Nogomet

Atalanta z zmago naredila nov korak do Lige prvakov, prvenec Žana Majerja

Lecce, 15. 02. 2020 16.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V italijanski Serie A je v soboto zablestel občasni slovenski reprezentant Žan Majer, ki je zabil za slavje Lecceja nad Spalom z 2:1. Za 27-letnika je bil to prvi zadetek med italijansko elito v karieri. V večernem derbiju je Atalanta po zaotanku prišla do zmage nad Romo, s čimer si je utrdila mesto v prvi četverici, ki zagotavlja igranje v Ligi prvakov.

Žan Majer je s prvim zadetkom v italijanskem prvenstvu poskrbel za novo zmago Lecceja.
Žan Majer je s prvim zadetkom v italijanskem prvenstvu poskrbel za novo zmago Lecceja. FOTO: AP

Atalanta je v generalki pred sredino tekmo osmine finala Lige prvakov z Valencio, ki jo boste lahko v živo spremljali na Kanalu A in VOYO, doma gostila Romo. Šlo je za neposredni derbi za četrto mesto v Serie A, ki prinaša evropsko elito tudi v prihodnji sezoni. 

Čeprav so bili domači v prvem polčasu boljši, je edini zadetek v prvih 45 minutah zabila Roma. Edin Džeko je izkoristil napako domače obrambe in s približno 20 metrov matiral Pieluigija Gollinija. V drugem delu so nogometaši 'boginje' zaigrali na vse ali nič, kar se jim je kmalu obrestovalo. Jose Luis Palomino je popravil napako iz 45. minute, po kateri je zabil Džeko, in v 50. minuti je bil rezultat izenačen. Ljubljenec domačih navijačev Gian Piero Gasperini se je deset minut kasneje odločil za zanimivo zamenjavo. Iz igre je potegnil napadalca Duvana Zapato, ki ga je nadomestil vezist Mario Pašalić. Poteza pa se je kaj kmalu izkazala za zadetek v polno, saj je Hrvat zabil s svojim prvim dotikom na srečanju. Z desnico je poslal natančno žogo v zgorni levi kot vrat Paua Lopeza, Španec pa je bil pri tem nemočen. 

Ne pozabite: v sredo Atalata v Ligi prvakov gosti Valencio. Prenos tekme se prične ob 20.40 na Kanalu A in VOYO.

Do konca srečanja se rezultat ni več spreminjal. Josip Iličić je bil na igrišču do 83. minute, ko ga je nadomestil Ruslan Malinovskij. Atalanta ima na četrtem mestu sedaj šest točk prednosti pred peto Romo. 

Nogometaši Lecceja so po Torinu in Napoliju ugnali še Spal.
Nogometaši Lecceja so po Torinu in Napoliju ugnali še Spal. FOTO: AP

Žan Majer je v polno meril pri rezultatu 1:1 v 66. minuti. Mariborčan je napad svoje ekipe spremljal po desni strani, kjer ga je lepo našel 35-letni Matteo Mancosu. 27-letnik je nato sprožil natančen strel s kakšnih 12 metrov, ki ga je v gol preusmerila vratnica. 

Lecce se je tako znašel v odličnem nizu treh zaporednih zmag, pred tem so Majer in soigralci premagali še Torino in Napoli. S tem imajo pred 18. Genovo, ki bi, če bi se sezona končala ta trenutek, izpadla, s tekmo več šest točk prednosti. 

Zadetek Žana Majerja si na spodnjem video posnetku lahko ogledate od 2:15 naprej:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Serie A, 15. 2., izidi: 

Lecce – Spal 2:1 (1:0) 
Mancosu 41. (11-m), Majer 66.; Petagna 47. 

Bologna – Genoa 0:3 (0:2)
Soumaoro 28., Sanabria 44., Criscito 90. (11-m)
RK: Schouten (Bologna) 34.

Atalanta – Roma 2:1 (0:1)
Palomino 50., Pašalić 59.; Džeko 45.
 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AS1983
16. 02. 2020 08.02
+5
Atalanta je hit v italiji, jim privoscim napredovanje v ligi prvakov
Iztok Draksler
15. 02. 2020 19.07
+12
lecce pa dobro igra zadnje case...celo premagal napoli...upam da bodo ostali v serie a...