Nogomet

Miha Zajc zadel ob zmagi Empolija, Iličić s soigralci ponižal Handanovića

Bergamo, Milano, 11. 11. 2018 16.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min

Nedeljski spored v italijanski Serie A sta s sosedskim obračunom v Bergamu odprla Atalanta in Inter, ekipi Josipa Iličića, ki je prispeval dve podaji, pa je uspelo povsem nadigrati Milančane, v vratih katerih je spet blestel Samir Handanović (4:1). Brez obramb Ljubljančana bi lahko interisti domov odšli s še zajetnejšo "porcijo". Druge zmage v sezoni se je razveselil tudi Miha Zajc, ki je zadel ob zmagi Empolija nad Udinesejem z 2:1.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Genoa - Napoli
    01:53
    Vrhunci tekme Genoa - Napoli
  • Vrhunci tekme Atalanta - Inter Milano
    02:11
    Vrhunci tekme Atalanta - Inter Milano
Samir Handanović do zadetka Hateboerja v Serie A ni dobil gola kar 296 minut.

Tako kot sobotno gostovanje Napolija v Genovi je tudi lokalni obračun Atalante in Interja v Bergamu močno oviral dež. Deževali pa so v prvih minutah tudi streli po golu Samirja Handanovića, ki so ga Josip Iličić in soigralci zasuli z nevarnimi poskusi in v deveti minuti tudi povedli po zaslugi Hansa Hateboerja. Iličić, igralec preteklega meseca v Serie A, je s položaja "trequartiste" na levem boku zaposlil Robina Gosensa, ta pa na oddaljenejši vratnici osamljenega Hateboerja za lahkih 1:0.

Josip Iličić na sosedskem obračunu z Interjem ni imel sreče v dvobojih s starim znancem Samirjem Handanovićem.
Josip Iličić na sosedskem obračunu z Interjem ni imel sreče v dvobojih s starim znancem Samirjem Handanovićem. FOTO: Damjan Žibert

Že po manj kot 15 minutah bi lahko bilo 2:0 ali celo 3:0 za domače: najprej je po ostri žogi Alejandra Gomeza vratnico Handanovića, ki se je nato odlično odzval in rešil najhujše, zadel kar njegov soigralec Danilo D'Ambrosio, Handanović pa je bil na mestu tudi v enem naslednjih napadov, ko je prodor Duvana Zapate pred njim zaključeval Iličić, a je nekdanjega reprezentančnega kolega Ljubljančan prisebno zaprl. V 22. minuti je podobna akcija privedla do še lepše priložnosti Kranjčana, ki bi moral po podaji Zapate zgolj še podstaviti nogo, a je grdo zgrešil in za nameček še trčil v vratnico.

TEKMA

Hitra kazen za zapravljene priložnosti
Zapata se je še pred polčasom spet sprehodil v kazenski prostor Interja po napaki Maura Icardija, a zadel le v zunanji del mreže. V 42. minuti je razpoloženi Kolumbijec po novi lepi akciji že "položil" zadnjega nasprotnika, nato pa meril v blok, Iličića pa je po še eni visoki žogi na oddaljenejšo vratnico, zaspal je Kwadwo Asamoah, s "panterskim" posredovanjem ustavil Handanović. Tudi kopija omenjene akcije v 45. minuti ni prinesla drugega gola, tokrat je Handanović z refleksnim posredovanjem ustavil Rafaela Toloija, strel Gianluce Mancinija po kotu, ki je sledil, pa je za las zgrešil cilj.

ILIČIĆ

Kazen je v drugem polčasu prišla zelo hitro in Inter, ki je šel v drugi polčas brez Matiasa Vecina, je izenačil po strogo dosojeni enajstmetrovki. Matteo Politano je po slabem izbijanju vratarja Etrita Berishe z neposredne bližine v roko nastreljal Mancinija, glavni sodnik Fabio Maresca pa je kot iz topa pokazal na belo piko, od koder je žogo v mrežo natančno poslal Icardi in se gola v Serie A prvič v karieri razveselil na peti tekmi v nizu. Atalanta je proti še naprej precej bledemu Interju odgovorila dobrih deset minut pozneje, ko je Iličić s prostega strela zaposlil Mancinija, ta pa je z glavo zabil žogo mimo nepremičnega Handanovića.

