Nogomet

Inter izkoristil remija Milana in Juveta, uspešen večer za Iličića in Kurtića

Milano, Bergamo, Bologna, Rim, Neapelj, 03. 04. 2021 12.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 9 min
Avtor
J.B., J.K.
Komentarji
11

Nogometaši Milana so v prvi tekmi 29. kroga Serie A doma le remizirali s Sampdorio 1:1. Zdrs Milana je izkoristila Atalanta, ki se je še bolj približala dolgo časa vodilni ekipi Serie A z domačo zmago nad Udinesejem (3:2). Josip Iličić je spet odigral le drugi polčas, med strelce pa se je na tekmi v Beneventu za Parmo spet vpisal Jasmin Kurtić (2:2). Torino je na mestnem derbiju z Juventusom "staro damo" zadržal pri le točki (2:2), nov uspešen večer pa je vodilni Inter kronal z zmago v Bologni (1:0).

Fabio Quagliarella proslavlja zadetek za 0:1 na tekmi Milan – Sampdoria
Fabio Quagliarella proslavlja zadetek za 0:1 na tekmi Milan – Sampdoria FOTO: AP

Milan je lov za vodilnim Interjem nadaljeval v zgodnjem popoldanskem terminu proti Sampdorii. Stefano Pioli še naprej ni mogel računati na Davideja Calabrio, Alessia Romagnolija, Rafaela Leaa in Maria Mandžukića, sta pa mu na voljo bila Zlatan Ibrahimović in Hakan Calhanoglu. Alexis Saelemaekers je presenetljivo začel na desnem bočnem položaju, a se eksperiment ni izkazal za najboljšega, saj je Belgijca že po prvem polčasu zamenjal Pierre Kalulu

Na San Siru so sicer bolje začeli gostje, ki so bili zelo agresivni in so obrambo Milana pritiskali visoko na njeni polovici. Gianluigi Donnarumma se je moral izkazati ob strelu Manola Gabbiadinija, kmalu zatem pa je zadetek gostov preprečil še Theo Hernandez z odličnim obrambnim predvidevanjem in reakcijo. Donnarumma je bil še drugič na preizkušnji, ko je v 25. minuti z glavo streljal Morten Thorsby. Milančani v prvem delu niso imeli večjih priložnosti, v 43. minuti je enajstmetrovko zahteval Ibrahimović, a je njegove pozive takoj zavrnil glavni sodnik Marco Piccinini

V 12. minuti nadaljevanja pa so domači doživeli šok. Po prostem strelu na svoji polovici je Hernandez z leve strani želel podati Francku Kessieju, ki pa tega ni pričakoval in mu zato ni uspelo priti do žoge. Do nje je prišel Fabio Quagliarella, ki je v svojem, "prekaljenem" slogu opazil slabo postavljenega Donnarummo in ga s kakšnih 25 metrov brez težav lobal za 0:1. Le dve minuti kasneje so sicer gostje ostali z igralcem manj, ko je po povsem nepotrebnem prekršku svoj drugi rumeni karton prejel Adrien Silva.  Pioli pa je želel vse skupaj čim prej izkoristiti, zato se je nemudoma odločil za dvojno zamenjavo: Ante Rebić in Sandro Tonali sta vstopila namesto Ismaëla Bennacerja in Radeta Krunića

Statistika tekme Milan – Sampdoria
Statistika tekme Milan – Sampdoria FOTO: Sofascore.com

Sampdoria se je v nadaljevanju zbrano branila in celo nekajkrat zapretila za povišanje prednosti. In morda jo je prav preveč ambiciozna igra na koncu tudi kaznovala. Po enem od napadov gostov so namreč Milančani izpeljali polprotinapad, v katerem je Ibrahimović našel Kessieja, ta pa na levi rezervista Jensa Pettra Haugeja, ki je v kazenskem prostoru lepo preigraval in nato s plasiranim strelom na drugo vratnico premagal še nemočnega Emila Audera za 1:1. Kmalu zatem je z velike razdalje sprožil Tonali, Audero pa je odbil v kot. V tretji minuto sodniškega dodatka je po dolgi kombinaciji Ibrahimović lepo zaposlil Kessieja, ta pa je iz neposredne bližine sicer premagal vratarja Sampdorie, a se je žoga od vratnice odbila nazaj v polje. Vse do konca je tako ostalo pri 1:1, s čimer so zagotovo bolj zadovoljni gostje.

