Nogomet

Atalanta skočila na tretje mesto, Cagliari z Valterjem Birso do remija v Firencah

Firence, 08. 07. 2020 21.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

V 31. krogu italijanske Serie A je Valter Birsa pri Cagliariju dočakal šele drugo tekmo, na kateri je začel od prve minute. Nekdanji nogometaš Gorice je ob remiju proti Fiorentini (0:0) igrišče zapustil v 80. minuti. Istočasno je Napoli prišel do pomembne zmage proti Genoi. V večernem terminu je Atalanta s pomočjo Josipa Iličića ugnala Sampdorio, Roma pa je prišla do preobrata proti Parmi.

Statistika Josipa Iličića na tekmi s Sampdorio.
Statistika Josipa Iličića na tekmi s Sampdorio. FOTO: Sofascore.com

Josip Iličić je sploh prvič po "korona" premoru tekmo začel v udarni enajsterici Atalante, ki še naprej melje vse pred seboj. Tokrat so se nogometaši Boginje dolgo mučili s Sampdorio, ki pa je le klonila v sklepnem delu drugega polčasa. Za goste sta bili usodni podaji iz kota. V 75. jo je izkoristil Rafael Toloi. Brazilski branilec je bil najvišji z glavo. Deset minut kasneje so domači znova izvajali kot, žoga se je nato odbila na Luisa Muriela, ki jo je čakal na robu kazenskega prostora, Kolumbijec pa je nato neubranljivo meril tik ob desni vratnici vratarja Emila Audera

Atalanta je z zmago vsaj do četrtka skočila pred tretjeuvrščeni Inter, v naslednjem krogu pa jo v derbiju čaka prvouvrščeni Juventus. Iličić in soigralci stare dame skoraj zagotovo ne bodo ujeli, lahko pa do konca sezone skočijo vse tja do drugega mesta, ki ga trenutno drži Lazio. 32-letni slovenski reprezentant je sicer igral do 70. minute, ko ga je nadomestil Ruslan Malinovskij

Poleg že omenjenega smo tokrat v Serie A spremljali še tri večerne obračune. Sassuolo je na gostovanju z 2:1 odpravil Bologno, Torino je s 3:1 premagal Brescio, za katero je bolj ali manj jasno, da se po sezoni poslavlja od elite. Romi pa je na domačem Olimpicu po zgodaj prejetem zadetku – v deveti minuti je za Parmo zabil Juraj Kučk – uspelo obrniti rezultat, bilo je 2:1. 

Dvoboj Francka Riberyja in Radje Nainggolana.
Dvoboj Francka Riberyja in Radje Nainggolana. FOTO: AP

Prvič po prvem krogu
Valter Birsa je proti Fiorentini kar nekoliko presenetljivo igral na položaju obrambnega vezista, ki ga ni vajen, zadolžen pa je bil za začenjanje akcij gostov. V ofenzivnem smislu zaradi tega ni ponudil veliko, vsekakor pa je za njim zelo dobra predstava, s katero bi moral utrditi mesto v začetni enajsterici kluba s Sardinije. 

Živahno srečanje na stadionu Artemio Franchi se je sicer končalo brez zadetkov, čeprav sta imeli obe ekipi kar nekaj zrelih priložnosti. Gostje so bili najbolj nevarni v začetku drugega dela igre, ko so v obdobju le nekaj minut kar trikrat nevarno zapretili. Najlepšo priložnost je zapravil Nahitan Nandez, ko se je z odlično parado proslavil Bartlomiej Dragowski. Pri domačih je 75 minut odigral Franck Ribery, ki je imel pred dnevi težave z vlomilci, po katerih je dejal, da je morda že odigral zadnjo tekmo v dresu Fiorentine.

Statistika Valterja Birse proti Fiorentini.
Statistika Valterja Birse proti Fiorentini. FOTO: Sofascore.com

Istočasno sta se merila še Genoa in Napoli. Gostje so z zmago znova skočili na peto mesto pred Milan. Za tri točke sta poskrbela Dries Mertens v prvem in Hirving Lozano v drugem polčasu, med obema zadetkoma gostov je za domačine izenačil Edoardo Goldaniga, ki je izkoristil natančno podajo iz kota.  Na koncu je bilo 1:2. 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.