Nogomet

Roma v 86. minuti do točke proti Interju, 'Juve' z igralcem več boljši od Sassuola

Rim, 10. 01. 2021 14.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
J.K., J.B., A.V.
Komentarji
3

Inter je z remijem v Rimu še za dodatni dve točki zaostal za AC Milanom na vrhu lestvice Serie A. Romo in druge najbližje zasledovalce drugouvrščenega Interja je v 86. minuti razveselil Gianluca Mancini, potem ko je Milančanom na olimpijskem stadionu uspel popoln preobrat po zaostanku v prvem polčasu (2:2). Napoli je kasneje z zadetkom v 90. minuti ugnal Udinese (2:1), Parma Jasmina Kurtića, ki je igral vso tekmo, pa je izgubila z Laziem (0:2). Stara dama je v večernem dvoboju šele ob igri z igralcem več uspela streti odpor srčnega Sassuola.

 Škriniar (v sredini) kaže na podajalca pri izenačujočem golu Marcela Brozovića.
Škriniar (v sredini) kaže na podajalca pri izenačujočem golu Marcela Brozovića. FOTO: AP

Inter je imel v Rimu jasen cilj: premagati Romo in se mestnemu tekmecu AC Milanu, ki je bil v soboto doma boljši od Torina (2:0), spet približati na le točko zaostanka na vrhu lestvice. Pau Lopez je moral v 13. minuti z odličnim posredovanjem ustaviti strel z glavo Romeluja Lukakuja, že v enem naslednjih napadov pa je Lopez storil napako, a je poskus Lukakuja uspelo blokirati Christopherju Smallingu. Na drugi strani pa je uspelo mrežo najprej zatresti Rimljanom, ko je Jordan Veretout na robu prekrška vzel žogo Niccoloju Barrelli, protinapad pa je po akciji med Edinom Džekom in Henrikom Mhitarjanom z natančnim strelom mimo nepremičnega Samirja Handanovića zaključil Lorenzo Pellegrini.

V 23. minuti je Handanović dobro ustavil poskus Mhitarjana, dve minuti kasneje pa še poskus Džeka, s katerim sta se gledala z oči v oči, a je bil reprezentant Bosne in Hercegovine tudi v prepovedanem položaju. Antonio Conte je moral deset minut kasneje opraviti prvo menjavo, saj Matteo Darmian ni mogel nadaljevati z igro, na zelenico pa je pritekel izkušeni Anglež Ashley Young.  Po tem, ko je prav po podaji Younga slabo zaključil z glavo, je Lautaru Martinezu še pred polčasom v 39. minuti uspelo zatresti mrežo Rome, a so zadetek Argentinca razveljavili, dobro pa je že v eni naslednjih akcij pred Lukakujem posredoval tudi Veretout. Polčas se je končal s še enim neposrečenim strelom Lukakuja z glavo, nanj pa je ves prvi polčas dobro pazil nekdanji klubski soigralec Smalling.

Statistika Samirja Handanovića na tekmi Roma – Inter.
Statistika Samirja Handanovića na tekmi Roma – Inter. FOTO: Sofascore.com

Vedno večja gneča pri vrhu
Razburljivih trenutkov ni manjkalo niti v drugem polčasu, ko je najprej z glavo vnovič zgrešil Lukaku, po dobrem posredovanju Gianluce Mancinija pred Lukakujem pa je na drugi strani Stefan de Vrij v zadnjem hipu ustavil Džeka.  V 51. minuti je bil blizu izenačenju Marcelo Brozović, njegov poskus pa je ob posredovanju Leonarda Spinazzole zgrešil cilj. Lopez je moral v 52. minuti z novo bravurozno obrambo ustaviti Martineza, ki ga je v priložnost poslal Lukaku, Južnoameričan pa je akcijo namesto z golom končal z bolečim gležnjem. A lahko je nadaljeval z igro in že nekaj minut kasneje je Inter izenačil, ko je z glavo po podaji iz kota Brozovića lepo zadel Škriniar.

