Nogomet

Zanesljivi vsi favoriti: Inter do zmage po velikem preobratu

Videm, Milano, Parma, Neapelj, 28. 06. 2020 19.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
J.K., J.B.
Komentarji
3

Prva nedeljska tekma 28. kroga Serie A je bila na sporedu na milanskem San Siru, kjer je AC Milan v obračunu velikanov premagal Romo in ji močno pokvaril načrte v boju za Ligo prvakov (2:0). Napoli je doma s 3:1 premagal SPAL, Atalanta pa je v naši bližini ugnala Udinese. Bilo je 2:3, Josip Iličić pa je v igro vstopil v 80. minuti. V zadnji tekmi je Inter na gostovanju pri Parmi uprizoril velik preobrat za zmago z 2:1.

Theo Hernandez, Alexis Saelemaekers in Ante Rebić (z leve) proslavljajo gol slednjega v Milanu.
Theo Hernandez, Alexis Saelemaekers in Ante Rebić (z leve) proslavljajo gol slednjega v Milanu. FOTO: AP

Milan ohranja upe za Evropo
Gola Anteja Rebića (76. minuta) in Hakana Calhanogluja (89./11-m) sta prinesla pomembno zmago AC Milanu, ki se v naslednji sezoni želi na vsak način vrniti v evropska tekmovanja, kamor zaradi kršitev "finančnega fair playa" rdeče-črni v zadnjih letih niso imeli vstopa. Delo jim je vsaj malce olajšal trenutno šesti Napoli, ki je osvojil pokalni naslov in si že priigral vsaj igranje v skupinskem delu Lige Evropa, če pa bi bilo stanje na lestvici takšno tudi ob koncu sezone, bi v Ligi Evropa igrala tudi sedma ekipa Serie A.

To je po nedeljski zmagi nad Rimljani ravno milansko moštvo, ki je sicer udeleženo v hudem boju s Parmo, Verono in Cagliarijem. Petouvrščena Roma je po drugi strani utrpela precejšen udarec v lovu na Atalanto na četrtem mestu. Ekipa Kranjčana Josipa Iličića, ki jo še čaka vsaj ena tekma četrtfinala Lige prvakov, trenutno drži zadnjo neposredno vozovnico za najelitnejše evropsko tekmovanje.

Statistika tekme Udinese - Atalanta
Statistika tekme Udinese - Atalanta FOTO: Sofascore.com

Muriel junak v Vidmu 
Luis Muriel, dolgoletni član Udineseja, je proti nekdanjemu klubu potrdil status bivšega z dvema zadetkoma, ki sta odločila srečanja. Prvi je sicer v deveti minuti zabil Duvan Zapata, še en nekdanji član Udineseja, ki je unovčil asistenco Alejandra Gomeza. Domačini so odgovorili v 31. minuti, ko je zabil kapetan Kevin Lasagna. Po prvem polčasu je bil izid 1:1. To se je spremenilo v 71. minuti, ko je Muriel zabil svoj prvi zadetek na tekmi. Zmagovalec je bil znan osem minut kasneje, ko je odlični Kolumbijec še enkrat meril v polno, kot asistent pa se je znova izkazal 'Papu' Gomez.  Argentinec je ob vodstvu s 3:1 zapustil igrišče, nadomestil pa ga je slovenski as Iličić. Za nekaj drame je v zaključku srečanja poskrbel Lasagna, ki mu je uspelo znižati na 2:3, to pa je bilo tudi vse, kar so domači nogometaši Udineseja zmogli. Atalanta se je z zmago še utrdila na četrtem mestu, ki prinaša Ligo prvakov.  

Rekordna sezona Atalante
Nogometaši Boginje so še 14. na 28 tekmah v tej sezoni Serie A dosegli vsaj tri zadetke na eni tekmi, s čimer so v tej kategoriji daleč pred vsemi. Skupno so v tej sezoni dosegli že 78 golov, kar je najboljši Atalantin izkupiček v zgodovini prve italijanske lige. Junak srečanja Muriel pa je z dvema zadetkoma, ki ju je dosegel kot rezervist, postal nogometaš z največ doseženimi zadetki po vstopu s klopi v eni sezoni Serie A, odkar zmaga prinaša tri točke. 

