Nogomet

Sampdoria presenetila Atalanto, Inter boljši od Genoe, Lazio premagal Bologno

Bergamo, 24. 10. 2020 16.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Atalante so v petem krogu italijanskega prvenstva zabeležili drugi zaporedni poraz. Na domačem terenu jih je s 3:1 ugnala Sampdoria. Atalanti ni pomagal niti Josip Iličić, ki je prvič po vrnitvi na nogometne zelenice odigral vseh 90 minut. Pri gostih je bil na klopi mladi napadalec Nik Prelec, a priložnosti za igro ni dobil. Inter je zatem prišel do treh točk proti Genoi. Na gostovanju je slavil z 2:0. Zadnjo sobotno tekmo pa so proti Bologni z 2:1 doma dobili nogometaši Lazia.

Josip Iličić si je kljub porazu svoje ekipe prislužil visoko oceno.
Josip Iličić si je kljub porazu svoje ekipe prislužil visoko oceno. FOTO: Sofascore.com

Prvi je mrežo Atalante v 13. minuti načel prekaljeni Fabio Quagliarella. Izkušeni napadalec je dočakal lepo podajo na levi strani napada, nato odlično preigral enega od domačih branilcev in žogo z levico neubranljivo poslal v zgornji desni kot nemočnega Marca Sportiella. Vratar Atalante pa je tik pred koncem prvega dela dobil drugi dvoboj s Quagliarello. 37-letnik je imel po roki v domačem kazenskem prostoru na voljo enajstemtrovko, odločil se je za močan strel, ki pa ga je uspešno prebral Sportiello, tako da je ostalo pri 0:1. 

Atalanta bo naslednjo tekmo igrala že v torek. V okviru Lige prvakov jo čaka domači obračun z Ajaxom. Prenos od 20.40 dalje na VOYO in Kanalu A. V sredo bomo nato prenašali še dvoboj Barcelona – Juventus. 

V drugem delu je v 57. minuti na 0:2 povišal Morten Thorsby. Norvežan je z glavo unovčil natančno asistenco Jakuba Jankta. V 80. minuti je Duvan Zapata uspel znižati na 1:2, ko je izkoristil najstrožjo kazen, do katere je prišlo prav po prekršku nad kolumbijskim napadalcem. V zadnjih minutah so domači tako tvegali vse, a jim do zadetka ni uspelo priti. Na drugi strani pa so gostje v 92. minuti izkoristili enega od številnih protinapadov v drugem polčasu. Izid srečanja (1:3) je postavil Jankto. 

Statistika Samirja Handanovića proti Genoi.
Statistika Samirja Handanovića proti Genoi. FOTO: AP

Lukaku znova rešitelj Interja
Milančani, za katere je vseh 90 minut znova branil Samir Handanović, so dolgo trli odpor žilave Genoe. Zlata vreden zadetek je v 64. minuti dosegel kdo drugi kot Romelu Lukaku. Belgijca je lepo zaposlil Nicolo Barella, najboljši strelec Interja pa je nato v kazenskem prostoru vse storil sam – žogo si je nastavil na boljšo levico in jo neubranljivo zabil za hrbet Mattie Perina

Pri domačih je v drugem polčasu, tri minute pred prvim zadetkom, na igrišče vstopil slovenski reprezentant Miha Zajc, ki je nadomestil Hrvata Milana Badlja. V 79. minuti je po kombinaciji dveh branilcev Danilo D’Ambrosio dokončno odločil zmagovalca. Kot asistent se je z glavo izkazal Andrea Rannochia.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Serie A, 24. 10., izidi: 

Atalanta – Sampdoria 1:3 (0:1) 
Zapata (11-) 80.; Quagliarella 13., Thorsby 59., Jankto 90.
Quagliarella je v 45. minuti zapravil 11-m. 
Josip Iličić (Atalanta) je igral vso tekmo, Nik Prelec (Sampdoria) je bil na klopi.

Genoa – Inter 0:2 (0:0) 
Lukaku 64., D'Ambrosio 79. 
Miha Zajc (Genoa) je v igro vstopil v 61. minut 
Samir Handanović (Inter) je igral vso tekmo

Lazio – Bologna 2:1 (0:0) 
Alberto 54., Immobile 76.; De Silvestri 90. 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.