Nogomet

Juve izkoristil zdrsa Milančanov s tremi točkami proti Bologni

Torino, Genova, Rim, 24. 01. 2021 14.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Juventus je na domači tekmi 19. kroga italijanske Serie A premagal Bologno in se približal vodilnemu AC Milanu ter drugouvrščenemu Interju, ki sta na sobotnih tekmah ostala brez polnega izkupička (2:0). Po prvencu brazilskega vezista Arthurja Mela v prvem polčasu je končni izid v drugem delu tekme postavil ameriški vezist Weston McKennie.

Juventus je imel proti Bologni le en cilj: izkoristiti lepo priložnost, ki sta mu jo s sobotnima spodrsljajema ponudila vodilni AC Milan in drugouvrščeni Inter. A varovanci Siniše Mihajlovića, nekdanjega trenerja mestnega tekmeca Torina, so se izkazali za izjemno trd oreh, v 14. minuti pa je moral vratar Wojciech Szczesny prvič, a ne zadnjič, resneje posredovati, ko je po podaji Mitchella Dijksa z leve ustavil Roberta Soriana. Juventus je povedel že čez nekaj sekund, ko je gostujoča obramba po podaji Cristiana Ronalda pustila veliko prostora Arthurju Melu, ki je tudi po zaslugi odboja od tekmeca s strelom z roba kazenskega prostora premagal Lukasza Skorupskega za svoj prvi gol po poletni selitvi iz Barcelone.

V 20. minuti je bila spet nevarna Bologna, strel Soriana pa je na bližnji vratnici pričakal Szczesny. Ronaldo je imel prvo večjo priložnost v 28. minuti, ustavil ga je Skorupski, ki je nato posredoval še po strelih Federica Bernardeschija in Arthurja, ki sta sledila njegovi prvotni obrambi. Juan Cuadrado je štiri minute kasneje potegnil v protinapad in zaposlil Ronalda, ki je akcijo zaključil s povsem ponesrečenim strelom. Bologna je bila po akciji Riccarda Orsolinija, ki je zaposlil Soriana, spet blizu zadetku, a je žoga v 40. minuti švignila mimo vrat domačih. Vroče je bilo nato še pred polčasom tudi na drugi strani, ko je predložek Cuadrada potreboval zgolj najmanjši dotik v vratarjevem prostoru, kjer pa je Skorupski s soigralci storil dovolj ob Westonu McKennieju.

Statistika tekme Juventus - Bologna.
Statistika tekme Juventus - Bologna. FOTO: Sofascore.com

Cuadrado prisoten na obeh straneh: blizu tudi avtogolu
Szczesny se je v 48. minuti izkazal s čudežnim posredovanjem, potem ko bi ga kmalu premagal Cuadrado, ki je slabo posredoval ob predložku Jerdyja Schoutena. Poljskega čuvaja mreže je nato veliko manj resno s strelom z razdalje že v naslednjem napadu preizkusil še Musa Barrow in Bolognčani so vedno resneje "trkali" na vrata domačih. Na mestu je moral biti Szczesny tudi v 56. minuti, ko je po preigravanju mimo Danila poskusil Orsolini, še veliko lepšo priložnost pa je po dvoboju s Cuadradom v 59. minuti zapravil Nicola Sansone, ki je streljal previsoko. Odgovor Juventusa je sledil v 60. minuti po protinapadu, ki ga je z odvzeto žogo začel Bernardeschi, akcijo pa je s strelom proti Skorupskemu, ki je bil spet na mestu, zaključil Cuadrado. Domači strateg Andrea Pirlo se je kljub očitnim težavam za menjavo odločil šele v 68. minuti, ko je Alvaro Morata zamenjal Bernardeschija, Dejan Kuluševski pa je Špancu prepustil mesto ob Ronaldu in se pomaknil za napadalca.