Slavje nogometašev Atalante po golu Muriela v Bergamu.
Slavje nogometašev Atalante po golu Muriela v Bergamu. FOTO: AP

Iličiću dobrih 45 minut, Kurtić spet v polno
Atalanta je, tudi tokrat brez Josipa Iličića, odlično odprla domači dvoboj z Udinesejem, a do konca trepetala za zmago (3:2). Luis Muriel je v prvem polčasu zadel dvakrat in zdelo se je, da bodo Bergamčani zlahka prišli do pomembnih treh točk v boju za tretjo zaporedno uvrstitev v skupinski del Lige prvakov, toda tekma se je najprej zapletla v enem zadnjih napadov prvega polčasa, ko je izid znižal Roberto Pereyra. Trener črno-modrih Gian Piero Gasperini je Iličića "aktiviral" od prve minute nadaljevanja, na klopi pa je ostal ravno Muriel, ki se je očitno poškodoval. A tudi tretji gol za Atalanto je zabil Kolumbijec, tokrat je žoga v mrežo Videmčanov poletela z noge Duvana Zapate, toda domačim spet ni uspelo zadržati varne prednosti. Po fantastični akciji Nahuela Moline in podaji v sredino je moral Jens Stryger Larsen zgolj še preusmeriti žogo v mrežo Atalante za 2:3 v 71. minuti. Iličić bi lahko po precej neprepričljivi predstavi celotne enajsterice v drugem polčasu tekmo odločil v 89. minuti, a je zapravil lepo priložnost pred vrati belo-črnih: po dolgi žogi in napaki branilca je ostal sam pred vratarjem, a grdo zgrešil s strelom proti oddaljenejši vratnici.

Statistika tekme Atalanta - Udinese.
Statistika tekme Atalanta - Udinese. FOTO: Sofascore.com

Jasmin Kurtić je prav tako na začetku drugega polčasa vstopil s klopi in v 55. minuti dosegel že svoj četrti klubski gol v sezoni za 1:1 na gostovanju pri Beneventu. "Čarovnice" so ob polčasu vodile z golom izkušenega Kamila Glika, po izenačenju Kurtića pa so nogometaši Parme že proslavljali popoln preobrat, a so VAR-sodniki razveljavili zadetek Riccarda Gagliola v 60. minuti. Da je bil priokus še bolj grenak, je v 67. minuti poskrbel Artur Ionita, ki je ekipo legendarnega Filippa Inzaghija vnovič popeljal v vodstvo. Parma si je v 88. minuti vendarle zagotovila pomembno točko v lovu za obstankom med elito, ko se je prvenca v novem klubu razveselil obetavni romunski krilni napadalec Dennis Man. Torino, ki ima dve tekmi manj, Parmi  na tako zaželenem 17. mestu še naprej beži za tri točke.

Statistika Jasmina Kurtića na tekmi Benevento - Parma.
Statistika Jasmina Kurtića na tekmi Benevento - Parma. FOTO: Sofascore.com

Napoli na 'nori' tekmi slavil s 4:3, slavil tudi Lazio, remi Rome
Odličen obračun je bil na sporedu na stadionu Diega Armanda Maradone v Neaplju, kjer je domači Napoli ob polčasu z goli Lorenza Insigneja, Victorja Osimhena in Driesa Mertensa vodil že s 3:1, a je nato gostujoči Crotone po slabi uri igre že izenačil na 3:3. Po zadetku sredi prvega polčasa je Simy v 48. minuti zadel še enkrat, Messias pa je izid poravnal v 59. minuti. Sinje modri so zmogli odgovoriti v 72. minuti, ko je rezervist Elif Elmas, ki je nedavno zablestel v kvalifikacijah za SP 2022 z odločilnim golom za zmago Severne Makedonije v Nemčiji, za zmagoviti gol zaposlil Giovannija Di Lorenza.

