Nogomet

Gasperini tvegal in se uštel: Iličić s klopi ni prinesel preobrata

Videm, 20. 01. 2021 16.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Atalanta je na zaostali tekmi desetega kroga Serie A v Vidmu pustila pomembni točki (1:1). Josip Iličić po prihodu v igro s klopi v drugem polčasu ni uspel proslaviti zmagovitega zadetka proti Udineseju, ki bi Atalanto dvignil vse do tretjega mesta na lestvici. Bergamčani pred derbijem z vodilnim AC Milanom ostajajo šesti, z enakim številom točk kot peti Juventus, ki pa ima tudi tekmo manj.

Luis Muriel (v sredini) je za Atalanto zdaj zabil osem golov na ravno toliko tekmah.
Luis Muriel (v sredini) je za Atalanto zdaj zabil osem golov na ravno toliko tekmah. FOTO: AP
Atalanta si je že drugič zapored in drugič v klubski zgodovini zagotovila napredovanje v izločilne boje Lige prvakov. V osmini finala Iličića in soigralce čaka 13-kratni prvak Real Madrid, prenos boste lahko 24. februarja spremljali samo na Kanalu A in VOYO.

Na stadionu Dacia Arena sta se pomerili ekipi, ki v zadnjem času beležita povsem drugačni rezultatski krivulji. Udinese je na zadnjih šestih tekmah zbral le dve točki, Atalanta pa se je z razigranim Josipom Iličićem v tem obdobju ponašala s stoodstotnim izkupičkom. Trener Gian Piero Gasperini je slovenskega reprezentanta v prvem polčasu pustil na klopi in že v prvi minuti so Videmčani povedli, ko je samostojno akcijo z lepim strelom po vsega 23 sekundah uspešno zaključil Roberto Pereyra.  Atalanta je prevzela pobudo, a najresneje domačim zapretila šele v 35. minuti, ko je Juan Musso z odličnim posredovanjem ustavil Atalantinega "novinca" Joakima Maehleja, ki ga je z glavo zaposlil Aleksej Mirančuk

Statistika tekme Udinese - Atalanta.
Statistika tekme Udinese - Atalanta. FOTO: Sofascore.com

Po akciji Luisa Muriela in Rafaela Toloija je moral biti Musso spet na mestu v 40. minuti, nato pa so belo-črni na drugi strani zapravili lepo priložnost za povišanje vodstva: napako pri oddaji žoge je storil vratar Pierluigi Gollini, na katerega je pritisnil Pereyra, ki je nato padel, a sodnik ni zapiskal za najstrožjo kazen. Sledila je kazen v obliki izenačujočega zadetka Muriela: Kolumbijec je že svoj osmi gol na zadnjih osmih tekmah dosegel po podaji Mattea Pessine in prodoru v kazenski prostor, kjer je bil srečnejši in spretnejši od Rodriga de Paula in do tedaj nepremagljivega vratarja Mussa.

Statistika Josipa Iličića na tekmi Udinese - Atalanta.
Statistika Josipa Iličića na tekmi Udinese - Atalanta. FOTO: Sofascore.com

Atalanta je bila na začetku drugega polčasa prek Mirančuka v 54. minuti tudi blizu vodilnemu zadetku, a strel ruskega vezista, ki bo s svojo reprezentanco tudi nasprotnik Slovenije na poti do SP 2022, po kombinaciji s Pessino ni zadel cilja. Ravno Mirančuka je že čez nekaj minut zamenjal Iličić, ki je skupaj z Duvanom Zapato (zamenjal je rojaka Muriela) gostom poskušal prinesti zmagoviti zadetek. V celo trojni menjavi je priložnost dobil tudi Robin Gosens, prva večja priložnost pa se je črno-modrim ponudila v 71. minuti, ko je po predložku s strani z glavo za las zgrešil Cristian Romero. Gostje v lovu na zmagoviti zadetek na čelu z Iličićem niso pokazali veliko, zatresla se je celo njihova mreža, a je glavni sodnik po podaji Jensa Strygerja Larsena in strelu Marvina Zeegelaarja zapiskal za več kot očiten prekršek slednjega nad vratarjem Gollinijem.

Pasica osmina finala Lige prvakov

Izidi prestavljene tekme 10. kroga Serie A:

Udinese ‒ Atalanta 1:1 (1:1)
Pereyra 1.; Muriel 44.
Josip Iličić (Atalanta) je igral od 58. minute.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.