Nogomet

Milan preživel zaključni nalet Sampdorie za prvo zmago, Joao Pedro rešil Cagliari

Genova, 23. 08. 2021 22.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V ponedeljek sta bili na Apeninskem polotoku na sporedu še zadnji tekmi prvega kroga Serie A. Milan je na gostovanju v Genovi ugnal Sampdorio z 1:0, edini zadetek je že v deveti minuti dosegel Brahim Diaz. Pred tem sta se Cagliari in Spezia razšla neodločeno, bilo je 2:2.

Navijači Milana so se v največjem italijanskem pristaniškem mestu zbrali v velikem številu.
Navijači Milana so se v največjem italijanskem pristaniškem mestu zbrali v velikem številu. FOTO: AP

Ob odsotnosti Zlatana Ibrahimovića, ki bo zagotovo manjkal še vsaj na naslednji tekmi, je v konici napada za Milan debitiral Olivier Giroud. V vratih je začel še en poletni prišlek, Mike Maignan, ki je prišel iz Lilla, potem ko je San Siro zapustil Gianluigi Donnarumma. V osrčju obrambe pa je ob Simonu Kjaerju začel nekdanji nogometaš Chelseaja Fikayo Tomori

Srečanje v Genovi se je za goste začelo sanjsko. Po dolgi žogi na sredo domačih je slabo reagiral bočni branilec Tommasso Augello, do žoge je prišel Davide Calabria, ki je bil tokrat v vlogi kapetana rdeče-črnih in je lepo zaposlil osamljenega Brahima Diaza v osrčju kazenskega prostora. Mladi španski reprezentant bi sicer lahko tudi bolje zaključil, a Emilu Auderu v vratih Sampdorie ni uspelo dovolj dobro posredovati, da bi preprečil hitro vodstvo Milana. 

Deset minut kasneje so imeli domači prosti strel s kakšnih 25 metrov. Odlično ga je izvedel Manolo Gabbiadini, a je izvrstno posredoval Maignan, ki mu je s konicami prstov uspelo odbiti v kot. Po 45 minutah je tako bilo 0:1. Tudi v drugem polčasu je imel za Sampdorio najlepšo priložnost Gabbiadini, a je bil znova uspešnejši bivši vratar Lilla. 29-letni napadalec je po lepi podaji dočakal žogo v kazenskem prostoru, meril je v spodnji desni kot, a je njegovo namero prebral Maignan, ki se je proslavil še z enim odličnim posredovanjem. 

Statistika tekme Sampdoria – Milan
Statistika tekme Sampdoria – Milan FOTO: Sofascore.com

Še pred večernim derbijem sta se na Sardiniji pomerila Cagliari in Spezia. Kazalo je na zmago gostov, ki so po golu Simoneja Bastonija v 58. minuti vodili že z dvema zadetkoma. A prvi napadalec domače zasedbe, Joao Pedro, je z dvema goloma med 62. in 66. minuto poskrbel za delitev točk. 

Lestvica Serie A po končanem prvem krogu: 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

23. avgust, Serie A, izida:

Sampdoria – Milan 0:1 (0:1)
Brahim Diaz 9. 

Cagliari – Spezia 2:2 (0:1)
Joao Pedro 62., 66.; Gyasi 7., Bastoni 58.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Vladimir.Krutov
24. 08. 2021 20.13
Diaz ga je že zadel....mojster
motorist_mb
24. 08. 2021 08.03
+1
Rdeča kapica69
24. 08. 2021 08.57
-5
Navijači barce pa res nimate niti malo sramu kajne? 😂🤣
Od Halerja ati
24. 08. 2021 13.07
+1
Ajde Milan in PSG gremooo ihaaa hihihi a si jezen? 🙊 pa že spet? Hihi