Nogomet

Pri Interju kljub zmagi Milana že hladijo šampanjec, Malinovskij junak Atalante

Verona, Firence, Torino, Rim, 21. 03. 2021 14.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min
Avtor
J.K., J.B.
Komentarji
85

Josip Iličić je odigral le slabih 20 minut tekme med Hellas Verono in Atalanto, ki je na gostovanju slavila z 2:0. Pri obeh golih je sodeloval Ruslan Malinovskij, Ukrajinec se je podpisal pod zadetek z enajstih metrov in podajo za drugi gol Duvana Zapate. Italijanski mediji se že sprašujejo, ali mar ni prvenstvo na Apeninskem polotoku že odločeno. Se pa je Interju z zmago v Firencah (3:2) na šest točk približal Milan, ki pa ima tekmo več od mestnega tekmeca. Napoli je slavil v Rimu pri Romi (0:2).

Malinovskij je bil po precej povprečni predstavi na povratni tekmi z Realom tokrat gonilna sila Atalante.
Malinovskij je bil po precej povprečni predstavi na povratni tekmi z Realom tokrat gonilna sila Atalante. FOTO: AP

Josip Iličić je na klopi začel tudi ob gostovanju v Veroni, kjer sta se pomerila učenec in učitelj, Ivan Jurić in Gian Piero Gasperini. Slednji je tokrat od prve minute za razliko od tekme z madridskim Realom v Ligi prvakov računal tudi na kolumbijskega hrusta Duvana Zapato, medtem ko je slovenski reprezentant na priložnost čakal na klopi stadiona, na katerem je leta 2018 dosegel svojega prvega od skupno štirih "hat-trickov" v Serie A, vse seveda v dresu Atalante. Verona je dobila prvi obračun tekoče sezone v Bergamu (0:2) in tudi tokrat je bil obračun izjemno izenačen, šele v 24. minuti velja izpostaviti poskus Cristiana Romera po prostem strelu Ruslana Malinovskija, a je bil Marco Silvestri na mestu.

Štiri minute kasneje je dobro poskušal Davide Faraoni, ki ga je zaposlil Antonin Barak, a je njegov poskus blokiral Jose Luis Palomino. Pritisk Atalante je bil vedno večji in Silvestri je v 31. minuti še ustavil diagonalen strel Zapate, a ga je odbil v kot, po katerem je Atalanta dobila najstrožjo kazen. Žoga je v roko zadela Federica Dimarca in sodnik Luca Pairetto je hitro pokazal z bele pike, kamor si je žogo za namestil Malinovskij in jo zanesljivo poslal v mrežo, tudi Silvestri pa njegove namere ni "prebral". Po krasni podaji Mattea Pessine bi lahko Zapata v 37. minuti povišal tudi na 2:0, a je sam pred vratarjem zadel okvir gola. Kolumbijec se je še pred polčasom odkupil s prekrasnim zadetkom, ko je po podaji Malinovskega prehitel Mattea Lovata in žogo elegantno poslal mimo Silvestrija.

Statistika tekme Hellas Verona – Atalanta.
Statistika tekme Hellas Verona – Atalanta. FOTO: Sofascore.com

Iličić dvakrat blizu
Jurić je drugi polčas začel s kar trojno menjavo, v igro je 45-letni Splitčan, sicer nekdanji hrvaški reprezentant, ki je bil Gasperinijev pomočnik pri Interju in Palermu, poslal Stefana Sturara, Darka Lazovića in Destinyja Udogieja. Verončani so vajeti igre vzeli v svoje noge, a se niso uspeli "pohvaliti" z nobeno zrelejšo priložnostjo. Atalanta, ki je tokratni obračun začela z nevsakdanjo postavitvijo 4-2-3-1, se je prebudila, v 63. minuti pa spet zadela po prostem strelu Malinovskega, a so sodniki zadetek razveljavili zaradi prekrška oziroma igre z roko strelca Romera. Gasperini je v 64. minuti opravil dvojno menjavo in v igro poslal Joakima Maehleja in Maria Pašalića, medtem, ko je Iličić še čakal na klopi, pa bi Hellas prek Lazovića kmalu znižal izid, a se je v 74. minuti z izvrstnim posredovanjem izkazal Pierluigi Gollini, potem ko je nekoč najboljši mladi nogometaš srbskega prvenstva ušel za hrbet Maehleju in prišel do strela znotraj kazenskega prostora.