Statistika Luisa Muriela proti Udineseju
Statistika Luisa Muriela proti Udineseju FOTO: Sofascore.com

Napoli suvereno
Do zmage je prišel tudi Napoli, ki je na San Paolu premagal SPAL. Za domače so v polno merili Dries Mertens, Jose Maria Callejon in Amin Younes, Lorenzo Insigne pa je pred koncem prvega polčasa zapravil enajstmetrovko. Andrea Petagna je bil kot edini med strelci pri gostih.

Parma suvereno do 84. minute, nato pa ... 
Večji del zadnje nedeljske tekme je Parma držala vse niti igre v svojih rokah. Za prednost domačih je že v 15. minuti po sijajni samostojni akciji poskrbel Gervinho, ki je najprej preigral dva obrambna moža Interja, nato pa neubranljivo matiral še Samirja Handanovića. Gostje iz Milana so bili povsem neprepoznavni in kazalo je, da se bodo z novim kiksom dokončno poslovili od boja za naslov, nato pa je prišla 84. minuta, v kateri se je vse spremenilo. Stefan de Vrij je po podaji iz kota nepričakovano ostal povsem sam, kar je znal izkoristiti za 1:1. Po golu je domači vezist Juraj Kučka povsem izgubil živce, zaradi česar je prejel drugi rumeni karton in Parma je ostala z igralcem manj. Četa Antonia Conteja je potrebovala zgolj nekaj minut, da je številčno prednost kronala z zadetkom. Nepričakovani junak je postal mladi branilec Alessandro Bastoni, omeniti pa velja asistenta Victorja Mosesa, ki je posla zares imeniten predložek s svojo slabšo levo nogo. 

Statistika tekme Parma - Inter
Statistika tekme Parma - Inter FOTO: Sofascore.com

Izidi 28. kroga italijanske Serie A:

Parma - Inter 1:2 (1:0)
Gervinho 15.; De Vrij 84., Bastoni 86.
Jasmin Kurtić je odigral vso tekmo in prejel tudi rumeni karton.

Jasmin Kurtić na tekmi proti Interju
Jasmin Kurtić na tekmi proti Interju FOTO: Sofascore.com

Udinese – Atalanta 2:3 (1:1) 
Lasagna 31., 87.; Zapata 9., Muriel 71., 79. 
Josip Iličić je igral od 80. minute.

Napoli – SPAL 3:1 (2:1)
Mertens 4., Callejon 36., Younes 78.; Petagna 29.

AC Milan ‒ Roma 2:0 (0:0)
Rebić 76., Calhanoglu 89./11-m

Lazio ‒ Fiorentina 2:1 (0:1)
Immobile 65./11-m, Alberto 83.; Ribery 25.
RK: Vlahović 90./Fiorentina

Cagliari ‒ Torino 4:2 (2:0)
Nandez 12., Simeone 17., Nainggolan 46., Pedro 68./11-m; Bremer 60., Belotti 66.
Valterja Birse (Cagliari) ni bilo v ekipi.

Brescia ‒ Genoa 2:2 (2:1)
Donnarumma 10., Semprini 13.; Falque 38./11-m, Pinamonti 69./11-m
Roka Vodiška (Genoa) ni bilo v ekipi.

Juventus ‒ Lecce 4:0 (0:0)
Dybala 53., Ronaldo 62./11-m, Higuain 83., De Ligt 85.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

borjac
29. 06. 2020 12.31
V Interju nekaj ne štima, nekam brezvoljno so delovali, brez prave vere za doseganje zadetkov in želje po zmagi, po njihovih nakupih igralcev in še napovedanih nakupih bi morali biti glavni konkurent Juvetu za naslov , pa tega še sami ne verjamejo,
motorist_mb
28. 06. 2020 20.50
+1
Ibra mora pomagat tud!
PieBaracus
28. 06. 2020 20.47
+0
Ce bi Pioli bil od zacetka sezone bi se usaj boril za LP, tako pa se europa bo cudez, skoda