Nogomet

Najprej mojstrovina Iličića, nato pa šok v Bergamu in poraz z zadnjimi

Bergamo, 20. 01. 2020 22.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Atalanta je s slovenskim reprezentantom Josipom Iličićem utrpela nepričakovan poraz na domači zelenici, kjer je Bergamčane presenetil zadnjeuvrščeni Spal (1:2). Iličić je v prvem polčasu dosegel izjemen gol s peto, nato pa po preobratu kluba iz Ferrare ni več uspel ukaniti nekdanjega klubskega soigralca Etrita Berisho v vratih gostov.

Iličić (na fotografiji) je pred petimi dnevi zatresel tudi mrežo nekdanjega kluba Fiorentine, a po proslavljanju s prstom na ustih izpadel iz italijanskega pokala.
Iličić (na fotografiji) je pred petimi dnevi zatresel tudi mrežo nekdanjega kluba Fiorentine, a po proslavljanju s prstom na ustih izpadel iz italijanskega pokala. FOTO: AP
Atalanto bomo na Kanalu A in VOYO v živo spremljali že 19. februarja, ko Bergamčane z Josipom Iličićem na čelu čaka zgodovinska prva tekma osmine finala Lige prvakov proti Valencii.

Gostovanje zadnjeuvrščenega Spala v Bergamu v prvem polčasu ni prineslo pričakovane revije golov v režiji najučinkovitejšega moštva Serie A, se pa je Josip Iličić proti klubu, ki je v tej sezoni prejel največ golov, podpisal pod še en fenomenalen zadetek, ki je bil zanj še šesti na zadnjih sedmih tekmah v dresu Atalante. V 16. minuti je Kranjčan zaključil akcijo, ki jo je na lastni polovici začel Alejandro Dario Gomez. Legendarni argentinski kapetan je ponesel žogo proti kazenskemu prostoru Spala in jo na levem boku odložil kolumbijskemu napadalcu Duvanu Zapati, ta pa je nekaj dni po tem, ko je njegova selitev iz Sampdorie postala dokončna, novico proslavil z uspešno podajo do Iličića, ki je sam pred vratarjem mojstrsko zadel s peto.

TEKMA

Klub, ki ga je v zimskem prestopnem roku zapustil nekdanji Iličićev soigralec pri Palermu, Fiorentini in Atalanti, Belokranjec Jasmin Kurtić, je do polčasa zdržal vse napade in že v prvih 45 minutah prek nekdanjega napadalca domačega moštva Andree Petagne (zadel je okvir gola) ter Gabriela Strefezze povzročal kar nekaj preglavic varovancem Giana Piera Gasperinija. Opozoril črno-modri niso vzeli dovolj resno in Petagna je že v enem prvih napadov drugega polčasa izenačil: Arkadiusz Reca je z izjemnim sprintom za seboj pustil rezervista Berata Djimsitija, ki je vstopil za drugih 45 minut, in v sredini za lahek gol zaposlil Petagno, ki kljub številnim nogometašem na črti ni grešil. Šok je bil popoln le nekaj minut kasneje, ko je Bryan Dabo na robu kazenskega prostora mešal štrene z Mattio Valotijem, ta pa se je po podaji Francoza med branilcema namestil za strel in natančno zadel ob bližnjo vratnico Marca Sportiella.

Zapata bi lahko izenačil že v prvem napadu po izvajanju udarca s sredine igrišča, a je Kolumbijca v medsebojnem obračunu ustavil izkušeni vratar Spala Albanec Etrit Berisha. Posojeni član Atalante je v obup spravljal Iličića in soigralce, ki kljub priložnostim niso uspeli iztržiti vsaj remija in tako ostali tri točke za Romo oziroma četrtim mestom, ki v naslednji sezoni kot zadnje prinaša uvrstitev v skupinski del Lige prvakov. Spal je z drugo zmago na zadnjih štirih tekmah, pred novim letom je v gosteh presenetil tudi Torino (1:2), skočil z dna lestvice in se na le točko zaostanka na 18. mestu približal 17. Lecceju, ki je kot zadnji na robu izpada v Serie B.

Izidi 20. kroga Serie A:

TEKMA

POSTAVI

PARI

LESTVICA

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mungos2
21. 01. 2020 09.36
+1
Jože Iličič, žal se ni izšlo. Pač stave !!!
fredericofelini
21. 01. 2020 09.32
+3
spagetti liga
aciviica
21. 01. 2020 07.40
+4
Ful je pomembna zdej ta mojstrovina....