Statistika Josipa Iličića na tekmi Hellas Verona – Atalanta.
Statistika Josipa Iličića na tekmi Hellas Verona – Atalanta. FOTO: Sofascore.com

Iličić je svojo priložnost skupaj z Luisom Murielom dočakal v 77. minuti, ko je Gasperini iz igre potegnil Pessino in Zapato. Dve minuti kasneje je Muriel že tekel proti podaji Iličića in cilj zgrešil le za nekaj centimetrov. V 86. minuti je vratom Hellasa zapretil tudi Iličić, a je bil njegovemu močnemu strelu z levico kos Silvestri. Minuto kasneje je Muriel dodobra "premešal" domačo obrambo, "evrogol" pa mu je preprečila vratnica. Enaka usoda je doletela Iličića, ki je iz obrata zadel stičišče vratnice in prečke na začetku sodnikovega podaljška. Atalanta je s tremi točkami na tretjem mestu ujela Juventus (55), ki pa ima kar dve tekmi manj od Bergamčanov, le točko več od črno-modrih ima AC Milan (56) na drugem mestu, medtem ko vodilni Inter zaradi izbruha okužb z novim koronavirusom v klubu do začetka reprezentančnega premora ne bo več igral, s tekmo manj od Atalante pa vodi s 65 točkami.

Statistika tekme Juventus – Benevento
Statistika tekme Juventus – Benevento FOTO: Sofascore.com

Neverjetna napaka Arthurja, je naslov za Juve izgubljen?
Juventus je po slabih predstavah Milana v zadnjih tednih kar naenkrat postal glavni zasledovalec Interja v boju za Scudetto in je imel ta konec tedna sijajno priložnost, da črno-modrim še nekoliko bolj stopi za hrbet. Če bi varovanci Andree Pirla to nedeljo slavili, bi se Interju z enakim številom odigranih tekem približali na še ulovljivih sedem točk zaostanka. A se niso.

Staro damo je po izpadu iz Lige prvakov doma šokiral še Benevento, ki je slavil z 1:0. Edini gol je padel v 69. minuti, ko je domači nogometaš sredine igrišča Arthur storil smrtni greh, ki ga trenerji prepovedujejo od najmlajših mladinskih selekcij naprej, podajal je namreč z leve na desno stran prek celotne obrambne linije. Brazilčevo namero je prebral Adolfo Gaich, ki je žogo prestregel in nato zanesljivo premagal Wojciecha Szczescnyja. Nogometaši Juventusa so se držali za glave, v taboru Interja, ki zaradi okužb s koronavirusom ta teden ni imel tekme, pa so verjetno že začeli hladiti šampanjce. 

Statistika tekme Fiorentina - Milan
Statistika tekme Fiorentina - Milan FOTO: Sofascore.com

Ibra kot najstarejši do 15. zadetka v sezoni
Zatem se je črno-modrim vseeno uspel približati Milan, ki je na zahtevnem gostovanju pri Fiorentini slavil s 3:2. Med strelci v Firencah se je že v deveti minuti znašel Zlatan Ibrahimović, ki je po dolgi podaji Simona Kjaerja z levico natančno in močno sprožil v spodnji levi kot vratarja Bartolmieja Dragowskija. Za Šveda je bil to že 15. zadetek v tej szeoni Serie A, s čimer je pri 39 letih in 169 dnevih postal najstarejši, ki mu je to kdajkoli supelo.

 Za domače je sicer že v 17. minuti odgovoril Erick Pulgar, kmalu po začetku drugega dela pa je zimzeleni Franck Ribery "Violo" popeljal celo do vodstva. Kazalo je, da se Milan zopet ne bo veselil zmage, a so varovanci Stefana Piolija do konca le uspeli pripraviti popoln preobrat. V 57. minuti je bil za 2:2 ob pravem času na pravem Brahim Diaz, Hakan Calganoglu pa je v 72. minuti z izjemno natančnim strelom še tretjič na tekmi premagal poljskega vratarja za pomembne tri točke Milančanov. Milan ima sedaj za Interjem šest točk zaostanka, a ob tem tudi tekmo več. 