Veliko težav sta imela rimska tekmeca Lazio in Roma. "Laziali" so doma gostili Spezio, ki je v tej sezoni že večkrat pokvarila načrte papirnatim favoritom. Po prvem polčasu brez golov je Lazio povedel z zadetkom Manuela Lazzarija v 56. minuti, Daniele Verde pa je Spezio vrnil v igro za veliko presenečenje s še enim mojstrskim golom v 73. minuti ("škarjice"). Za zmago je nato šele v 89. minuti z enajstih metrov poskrbel Felipe Caicedo, sinje modri pa so zaradi izključitev (neposredni rdeči karton Lazzariju in drugi rumeni karton Joaquina Corree) tekmo sklenili zgolj z deveterico.

Statistika tekme Torino - Juventus.
Statistika tekme Torino - Juventus. FOTO: Sofascore.com

Zajc v drugem polčasu ni uspel zlomiti deseterice vijoličastih
Roma je ob polčasu pri Sassuolu vodila z golom Lorenza Pellegrinija, prav tako z enajstih metrov, po izenačenju Traoreja v 57. minuti pa so Rimljani po dobrih desetih minutah spet prešli v vodstvo, ko je po podaji Stephana El Shaarawyja zadel Bruno Peres. Toda "sinovi volkulje" niso zdržali, Giacomo Raspadori, ki je bil med krvniki mlade slovenske reprezentance na nedavni tekmi skupinskega dela Eura 2021, je v 85. minuti poskrbel za delitev točk.

Miha Zajc je vstopil v 62. minuti, a s soigralci ni uspel zlomiti deseterice Fiorentine, ki je od 52. minute igrala brez izključenega francoskega zvezdnika Francka Riberyja (1:1). V prvem polčasu je za vodstvo pristaniškega kluba poskrbel Mattia Destro, deset minut kasneje, v 23. minuti, pa je končni izid obračuna postavil Dušan Vlahović.

Remi  na torinskem derbiju še zapletel položaj Juventusa
Juventus je v boju za deseto zaporedno državno lovoriko storil morda že usodno napako z remijem na mestnem derbiju s Torinom (2:2). Varovanci trenerja Andree Pirla so tekmo dobro začeli in zasluženo povedli v 13. minuti, ko je po izmenjavi podaj z Alvarom Morato zadel Federico Chiesa. Toda "biki" so imeli v svojih vrstah razpoloženega vratarja Salvatoreja Siriguja, že v prvem polčasu pa so uspeli izenačiti prek Antonia Sanabrie, ki je po obrambi Wojciecha Szczesnyja pospravil žogo  za hrbet poljskega čuvaja mreže v 27. minuti. 

Juventus je podobno kot na nedavnih obračunih osmine finala Lige prvakov s Portom "zaspal" ob vstopu v drugi polčas in prejel gol že iz prvega napada, ko je Szczesnyja s strelom na bližnjo vratnico vnovič presenetil paragvajski zvezdnik Sanabria. Juve je bil za vedno silovitejše valove napadov, večkrat se je izkazal Sirigu, nagrajen šele v 79. minuti, ko je po predložku s strani na oddaljenejši vratnici sam ostal Ronaldo, ki mu ni bilo težko zadeti. Po ogledu VAR-posnetkov so sodniki gol Portugalca, že njegovega 24. v tej ligaški sezoni, priznali, Siriguja pa je že v enem naslednjih napadov po strelu Rodriga Bentancurja rešila tudi vratnica. Izid se ni več spremenil in belo-črni so na lestvici za dve točki zaostali za tretjo Atalanto, na 56 točkah pa jih je ujel tudi peti Napoli.

Statistika Samirja Handanovića na tekmi Bologna - Inter.
Statistika Samirja Handanovića na tekmi Bologna - Inter. FOTO: Sofascore.com

Inter koraka proti naslovu z novo 'ničlo' Handanovića
Vodilni Inter priložnost za dodaten pobeg na vrhu lestvice, vsaj v primerjavi z Milanom in Juventusom, izkoristil na večerni tekmi v Bologni (1:0). Kapetan Samir Handanović je imel kar nekaj dela z varovanci Siniše Mihajlovića, ki so zapravili tudi nekaj zrelih priložnosti oziroma vedno naleteli na dobro postavljenega Ljubljančana v golu Interja. Milančani so povedli v prvem polčasu, ko je po predložku s strani žogo prek črte vrat uspel spraviti prvi strelec Romelu Lukaku. Domači vratar, šele 21-letni Federico Ravaglia, je odlično ubranil Belgijčev strel z glavo z neposredne bližine, žoga se je tudi odbila od vratnice, Lukaku pa jo je nato mirno pospravil v mrežo z manj kot enega metra.

