Nogomet

Atalanta zapravila dobljeno tekmo po golu Iličića, Juve opravil z Romo

Bergamo, Torino, Genova, 06. 02. 2021 17.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min
Avtor
A.V., J.K., STA
Komentarji
2

V 21. krogu italijanske Serie A sta se na stadionu Gewiss v Bergamu pomerila domača Atalanta in gostujoči Torino. Po visokem vodstvu čete Gian Piera Gasperinija v 21. minuti, ko je Muriel po uvodnih zadetkih našega Josipa Iličića in Gosensa vodstvo črno-modrih povišal na 3:0, so Torinčani uprizorili pravi preobrat. Po zadetkih Belottija, Bremerja in Bonazzolija so namreč prišli do izenačenja in velike točke (3:3). Cristiano Ronaldo je petkov rojstni dan "proslavil" z novim golom ob zmagi Juventusa nad Romo (2:0).

Statistika Josipa Iličića na tekmi Atalanta – Torino.
Statistika Josipa Iličića na tekmi Atalanta – Torino. FOTO: Sofascore.com

Atalanta, ki je vsaj začasno šesta, je tekmo začela silovito in že po 21 minutah vodila s 3:0, potem ko so se med strelce vpisali Josip Iličić v 14. minuti, ko je spretno izkoristil dolgo podajo Martena de Roona, Robin Gosens v 19. in Luis Muriel v 21. minuti. A Torinčani so že pred polčasom poskrbeli za negotovo nadaljevanje. V drugi polovici tega dela igre so pritisnili in dvakrat zadeli, Andrea Belotti je gol dosegel v 42. minuti, ko je najprej neuspešno izvedel najstrožjo kazen in nato v mrežo pospravil odbito žogo, Gleison Bremer pa v prvi minuti dodatka.

Iličić, ki je pri treh golih v sezoni, je v 59. minuti mesto na igrišču prepustil Alekseju Mirančuku, so pa gosti v 70. minuti drugič na tekmi zatresli okvir vrat, Wilfried Singo je z roba kazenskega prostora oplazil prečko. S podobno mero je v 76. minuti vrnil Mirančuk, ki je zatresel vratnico. Je pa Torino izenačil v 84. minuti, ko je Federico Bonazzoli zadel z glavo po prostem strelu Simoneja Verdija.

Statistika tekme Atalanta – Torino.
Statistika tekme Atalanta – Torino. FOTO: Sofascore.com

Ronaldo po rojstnem dnevu spet med strelci, Juve ugnal Romo
Sassuolo je ob isti uri gostil Spezio in izgubil z 1:2. Že v petek je Inter s Samirjem Handanovićem v gosteh premagal Fiorentino z 2:0 in vsaj začasno skočil tudi na vrh lestvice, kjer ima točko prednosti pred mestnim tekmecem Milanom. Na zmago Interja so uspešno odgovorili nogometaši Juventusa, ki so doma gostili Romo. Roma je hitro zapretila torinskim vratom in po podaji Leonarda Spinazzole z levega boka je moral dobro posredovati Alex Sandro, ki je tokrat v postavitvi 3-5-2 igral v zvezni vrsti, medtem ko se je Danilo pomaknil ob oba srednja branilca. Po precej umirjenem nadaljevanju je Juventus povedel v 13. minuti, ko je ravno Alex Sandro v sredini našel Alvara Morato, ta pa je zaposlil Cristiana Ronalda, ki je z natančnim strelom zadel za 1:0. Roma bi kmalu izenačila, potem ko je imela po akciji Borje Mayorala in posredovanju Alexa Sandra na voljo kot, po katerem je prek stičišča vratnice in prečke meril Bryan Cristante. Še bliže zadetku je bil minuto kasneje, v 22. minuti, Ronaldo, ki je spet po podaji Morate prišel do žoge znotraj kazenskega prostora, žoga pa je tudi po zaslugi Marasha Kumbulle končala v prečki. 

