Nogomet

Gattuso proti Juvetu rešil svojo službo, Spezia šokirala vodilni Milan

Torino, 13. 02. 2021 17.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Nogometaši Genoe so v prvi sobotni tekmi 22. kroga italijanske Serie A remizirali s Torinom (0:0). Miha Zajc je igral vso tekmo, v statistiko pa se mu ni uspelo vpisati. Kasneje je v velikem derbiju tega konca tedna Napoli dokaj presenetljivo ugnal Juventus z 1:0. Edini zadetek je z najstrožje kazni dosegel Lorenzo Insigne. Do velikega skalpa pa je prišla Spezia, ki je z 2:0 doma premagala vodilni Milan. Inter bo tako imel v nedeljo priložnost, da se z zmago zopet zavihti na sam vrh.

Statistika Mihe Zajca proti Torinu
Statistika Mihe Zajca proti Torinu FOTO: Sofascore.com

Genoa je pred tem trikrat zapored slavila v Serie A, ugnala je Cagliari, Crotone in nazadnje z dvema zadetkoma Gorana Pandeva še Napoli. Tokrat pa nogometaši iz pristaniškega mesta niso bili pri strelu, saj niso uspeli streti odpora žilavega Torina, ki se še naprej krčevito bori za obstanek. "Toro" zaseda 17. mesto, zadnje, ki še prinaša obstanek. Pred 18. Cagliarijem ima ob tekmi več dve točki prednosti. Na drugi strani je Genoa po katastrofalnem začetku sezone le prišla v pravi ritem, saj je brez poraza v prvenstvu na šestih tekmah, s čimer zaseda ugodno 11. mesto.

Gattusov Napoli v pravem trenutku pokazal zobe
Nogometaši Napolija so v derbi z Juventusom vstopili po dveh zaporednih porazih in izpadu iz italijanskega pokala proti Atalanti, zato se je med mediji na Apeninskem polotoku na veliko namigovalo, da bi morebitni tretji poraz v le tednu dni Gennara Gattusa že lahko stal službe. Za nameček so bili Neapeljčani brez kopice poškodovanih, manjkali so Dries Mertens, Kalidou Koulibaly, Kostas Manolas, Diego Demme, Elseid Hysaj in Faouzi Ghoulam, vratar David Ospina pa je poškodbo staknil kar na ogrevanju pred tekmo. Na drugi strani je bil Andrea Pirlo brez Paula Dybale, Aarona Ramseyja in Arthurja

Lorenzo Insigne na tekmi Napoli - Juventus
Lorenzo Insigne na tekmi Napoli - Juventus FOTO: AP

Za Juve je kot prvi zapretil Federico Bernardeschi, ki je iz ugodnega položaja zgrešil okvir vrat. Na drugi strani so domači zahtevali enajstmetrovko po domnevnem igranju z roko Giorgia Chiellinija, a naposled do strela z bele točke ni prišlo. Kmalu zatem pa je sicer izkušeni branilec Juventusa storil napako, ko je z roko zadel Amirja Rrahmanija v obraz, po preverbi s sistemom VAR pa se je Daniele Doveri le odločil, da pokaže na najstrožjo kazen. Čeprav je proti stari dami zapravil svoje zadnje tri strele z bele točke, je odgovornost še enkrat več nase prevzel Lorenzo Insigne, ki pa je v tem primeru bil zelo natančen za jubilejni 100. zadetek v dresu Napolija. Pri izidu 1:0 je nato ostalo vse do konca prvega polčasa.

Gostje so na začetku drugega dela nemudoma pokazali zobe. V 47. minuti je svojo srečo preizkušal Alvaro Morata, a je bil z glavo za malenkost nenatančen. V naslednjih dveh minutah je dvakrat streljal še Cristiano Ronaldo, v drugem poskusu pa bi skorajda moral premagati Alexa Mereta, a je ta iz neposredne bližine žogo celo ujel. V 57. minuti je bil blizu uspehu še Federico Chiesa, čigar strel pa ni bil dovolj močan, tako da je Meret uspel posredovati. Kmalu zatem so se Torinčani le lahko veselili izenačenja, ki pa je bilo kmalu razveljavljeno, saj je bil Morata v prepovedanem položaju.

Do konca tekme so nato poskušali še Alex Sandro, po enkrat zopet tudi Chiesa in Morata, kar dve lepi priložnosti pa je zapravil 36-letni Ronaldo, ki tokrat ni imel svojega dne. Zadnjo je imel Portugalec v 90. minuti, ko se je s posredovanjem še enkrat več izkazal nenadejani junak v vratih domačih Meret. 