Atalanta je brez večjih težav zadrževala prednost do zadnjih minut, ko je bil po podaji s strani blizu zadetku spet kapetan Interja Icardi, a mu ni uspelo preusmeriti žoge v mrežo Berishe. Vsega je bilo konec, ko je branilec Berat Djimsiti po novi podaji Iličića potrdil tri točke, tudi on z glavo. Hrvaški vezist Marcelo Brozović je moral po grobem štartu nad Iličićem za nameček predčasno pod prho z rdečim kartonom, da je bila sramota interistov še večja, pa je z izjemnim strelom z roba kazenskega prostora poskrbel Alejandro Gomez. Z zmago pa je Atalanta skočila na šesto mesto (18 točk), medtem ko lahko tretji Inter (25) na lestvici ujameta Milan in Lazio (oba 21).

Veselje nogometašev Empolija po golu Mihe Zajca.
Veselje nogometašev Empolija po golu Mihe Zajca. FOTO: AP
Zajc drugič v sezoni 'v polno'
Pomembne zmage v boju za obstanek pa so se razveselili nogometaši Empolija. Toskanci so na domačem stadionu z 2:0 premagali Udinese, ki se tudi sam bori za obstanek v letošnji sezoni. Pomemben delež k drugi zmagi v sezoni pa je prispeval slovenski reprezentant Miha Zajc. Ta je namreč v 41. minuti domačine popeljal v vodstvo, ko je končal izjemno moštveno akcijo, kjer je s soigralci s hitrimi in natančnimi podajami povsem iz igre vrgel gostujočo obrambo in nato iz neposredne bližine matiral vratarja gostov Juana Musso. Domačini so v 51. minuti
svojo prednost še podvojili, ko je v 51. minuti zadel Francesco Caputo.

Po uri igre je novi trener Empolija Giuseppe Iachini iz igre potegnil Zajca, kateremu so domači navijači namenili prisrčen aplavz, ko je zapuščal zelenico. A tekma še vseeno ni bila dobljena za nogometaše Empolija. Gostje iz Vidma so imeli namreč v 80. minuti na voljo enajstmetrovko, a je le to slabo izvedel Rodrigo De Paul, ki je žogo poslal visoko čez prečko domačega vratarja Ivana Provedela. Minuto pozneje pa so gostje vendarle dosegli gol. Zadel pa je Ignacio Pussetto. Gostje so v zaključku silovito pritisnili na vrata Empolija, a gola niso dosegli, in ostalo je pri pomembni zmago domačinov z 2:1. Kljub drugi zmagi v sezoni, Empoli ostaja v 'coni izpada'. Po 12 krogih so zbrali 9 točk, kar je enako število kot Udinese, a imajo Videmčani boljšo gol razliko in tako zasedajo 'varno' 17. mesto, Empoli pa tisto najbolj nehvaležno 18. mesto.

TEKMA

Gol Mihe Zajca za vodstvo Empolija z 1:0:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Carlo Ancelottijem z Napolijem lovi vodilni Juventus, svoj nekdanji klub.
Carlo Ancelottijem z Napolijem lovi vodilni Juventus, svoj nekdanji klub. FOTO: AP

Neapeljčani 'priplavali' do zmage v Genovi
Napoli je v deževni Genovi izvlekel zmago, potem ko je zelenico na stadionu Luigija Ferrarisa na začetku drugega polčasa namočil hud naliv, po katerem so bile razmere za igro na robu regularnosti. Genoa je takrat še vodila, saj je Christian Kouame po izvrstnem predložku Romula v 20. minuti z glavo zadel za 1:0. A po tem, ko je sodnik zaradi naliva za okoli deset minut prekinil drugi polčas, je Fabian Ruiz hitro izenačil po izvrstni akciji med Driesom Mertensom in Alanom, Davide Biraschi pa je v enem zadnjih napadov gostov v rednem delu tekme premagal svojega vratarja.

