domača vrata. Srbski vezist je imel tretjo veliko priložnost za goste v 12. minuti, ko mu je poskus z glavo zaustavil Gollini. 

V prvem delu je bila neprepoznavna Atalanta povsem nenevarna, zato se je Gian Piero Gasperini že med odmorom odločil za prvo zamenjavo. Ruslan Malinovskij je nadomestil Mattea Ruggerija. A že v 51. minuti je sledil nov šok za Bergamčane, ko je po samostojnem protinapadu prednost Lazia povišal Joaquin Correa. Kmalu zatem je Gasperini z igrišča presenetljivo poslal Duvana Zapato, nadomestil ga je Luis Muriel. Nato je Atalanta le zaigrala nekoliko napadalneje in v 79. minuti prek Maria Pašalića prišla do znižanja. A znova je imel Lazio pripravljen hiter odgovor. Za končnih 1:3 je v 82. minuti zabil Vedat Muriqi, ki je na igrišče vstopil le minuto pred tem. Josip Iličić je igral do 67. minute, ko ga je nadomestil nizozemski napadalec Sam Lammers.

Statistika tekme Atalanta – Lazio
Statistika tekme Atalanta – Lazio FOTO: Sofascore.com

Miha Zajc je ob zmagi Genoe nad zadnjim Crotonejem začel v prvi postavi in igral do 61. minute, ko je na semaforju že bil izpisan končni izid – 0:3. Kot asistent se je proslavil pri tretjem zadetku, ki ga je dosegel v zadnjih tednih prerojeni Mattia Destro. Udinese je pred tem z golom kapetana Rodryga De Paula slavil pri Spezii in se ji tako maščeval za presenetljiv domači poraz z začetka sezone. 

Nogometaši iz Neaplja so premagali Parmo z 2:0 (1:0) in napredovali na četrto mesto. Za Napoli sta zadela Eljif Elmas v 32. in Matteo Politano v 82. minuti. Slovenski reprezentant Jasmin Kurtić je igral do 81. minute, njegova Parma pa je ostala na predzadnjem mestu v 20-članski ligi.

V soboto so bile na sporedu tri tekme. Vodilni Milan je v gosteh premagal Bologno z 2:1, drugouvrščeni Inter - nekdanji slovenski reprezentant Samir Hannović je branil celotno tekmo za milansko zasedbo - je bil na domačem San Siru boljši od Beneventa s 4:0, Juventus pa je v Genovi ukanil Sampdorio z 2:0.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Serie A, 31. januar, izidi:

Spezia – Udinese 0:1 (0:0)
De Paul (11-m.) 52. 
RK: Saponara 86.; De Paul 75. 

Atalanta – Lazio 1:3 (0:1) 
Pašalić 78.; Marušić 3.; Correa 51.; Muriqi 82.
Josip Iličić je igral do 67. minute

Cagliari – Sassuolo 1:1 (0:0)
Pedro 75.; Boga 90. 

Crotone – Genoa 0:3 (0:2) 
Destro 24., 50.; Czyborra 29. 
Miha Zajc je igral do 61. minute, pri tretjem zadetku je sodeloval kot asistent;

Napoli - Parma 2:0 (1:0)
Elmas 32., Politano 82.
Jasmin Kurtić je za Parmo igral do 81. minute;

Roma - Verona 3:1 (3:0)
Mancini 20., Mkhitaryan 22., Mayoral 29.; Colley 62.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.