Statistika tekme Napoli – Juventus
Statistika tekme Napoli – Juventus FOTO: Sofascore.com

Spezia boljša v prvem delu
Obračun z Milanom je bil za Spezio prvi, potem ko je klub v četrtek uradno prevzel ameriški poslovnež Robert Platek. Moštvo iz Ligurije, ki je bilo pred tem krogom na solidnem 16. mestu, je v prvem polčasu pokazalo marsikaj in je bilo celo boljše od favoriziranih Milančanov, pri katerih so manjkali suspendirani Davide Calabria in poškodovana Brahim Diaz ter Ante Rebić

Spezia je prvič zapretila prek napadalca Kevina Agudela, v prvem delu pa je bil zadetku najbližje Riccardo Saponara, čigar projektil je Gianluigi Donnarumma nekako le uspel zaustaviti. Pri rdeče-črnih sta v prvih 45 minutah poskušala Theo Hernandez in Alessio Romagnoli s prostih strelov, ki pa nista bila pretirano nevarna. 

V drugem delu se je proti vsem napovedim nadaljevala prevlada domačih, ki so bili še naprej boljši tekmec. V 56. minuti je bila Spezia za napadalno igro tudi prvič nagrajena, ko je z neposredne bližine v polno meril Giulio Maggiore. Le osem minut kasneje pa je Milan zaostajal že z dvema zadetkoma, ko je po sijajni kombinaciji s prostega strela žoga prišla do Simoneja Bastonija, ta pa je s pravo bombo na drugo vratnico razparal mrežo Milana. V nadaljevanju je četa Stefana Piolija poskušala priti do vsaj zadetka za znižanje, a pri tem ni bila nevarna. Spezia pa je tik pred koncem stresla še okvir vrat. 

Statistika tekme Spezia – Milan
Statistika tekme Spezia – Milan FOTO: Sofascore.com

Milan je kljub porazu ostal na prvem mestu, a bi ga lahko že v nedeljo prehitel mestni tekmec Inter, ki bo svojo tekmo 22. kroga igral proti Laziu. Tretji je Juventus, ki ima po 21 odigranih tekmah 42 točk, dve več kot četrti Napoli. Obe ekipi pa morata eno medsebojno tekmo še odigrati, saj je bila njuna prva v letošnji sezoni prestavljena zaradi okužb s koronavirusom v vrstah Napolija. Pri 40 točkah sta sicer tudi oba rimska tekmeca Lazio in Roma. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Serie A, 13. februar, izidi: 

Torino – Genoa 0:0 (0:0) 
Miha Zajc je pri gostih igral vso tekmo

Napoli – Juventus 1:0 (1:0) 
Insigne 31. (11-m.)

Spezia – Milan 2:0 (0:0)
Maggiore 59., Bastoni 67. 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

rcarlos
14. 02. 2021 10.52
+3
Milan rabi ena dva dobra branilca... Mogoče bi se moral zagrebsti za Koundeja iz Seville... Pa mogoče še kakega igralca kova Puig, ki bi dopolnjeval Calhanogluja... Po tem pa mislim da bi kr klapalo da nebi blo tolk nihanj v igri
motorist_mb
14. 02. 2021 12.19
+1
PieBaracus
14. 02. 2021 09.45
+1
Se zgodi da proti Bayernu ne sprozis enega strela v okvir vrat. A ne saj ni Bayern je Spezia. Tako je zgledala tekma Milana vceraj, kot da bi igrali proti evropskim prvakom
RUBEŽ
14. 02. 2021 08.58
+2
No, kaj zdaj dodaja CR k kvaliteti Juveta? NIČ!!!!!!!!!!!!! Če bi bil ta " naj na svetu " tako dober, bi včeraj sam rešil tekmo. Aja, ni bilo tap priložnosti. Juve tone vse nižje. IN TO Z NAJ NAJ CR! HAHAHAHAHAHAHA.
motorist_mb
14. 02. 2021 08.16
+2
Jao obramba pa Reba na klopi,Pioli napake delaš,gremo Milan 👍
Konan
13. 02. 2021 21.53
+4
Messi pravkar gol in to kak udarec, pa se prej so mu enega ukradli beli sodniki, se angleški komentator ni mogel verjet, res so pokvarjeni, fuj
Diegol14
13. 02. 2021 21.33
+2
Bravo Napoli...
Iniesta
13. 02. 2021 20.42
+2
Milan ima lepo priloznost, da se odlepi ... vse je odvisno od zimzelenega Zlatana ...
Sisli288
13. 02. 2021 20.05
+19
spet se je pokazalo da Juve z ronaldom ni pridobil nič, iz serijskega prvaka in rednega zmagovalca pokala se sedaj bori za mesta ki vodijo v ligo prvakov
Chaparral
13. 02. 2021 21.42
-9
CR je kljub tvoji ugotovitvi prvi strelec, ti pa streljaš ..............kozle, pa ne v Evropi......
Konan
14. 02. 2021 08.25
+4
So bili prejšnja leta boljši ti pametnjakovič, kaj potem če je prvi penal strelec, messiju lahk sam kopacke glanca
RUBEŽ
14. 02. 2021 09.00
+3
Chaparral - ja najboljši strelec. Iz penalov in tap golov. Enega gola ni dal, da bi preigral enega ali dva igralca.