Napoli slavil v Rimu
Napoli je dosegel pomembno zmago v Rimu (0:2). Po tretji zaporedni zmagi za četrtim mestom in Atalanto, ki je na tem mestu trenutno in ki vodi v Ligo prvakov, zaostaja le dve točki. Napoli se je ob zmagi proti neposrednemu tekmecu na lestvici oddaljil za tri točke, Roma jih ima 50, Napoli 53.  Mož odločitve je bil belgijski nogometaš Dries Mertens, ki  je oba gola dosegel v pičlih sedmih minutah, prvič v 27., nato pa še v 34. minuti.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Izidi 28. kroga Serie A:

Hellas Verona ‒ Atalanta 0:2 (0:2)
Malinovskij 33./11-m, Zapata 42.
Josip Iličić (Atalanta) je igral od 77. minute.

Juventus – Benevento 0:1 (0:0) 
Gaich 69.

Udinese – Lazio 0:1 (0:1)
Marušić 37.

Sampdoria – Torino 1:0 (1:0)
Candreva 25.

Fiorentina – Milan 2:3 (1:1) 
Pulgar 17., Ribery 51.; Ibrahimović 9., Diaz 57., Calhanoglu72. 

Roma - Napoli  0:2 (0:2)
D. Mertens 27., 34.

- že odigrano:
Spezia ‒ Cagliari 2:1
Crotone ‒ Bologna 2:3

- prestavljeno:
Inter ‒ Sassuolo

Koronavirus pasica nova
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (85)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