Ronaldo (na fotografiji) proslavlja s soigralci po golu za 2:0.
Ronaldo (na fotografiji) proslavlja s soigralci po golu za 2:0. FOTO: AP

Veliko priložnost so nato v 27. minuti zapravili tudi Rimljani, potem ko je po kotu Mancini ostal povsem sam, a pred Wojciechom Szczesnyjem grdo zgrešil. Pau Lopez je moral po vnovični kombinaciji Morata-Ronaldo v 41. minuti ustaviti nevaren poskus Portugalca. V drugem polčasu je še naprej dobro delovala špansko-portugalska naveza, Adrien Rabiot je v 58. minuti našel Ronalda, ta pa Morato, čigar strel je bil za las previsok, je pa bil Ronaldo tudi v prepovedanem položaju. Roma je po uri igre odgovorila z dvema nevarnima poskusoma Henrika Mhitarjana z razdalje, a je bil Szczesny na mestu. Oba trenerja sta nato precej osvežila enajsterici, priložnost pa je pri Romi dobil tudi "nezaželeni" bosansko-hercegovski napadalec Edin Džeko

Statistika tekme Juventus - Roma.
Statistika tekme Juventus - Roma. FOTO: Sofascore.com

Zajc podal ob zmagi Genoe nad Napolijem, blestel legendarni Pandev
Prav po akciji s Sarajevčanom v 68. minuti je v lepo priložnost za izenačenje prišel Carles Perez, a ga je ustavil Szczesny. In nato je Juventus povedel z 2:0: v akciji je bil rezervist Juan Cuadrado, ki je podal do Dejana Kuluševskega, s katerim sta pred le nekaj sekundami zamenjala Morato in Westona McKennieja. Kuluševski je nato poskušal zaposliti Ronalda, Roger Ibanez pa je ob ustavljanju Portugalca zatresel lastno mrežo. Belo-črni so zmago brez večjih težav ubranili, malce je nove tri točke "zagrenil" le Leonardo Bonucci, ki je zaradi poškodbe v zadnjih minutah zahteval menjavo.

Miha Zajc (v sredini) proslavlja zadetek Gorana Pandeva (levo) v Genovi.
Miha Zajc (v sredini) proslavlja zadetek Gorana Pandeva (levo) v Genovi. FOTO: AP

Napoli je s tretjim porazom na zadnjih šestih tekmah zapravil priložnost, da bi v Genovi na lestvici ujel četrto Romo, medtem ko se je ekipa Mihe Zajca razveselila pomembnih točk ob nezadržnem dviganju proti vrhu lestvice (2:1). Genoa je zdaj že skoraj povsem zapustila borbo za obstanek in (morda) celo pogleduje proti zgornji polovici lestvice. Slovenski reprezentant Zajc je imel spet vidno vlogo na zelenici, kjer je proti svojim nekdanjim delodajalcem blestel Goran Pandev. Makedonski veteran je zadel za vodstvo v enajsti minuti, nato pa v 26. minuti poskrbel še za 2:0 po podaji Zajca. Ta je igro zapustil v 88. minuti, ko se je Napoli z golom Mattea Politana (79.) že nevarno približal, a mu pred povratkom na jug ni uspelo priti do vsaj točke. Genoa se je s tretjo zaporedno zmago dvignila že do 11. mesta, kjer ima 24 točk, 13 manj od petega Napolija, ki je izenačen s šestim Laziem in sedmo Atalanto. Skupaj z Rimljani ima tudi tekmo manj od Bergamčanov.

Pasica osmina finala Lige prvakov
Koronavirus pasica november

Izidi 21. kroga Serie A:

Genoa ‒ Napoli 2:1 (2:0)
Pandev 11., 26.; Politano 79.
Miha Zajc (Genoa) je igral do 88. minute.

Juventus ‒ Roma 2:0 (1:0)
Ronaldo 13., Ibanez 69./avt.

Atalanta ‒ Torino 3:3 (3:2)
Iličić 14., Gosens 19., Muriel 21., Belotti 42., Bremer 46., Bonazzoli 84.
Josip Iličić (Atalanta) je igral do 59. minute.

Fiorentina ‒ Inter 0:2 (0:1)
Barella 31., Perišić 52.
Samir Handanović (Inter) je igral vso tekmo.

Sassuolo ‒ Spezia 1:2

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

RUBEŽ
07. 02. 2021 11.12
+2
Jokica pa spet v debati z sodnikom, ker mu ni priznal gola, ki ga ni niti bilo, niti približno. HAHAHAHAHAHA, ta je res dober klovn. Še rdeči karton mora kje dobiti, pa bomo videli krokodilje solze. ŽE VIDENO.
apodgra
07. 02. 2021 09.32
+3
Zapraviti tri gole prednosti in na koncu podariti dve točki. Po tretjem zadetku je Igra Atalante postala neprepoznavna in še sreča je ,da Torino ni odnesel vse tri točke . Nogomet se igra 90 minut. Italijanska liga je ne zanimiva , igra se slabi nogomet brez temperamenta . Če želiš uživati v nogomet, potem moraš gledati angleško ligo .