In že v enem naslednjih napadov je Juventus povišal na 2:0, ko je po podaji iz kota sam ostal McKennie, ki z glavo ni grešil. Po fantastični podaji Ronalda, ki je kljub pritisku dveh tekmecev na robu vratarjevega prostora našel McKennieja, je Skorupski še lepše posredoval, da je Američanu dve minuti kasneje preprečil drugi gol na tekmi. Pirlo je kljub temu opravil kar trojno menjavo in iz igre potegnil strelca Arthurja ter Kuluševskega in Leonarda Bonuccija, priložnost pa so dobili povratnik po okužbi z novim koronavirusom Matthijs de Ligt, Aaron Ramsey in Adrien Rabiot. Veliko več bi lahko Bolognčani iztržili v 84. minuti, ko je Soriano lepo našel Sansoneja, a se ta pred Szczesnyjem ni izkazal z zaključnim strelom. Skorupski je moral tri minute kasneje po samostojni akciji ustaviti strel Rabiota, Cuadrado pa je v 89. minuti v sredini 16-metrskega prostora spet lepo zaposlil Ronalda, čigar strel pa je vnovič končal preblizu Skorupskemu. Rezultat se ni več spremenil, Juve pa je tako na četrtem mestu spet prehitel Atalanto, obe ekipi imata sicer 36 točk, Torinčani pa še tekmo manj od vodilnega Milana (43), drugouvrščenega Interja (41) in tretjeuvrščene Rome (37).

Arthur (na fotografiji) je po prestopu iz Barcelone dosegel prvi gol za Juventus. Z njim v postavi Torinčani še niso izgubili.
Arthur (na fotografiji) je po prestopu iz Barcelone dosegel prvi gol za Juventus. Z njim v postavi Torinčani še niso izgubili. FOTO: AP

Gol Lozana po osmih sekundah premalo za Napoli, velika zmaga Zajčeve Genoe
Do izjemno pomembne zmage je na popoldanski domači tekmi s Cagliarijem prišla Genoa s slovenskim vezistom Miho Zajcem v prvi postavi (1:0). Proti enemu od neposrednih konkurentov v bitki za obstanek so Genovčani povedli v 10. minuti, ko je zadel Mattia Destro, gol naskoka pa so uspešno ubranili do zadnjega sodnikovega žvižga. Zajc je igral do 77. minute. Napoli je na gostovanju v Veroni kljub hitremu golu Hirvinga Lozana, ki je zadel že v osmi sekundi in se močno približal absolutnemu hitrostnemu rekordu Serie A, s porazom predal svoje mesto med najboljšo četverico Juventusu (3:1). Hellas je v prvem polčasu izenačil prek Fedrica Dimarca, nato pa sta domačinom vse tri točke z goloma v 62. oziroma 79. minuti zagotovila Antonin Barak in Mattia Zaccagni.

Sinje modre izpod Vezuva je s peto zaporedno zmago v vseh tekmovanjih ujel Lazio, ki je v Rimu ugnal Sassuolo (2:1). Na začetku sezone tako prepričljivi zeleno-črni so v letu 2021 ostali pri vsega eni zmagi, tokrat pa jim ni pomagalo niti hitro vodstvo po zaslugi Francesca Caputa v šesti minuti, saj sta za preobrat z goloma v prvem in drugem polčasu poskrbela Sergej Milinković-Savić (25.) in Ciro Immobile (71.).

Koronavirus pasica november

Izidi 19. kroga Serie A:

Lazio ‒ Sassuolo 2:1 (1:1)
Milinković-Savić 25., Immobile 71.; Caputo 6.

Genoa ‒ Cagliari 1:0 (1:0)
Destro 10.
Miha Zajc (Genoa) je igral do 77. minute.

Hellas Verona ‒ Napoli 3:1 (1:1)
Dimarco 34., Barak 62., Zaccagni 79.; Lozano 1.

Juventus ‒ Bologna 2:0 (1:0)
Arthur 15., McKennie 71.

- že odigrano:
AC Milan ‒ Atalanta 0:3 (0:1)
Romero 26., Iličić 53./11-m, Zapata 77.
Josip Iličić (Atalanta) je igral do 83. minute.

Udinese ‒ Inter 0:0
Samir Handanović (Inter) je igral vso tekmo

Roma ‒ Spezia 4:3 (1:1)
Mayoral 17., 52., Karsdorp 55., Pellegrini 90.; Piccoli 24., Farias 59., Verde 90.
Amir Feratović (Roma) je bil na klopi.

Fiorentina ‒ Crotone 2:1
Benevento ‒ Torino 2:2

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mptour
25. 01. 2021 11.15
-1
Stroj za gole, najbolši vseh časov oh in sploh, pa spet samo v napoto vsem.