Nogomet

Inter s petardo prek Beneventa, Atalanta brez težav ugnala Lazio

Benevento, RIm, 30. 09. 2020 18.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

S sredinimi tekmami se je zaključil drugi krog italijanske Serie A. Inter je pri novopečenem prvoligašu Beneventu vse odločil že v prvem polčasu, ki ga je dobil s 4:1, medtem ko je Udinese proti Spezii presenetljivo izgubil. V Vidmu je bilo 0:2. Samir Handanović je pri Interju igral vso tekmo. Na zadnji tekmi je Atalamta v gosteh s 4:1 opravila z Laziem. Josipa Iličića ni bilo v kadru.

Nogometaši Interja pri proslavljanju tretjega zadetka.
Nogometaši Interja pri proslavljanju tretjega zadetka. FOTO: AP

Inter je tekmo v Beneventu začel silovito. Za uvodno prednost je potreboval zgolj 28 sekund, potem ko je debitant v prvi postavi Achraf Hakimi v zanj značilnem slogu zaposlil Romeluja Lukakuja, Belgijec pa z neposredne bližine ni zgrešil. Prednost čete Antonia Conteje je bila v 25. minuti še višja. Visok predložek z desne strani je na levico Roberta Gagliardinija nesebično odložil Ashley Young, 26-letni Italijan pa je nato žogo silovito zabil za hrbet nemočnega Lorenza Montipa. Kmalu zatem sta strelca prvih dveh zadetkov zrežirala še tretjega. Gagliardini je podal osamljenemu Lukakuju, ki z dobrih petih metrov znova ni imel večjih težav. 

Samir Handanović v prvi tretjini tekme ni imel pravega dela in morda je bil prav to razlog za zanj neobičajno napako v 34. minuti. "Sarma" je namreč žogo podal naravnost na nogo Gianluce Caprarija, ki je podarjeno darilo pretvoril v zadetek upanja. A tudi to ni trajalo dolgo. V 42. minuti je na 4:1 v korist Interja povišal Hakimi, ki je izkoristil tragikomično napako domače obrambe. 

V nadaljevanju smo videli še dva zadetka, po enega na obeh straneh. Na 1:5 je povišal Lautaro Martinez, Caprari pa je v 76. s svojim drugim zadetkom le nekoliko ublažil poraz domačih čarovnic, ki so po dveh krogih z zmago in porazom na 12. mestu. 

Statistika Benevento - Inter.
Statistika Benevento - Inter. FOTO: Sofascore.com

Spezia presenetila Videmčane
Domači Udinese je bil proti novinki Spezii v vlogi velikega favorita, ki pa je na igrišču ni potrdil. Gostje so prvič zabili že v drugi minuti, ko se je veselil Matteo Ricci, a je njegov zadetek zaradi domnevnega prepovedanega položaja enega od soigralcev razveljavil VAR. V 29. minuti pa so gostje le prišli do prednosti, ko je z glavo zabil bolgarski napadalec Andrej Galabinov

V drugem polčasu so "Friulani" krenili na vse ali nič. Od 66. minute so igrali tudi z igralcem več, ko je bil izključen Claudio Terzi, a jim tudi to ni pomagalo. Gostujoča vratarja Jeroen Zoet in Rafael, ki je Nizozemca nadomestil v 64. minuti, sta bila vselej na pravem mestu. Za piko na i sijajnega večera Spezie pa je tik pred koncem po protinapadu poskrbel Galabinov. To je bila prva zmaga Spezie v tej sezoni, Udinese pa je zabeležil še drugi poraz. 

Atalanta znova dosegla štiri zadetke
Podobno kot Inter je tudi Atalanta svoje delo bolj ali manj opravila že v prvem polčasu, v katerem je povsem nadigrala sicer visokoleteči Lazio. V 10. minuti je za 0:1 zabil Robin Gosens, ki je izkoristil neodločnost domače obrambe. V 32. minuti je Nemec pri zadetku sodeloval kot asistent, in sicer je z leve strani lepo našel vtekajočega Hansa Hateboerja. Izid polčasa je štiri minute pred odmorom postavil Alejandro Gomez, ki je lepo preigraval, nato na še natančno sprožil za visoko prednost Boginje. 

Upanje domačim je v 57. minuti vlil Felipe Caicedo, a kaj, ko je le štiri minute kasneje znova odgovoril Gomez. Kot se je kasneje izkazalo, je bil to zadnji zadetek na tekmi. Atalanta je odlično krenila v novo sezono, saj je po Torinu ugnala še Lazio, ki letos sodi med favorite, morda celo za naslov. Kar lahko še posebej veseli navijače Bergamčanov pa je, da so njihovi ljubljenci v prvih dveh srečanjih dosegli kar osem zadetkov. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

30. 9., Serie A, izid: 

Benevento – Inter 2:5 (1:4) 
Caprari 34., 76.; Lukaku 1., 28., Gagliardini 25., Hakimi 42., Martinez 71.
Samir Handanović je pri Interju igral vso tekmo

Udinese – Spezia 0:2 (0:1)
Galabinov 29., 90+5.

Lazio – Atalanta 1:4 (0:3) 
Caicedo 57.; Gosens 10., Hateboer 34., Gomez 41. 61.
Josipa Iličića pri Atalanti ni bilo v kadru.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.