Nogomet

Atalanta suvereno vstopila v novo sezono, 'nora' tekma v Milanu pripadla Interju

Torino, 26. 09. 2020 16.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
A.V., J.K.
Komentarji
1

Nogometaši Atalante, ki so v minuli sezoni navdušili z igrami tako na domačih tleh kot tudi v elitni Ligi prvakov, kjer so v četrtfinalu kljub odlični predstavi morali priznati premoč kasnejšemu finalistu Paris Saint Germainu, so tudi novo sezono odprli napadalno navdahnjeni. Na gostovanju pri Torinu so namreč varovanci trenerja Gian Piera Gasperinija slavili s 4:2. Josip Iličić ni igral. Na večernem obračunu pa je milanski Inter po preobratu iztržil poln izkupiček v dvoboju s Fiorentino (4:3).

Nogometaši Atlante proslavljajo po golu Martena de Roona v drugem polčasu.
Nogometaši Atlante proslavljajo po golu Martena de Roona v drugem polčasu. FOTO: AP

Do prvega zadetka na srečanju so sicer prišli domači nogometaši, ki so prek Andree Belottija povedli že v 11. minuti. A na odgovor gostov iz Bergama ni bilo treba čakati dolgo, saj je le dve minuti pozneje natančno meril odlični Alejandro Gomez za izenačenje izida 1:1.

Privrženci Atalante so upali do zadnjega, da bi se na zelenici v Torinu v začetni enajsterici črno-modrih lahko pojavil tudi slovenski reprezentančni napadalni vezist Josip Iličić, ki pa po besedah trenerja Gian Piera Gasperinija napreduje počasneje od želja in pričakovanj. A Iličićevi odsotnosti navkljub, so Gasperinijevi varovanci nadaljevali z napadalno igro, ki ji Torinčani niso zmogli slediti. Luis Muriel je v 21. minuti Atalanto popeljal v vodstvo z 2:1, v 42. pa je bil natančen še Hans Hateboer za visokih 3:1 Atalante.  

Toda domači so odgovorili že v naslednjem napadu, ko je neodločno gostujočo obrambo vnovič kaznoval Belotti za znižanje izida na 2:3. Uvodni del drugega polčasa je pripadel nogometašem Atalante, ki so s kontinuiranimi napadi stisnili domačo enajsterico na njeno polovico, kar je privedlo še do četrtega zadetka za goste, ki ga je v 54. minuti dosegel Marten de Roon. Do konca obračuna se razmerje moči na zelenici ni spremenilo. Atalanta je tako tudi v novo tekmovalno sezono vstopila napadalno navdahnjena, in ko se bo v svoji stari dobri formi vrnil še Iličić, bodo "Bergamaschi" še nevarnejši za tekmečeva vrata.

Statistika Alejandra Gomeza na tekmi Torino - Atalanta.
Statistika Alejandra Gomeza na tekmi Torino - Atalanta. FOTO: Sofascore.com

'Triler-končnica' v Milanu pripadla Interju
Da bo tokratni obračun Interja in Fiorentine nekaj posebnega, je nakazal že zelo zgodnji vodilni zadetek gostov iz Firenc, ko je bil v 3. minuti uspešen Kouame

Dolgo časa so domači iz Milana poskušali ogroziti gostujoča vrata, a so bili v zaključkih akcij sila nezbrani. Toda trud je bil poplačan v drugi minuti sodnikovega dodatka, ko je na 1:1 izenačil nesojena okrepitev Barcelone Lautaro Martinez. V nadaljevanju tekme so varovanci trenerja Antonia Conteja še bolj pritisnili proti gostujočim vratom, kar je posledično privedlo do napake v ožji obrambi Fiorentine, ko je v 52. minuti lastno mrežo zatresel Ceccherini. Ko se je že zdelo, da so domači ob vodstvu z 2:1 dokončno zlomili odpor gostov, a so gostje z dvema zadetkoma v razmiku šestih minut - uspešna sta bila Castrovilli v 57. in Chiesa v 63. minuti - prišlo do vnovičnega vodstva s 3:2.

Zadnjih 25 minut dvoboja so se gostje bolj ali manj branili, kar je bila voda na mlin zasedbi Interja, ki je uspela najprej izenačiti na 3:3 prek Romeluja Lukakuja v 87. minuti, dokončno pa je v 89. minuti za preobrat in veliko slavje v domačem taboru poskrbel D'Ambrosio.  

Izida 2. kroga italijanske Serie A:

Torino ‒ Atalanta 2:4 (2:3)
Belotti 11., 43.; Gomez 13., Muriel 21., Hateboer 42., De Roon 54.

Inter - Fiorentina 4:3 (1:1)
Martinez 45+2', Lukaku 87., D'Ambrosio 89.; Kouame 3., Ceccherini 52./ag, Castrovilli 57., Chiesa 63. 
 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AS1983
26. 09. 2020 18.20
+7
Atalanta igra lep napadalen fuzbal, pasa za oci