Sam pred vrati je po predložku s strani tik pred polčasom ostal tudi Roberto Soriano, a s težkega položaja ni uspel vsaj zaposliti Handanovića. V taktičnem drugem polčasu je imel Inter praktično le eno večjo priložnost, Lautaro Martinez je v 50. minuti zadel vratnico, na koncu pa so ob silovitem pritisku Bologne črno-modri le lahko začeli proslavljati že svojo deveto zaporedno zmago. To sta vsaj malce zagrenila zgolj rumena kartona Marcelu Brozoviću in Alessandru Bastoniju, ki ju ne bo na prihodnjem obračunu z vedno neugodnim Sassuolom.

Koronavirus pasica nova

Izidi 29. kroga Serie A:

Bologna – Inter 0:1 (0:1)
Lukaku 32.
Samir Handanović (Inter) je igral vso tekmo

Torino – Juventus 2:2 (1:1)
Sanabria 27., 46.; Chiesa 13., Ronaldo 81.

Atalanta – Udinese 3:2 (2:1)
Muriel 19., 43., Zapata 61.; Pereyra 45., Larsen 71. 
Josip Iličić (Atalanta) je igral od 46. minute.

Benevento – Parma 2:2 (1:0)
Glik 23., Ionita 67.; Kurtić 55., Man 88.
Jasmin Kurtić (Parma) je igral od 46. minute.

Genoa – Fiorentina 1:1 (1:1)
Destro 13.; Vlahović 23.
RK: Ribery 52./Fiorentina
Miha Zajc (Genoa) je igral od 62. minute.

Lazio – Spezia 2:1 (0:0)
Lazzari 56., Caicedo 89. (11-m); Verde 73.
RK: Lazzari 90., Correa 90. (oba Lazio)

Napoli – Crotone 4:3 (3:1)
Insigne 19., Osimhen 22., Mertens 34., Di Lorenzo 72.; Simy 25., 48., Messias 59.

Sassuolo – Roma 2:2 (0:1)
Traore 57., Raspadori 85.; Pellegrini 26. (11-m), Peres 69.

Milan – Sampdoria 1:1 (0:0)
Hauge 87.; Quagliarella 57. 
RK: Silva 59. (Sampdoria)

Cagliari – Hellas Verona 0:2

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

beauceron
04. 04. 2021 12.30
+4
Zakaj ni naslova!@ Ronaldo rešil Juventusu poraza. Dela se mu krivica 😄😄😄😄😄
265004
04. 04. 2021 11.34
+6
Izjava Ronalda po tekmi: jaz sem svoje naredil...tap in gol iz offsidea...
GO INTER
04. 04. 2021 10.01
+3
inter vodi 8 tock pred milanom s tekmo manj
Petarda10
04. 04. 2021 09.11
+4
juve hitro se znebite roncija
Mahh
04. 04. 2021 08.31
+3
6.8 ocena. (samo enkrat lahko ugibate kdo je dubil toliko)
resnicaosvobaja
03. 04. 2021 21.07
+5
Je o kapetanskem traku kaj novega ?
resnicaosvobaja
03. 04. 2021 20.55
+2
Zakaj ni Ronaldovega imena ? Po dolgem času ocena 8 in ignoranca, brez omembe, brez članka, brez GOAT majice
Janezdolar80
03. 04. 2021 18.54
-4
Pojdi nabirat regrat, ker nogomet ni za tebe...
pepi bolcev
03. 04. 2021 16.04
motorist_mb
03. 04. 2021 15.29
+2
Katastrofa od igre!
Vladimir.Krutov
03. 04. 2021 14.54
+6
Kaj bo ibro?...lepo penzija in pusti minute mladim isto marijo in ta starina...seria a v evropi nima kaj iskati dokler bodo skladišče starcev...tako juve inter roma in ostali klubi...