V 59. minuti je z nevarnim strelom zapretil tudi Arturo Vidal, Lopeza pa je nato v 63. minuti s prekrasnim strelom ob vratnico matiral Achraf Hakimi. Vidal bi lahko v 72. minuti verjetno že odločil obračun v korist Milančanov, a je z ugodnega položaja grdo zgrešil. Roma dolgo časa ni našla pravega odgovora v iskanju izenačenja, a je bila nagrajena za pozitiven pristop v zadnjih desetih minutah rednega dela. Handanović je v 83. minuti najprej ustavil Bryana Cristanteja, nato v 86. še Mancinija, a minuto kasneje je Romi le uspelo izenačiti, ko je po predložku Gonzala Villarja Macini z glavo brezhibno matiral Handanovića. Večjih priložnosti do konca tekme ni bilo, tako da se Milančani iz prestolnice vračajo z remijem, po katerem je zaostanek za mestnim tekmecem Milanom narasel na tri točke. Tako Interju kot Romi se lahko na večernem obračunu s Sassuolom občutneje približa tudi branilec naslova Juventus, medtem ko razplet obračuna v Rimu proslavljajo tudi pri Atalanti, ki ima na četrtem mestu tri točke manj od Rome in še eno preloženo tekmo v žepu.

Statistika tekme: Juventus - Sassuolo
Statistika tekme: Juventus - Sassuolo FOTO: Sofascore.com

'Juve' šele z igralcem več strl odpor Sassuola
Še enkrat več je v dvoboju serijskega italijanskega državnega prvaka dišalo po presenečenju, saj se je gostujoči Sassuolo odlično upiral posebej v prvem polčasu vnovič medli stari dami. 

Slednja je lažje zadihala v nadaljevanju tekme, v katerega je vstopila številčno močnejša, saj je bil v izdihljajih prvega dela igre zaradi neumnega prekrška nad Federicom Chieso izključen Pedro Obiang. Juventus je do vodstva prišel v 50. minuti, ko je z izjemno močnim in hkrati natančnim strelom gostujočega čuvaja mreže premagal Danilo. Toda Sassuolo se ni predal in že osem minut pozneje prek Gregoireja Defrela izid izenačil na 1:1.

Da bo zmaga vendarle ostala doma, sta z drugim in tretjim zadetkom poskrbela najprej Aaron Ramsey v 82. in neuničljivi portugalski zvezdnik Cristiano Ronaldo v drugi minuti sodnikovega dodatka za končnih 3:1. To je bil 15. zadetek 35-letnega Portugalca v letošnji sezoni italijanskega državnega prvenstva, črno-beli pa so se s to zmago priključili vrhu ligaške razpredelnice.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Izidi 17. kroga Serie A:
Juventus - Sassuolo 3:1 (0:0)
Danilo 50., Ramsey 82., Ronaldo 92.; Defrel 58.
RK: Pedro Obiang 45. (Sassuolo)

Roma – Inter 2:2 (1:0)
Pellegrini 17., Mancini 86.; Škriniar 56., Hakimi 63.
Samir Handanović (Inter) je branil vso tekmo.

Verona – Crotone 2:1 (2:0)
Kalinić 16., Dimarco 25.; Messias 55.

Parma – Lazio 0:2 (0:0)
Alberto 55., Caicedo 67.
Jasmin Kurtić (Parma) je igral vso tekmo

Udinese – Napoli 1:2 (1:1)
Lasagna 27.; Insigne (11-m.) 15., Bakayoko 90.

AC Milan – Torino 2:0 (2:0) 
Leao 25., Kessie 36./11-m

Benevento – Atalanta 1:4 (0:1)
Sau 50.; Iličić 30., Toloi 69., Zapata 71., Muriel 86.
Josip Iličić (Atalanta) je igral do 87. minute.

Genoa – Bologna 2:0 (1:0)
Zajc 44., Destro 55.
Miha Zajc (Genoa) je igral vso tekmo.

Koronavirus pasica november

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

realmadrid the best
11. 01. 2021 11.00
-1
šumar
11. 01. 2021 08.00
+0
crips messi je prehitel ronalda v prostih strelih haha kako je to mogoce ko je pa ronaldo tak stroj za gole haha stem da vemo da je messi mlajsi in verjetno ima ene 150 tekem manj haha
Chaparral
11. 01. 2021 21.48
+1
V gozdovih se vodi statistika o drevesih, zdravih in bolnih, kajne? Ni smešno koliko je tam škodljivcev, premisli malo ...