TEKMA

Z zmago so sinje modri pred velikim derbijem med Milanom in Juventusom pritisnili na vodilne Torinčane, ki bodo na San Siru kljub temu igrali z "zalogo" treh točk prednosti. Povratnik na genovsko klop Ivan Jurić tako ostaja brez zmage na petih obračunih, kolikor jih je vodil kot novi (stari) trener, njegovi protesti pa ob zmagovitem avtogolu Biraschija niso zalegli: sodniki so s pomočjo sistema VAR ocenili, da v akciji ni bilo prekrška nad nesrečnim Rimljanom.

Izidi 12. kroga Serie A:

Atalanta ‒ Inter 4:1 (1:0)
Hateboer 9., Mancini 62., Djimsiti 88., Gomez 90.; Icardi 47.
RK: Brozović 90./Inter
Josip Iličić (Atalanta) in Samir Handanović (Inter) sta igrala vso tekmo.

POSTAVI

Genoa ‒ Napoli 1:2 (1:0)
Kouame 20.; Ruiz 62., Biraschi 86./ag.

POSTAVI

Roma - Sampdoria 4:1 (1:0)
Jesus 19., Schick 59., El Shaarawy 72., 90.; Defrel 89.

Chievo - Bologna 2:2 (2:1)
Meggiorini 20./11-m., Obi 45.; Santander 5., Orsolini 56. 

Empoli - Udinese 2:1 (1:0)
Zajc 41., Caputo 51.; Pussetto 81.
De Paul (UDI) je v 80. minuti zapravil enajstmetrovko

SPAL ‒ Cagliari 2:2 (1:0)
Petagna 3., Antenucci 71.; Pavoletti 73., Ionita 76.
Jasmin Kurtić (SPAL) je igral od 54. minute.

Torino ‒ Parma 1:2 (1:2)
Baselli 37.; Gervinho 9., Inglese 25.
Lea Štulca (Parma) ni bilo v ekipi.

Frosinone ‒ Fiorentina 1:1 (0:0)
Pinamonti 89.; Benassi 47.
Luka Krajnc (Frosinone) je bil na klopi.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Hellsrael
11. 11. 2018 19.39
+4
Ko ne brani vec za repko je naslov za Sarmo tudi taksen kot je. Vsi ITALIJANSKI MEDIJI pisejo o tem da je za inter vsa sreca ker je bil handa v golu ker je odbanil kar nekaj zicerjev in edina svetla tocka. Bravo za vas 24...
PieBaracus
11. 11. 2018 18.09
+8
ilicic bi mogu bit v najvecjih top klubih
diebaumeister
12. 11. 2018 11.37
+2
To odloča trg, ne pa ti, v Italjanski ligi ne pomeni bit enako dober kot v Španski, Italjanska liga je daleč ozadaj, zadnjih 15 let
Johnny_J
11. 11. 2018 15.41
+21
Kakšen icardi, ronaldo...J. Ilicic je prvo ime serie A.
MesOjediPinGvin
11. 11. 2018 15.21
+28
Handanović blestel v vratih Interja in pokasiral 4 gole. Kaj bi bilo, če ne bi blestel...
Rudar
11. 11. 2018 15.32
+0
Nc ni blestel, dejmo malo realnosti. Eno ali dve je branil, treba priznat, druge so šle noter.
juvefor
11. 11. 2018 15.40
+16
Handanovic je ubranil par cistih golov. Svetla tocka interja danes. Tako da ja, je kar blestel
retropil
11. 11. 2018 17.02
+3
@futree, očitno nisi gledal tekme. Da bi bil v vratih Buffon namesto Handanoviča, bi kasirali vsaj 6 komadov danes. Takšne je branil da glava peče.
optimist11
11. 11. 2018 20.42
-1
Ne samo da ni blestel. Pri vseh golih je stal kot da je vkopan.
diebaumeister
12. 11. 2018 11.39
+2
handanović je povprečen golman, če bi igral za Barco ali kakšen drugi velik klub, bi lahko govorili o nekem presežku, Oblak je 100 let pred njim
mmickica
11. 11. 2018 15.07
+17