resnicaosvobaja
21. 03. 2021 21.59
-9
To je minimalna varna prednost, če vemo da pride še kakšna najstrožja kazen
Od Halerja ati
21. 03. 2021 21.59
-4
Sinko naj ti preberem pravljico za lahko noč. Nekoč pred davnimi časi je živel GOAT po imenu Messi. Messi je bil Najboljši strelec in asistent lige, kar je hudobnemu volku po imenu Ronči šlo blazno na živce. Ronči in njegovi podložniki niso marali Messija, ker je bil daleč najboljši na svetu, vendar Messi se za to ni zmenil in jim z vsako tekmo to tudi dokazoval. Messi je zivel srecno do konca svojih dni, ciciban in Halarjev sinko oa sta s solzicami v oceh ze sladko zaspala. Lahko noc otroci
resnicaosvobaja
21. 03. 2021 21.57
-6
Glede na 1/3 prvenstva , igra hitrejša ob minimalnih dotikih žoge, zavzetost in agresivnost precej višja in pa izkoristek priložnosti dosti boljši, boljše gibanje,.... Messi pa za tiste, ki ga imamo radi in ki ga sovražijo bi mogoče namignili na rahlo zadržanost ....ampak bo bolje, ko bo več na nasprotni polovici
Konan
21. 03. 2021 21.51
+4
Messi asistenca, dest gol, tudi pri prvem začel akcijo, joj Messi nehaj prosim halarju pa kriplu se trga
resnicaosvobaja
21. 03. 2021 21.52
-5
Pri Messiju se zdi, da začnejo z oceno 7 pri oceni
Mahh
21. 03. 2021 21.32
+1
Morem rečt, da si je Ronaldo zaslužil GOAT majco pred tekmo. Dobro jo je upravičil.
+5
kaj se dogaja z juvetusom?!..in ja..cristiano z oceno 2,3 😒
resnicaosvobaja
21. 03. 2021 21.51
-8
resnicaosvobaja
21. 03. 2021 20.47
-8
Ko sem včeraj rekel, da bo igralec s črno7 na belem dresu zabil za zmago , si Halar tega ni prav razlagal
HALAcR7
21. 03. 2021 20.41
+0
Bolesniki obsedeni z cr7,,,prvi pod komentarje,,vedno redno in pridno,,,kaj vam dela,ahahahahha,,,najvećji vseh časov,,,boli bolii,,,,,za dobrim konjom se vedno dviguje prah,,velikk
Od Halerja ati
21. 03. 2021 20.47
+0
Sinko vem da si ze pripravljen da gledas Messija cez 15 min amoak mi orineses prosim samo se pivce v dnevno potem pa te puatim da zopet uživaš ob gledanju svojega idola. Hvala rad te imam
Od Halerja ati
21. 03. 2021 20.49
-1
oprosti za napake sem 2 ze spil. Imava z mamco večer zase. Nebo samo Messi danes zabijal hihi
okuhsfjkafa
21. 03. 2021 20.58
-1
HALAcR7
21. 03. 2021 20.39
+4
Barcin slamnati igralec prinesel nesrečo v juve
resnicaosvobaja
21. 03. 2021 20.43
-5
Škoda...pripeljali so ga za sanacijo Ronaldovih kiksov je pa isti....
resnicaosvobaja
21. 03. 2021 20.28
-7
Ibra kot najstatrejši do 15 zadetkov v sezoni... Ronaldu za to manjkajo 3 leta in pol in 15 golov
Mušmula
21. 03. 2021 20.20
+2
Forza Inter 🔵⚫
resnicaosvobaja
21. 03. 2021 20.25
-9
Ni še konec...Juve ima tekmo manj kot Cagliari
FCL
21. 03. 2021 20.15
+5
Ronaldo...je igral?
resnicaosvobaja
21. 03. 2021 20.14
-3
Ibra pa zabija...tako se vodi ekipa. ko nisi preplačan...
samomojemnenje
21. 03. 2021 20.12
-2
V Italiji, čeprav je ne spremljam tako kot Špansko ali Angleško ligo, sem bil vedno bolj za Juve kot za Milanske klube. Ampask letos pa privoščim Interju, da bi bil prvak, zaradi Sarme, da končno osvoji eno veliko lovoriko.
resnicaosvobaja
21. 03. 2021 20.17
-10
Če je ne dobi Juventus bo to nepomembna lovorika
resnicaosvobaja
21. 03. 2021 20.12
-6
Ronaldo utišal Benveneto , ki še zdaj ne verjamejo , da so zmagali
resnicaosvobaja
21. 03. 2021 20.00
-7
Od španskih velikanov je Juve dobil najboljše .... Arturja in Ronalda
Konan
21. 03. 2021 19.59
-3
Ronci je kriv za ta poraz, s tako placo bi moral dati pet golov😂😂
resnicaosvobaja
21. 03. 2021 19.57
-10
Najbolje bo počakati, kaj bo natvezil po twitterju čez teden dni
HALAcR7
21. 03. 2021 19.49
+2
Drugače artut bivši slamnati igralec krivec za gol,,,,
Od Halerja ati
21. 03. 2021 19.55
-6
Konan
21. 03. 2021 19.55
-4
Hahaha Arthur je kriv da je ronci za en drek, forza juve🤣🤣🤣
resnicaosvobaja
21. 03. 2021 19.59
-8
zato so ga pa zamenjali za Pjaniča...zaradi njega ste vi lani osvojili La ligo
Konan
21. 03. 2021 20.00
-3
Halar buci buci, buci buci, boš griseka papal pa ajat
LojzekBojzek
21. 03. 2021 20.07
-1
😥😢😭😥😢😭😥😢😭😥😢😭
HALAcR7
21. 03. 2021 19.44
+1
Slamnati Kaj vam dela cr7,,,boli vas ker je lessi vedno v njegovi senci,,tudi do kolen mu ne seže, ....prvi eni in isti pridej in lajejo,hov hov
Od Halerja ati
21. 03. 2021 19.48
-3
Hov Hov sinko. Bolj slabo je lajal danes tale tvoj CR. Ne jezi se bo dal drugič gol.Pač ni več tako dober kot Messi pa saj mu je bil skozi leta kar blizu.
HALAcR7
21. 03. 2021 19.41
+3
Če bi imel lessi tako ekipo kot juve bi se spet upokojil,,,in nato čakal da ga prosijo da pride nazaj
resnicaosvobaja
21. 03. 2021 19.43
-6
Ampak Messi nima take ekipe, ker je on del te ekipe kapiš ?
HALAcR7
21. 03. 2021 19.50
+4
Kaj je messi osvojil zadnjih 6 let gambero cup in cupra cup se ne šteje,,,,pušiona sama
Od Halerja ati
21. 03. 2021 19.56
-4
Sinko osvojil je tvoje srce. Naravnost obožuješ ga
resnicaosvobaja
21. 03. 2021 20.05
-5