Nogomet

Juventus doma le remiziral s Hellasom, Kurtićeva Parma v izdihljajih do točke

Torino, 25. 10. 2020 17.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
J.B., A.V., STA
Komentarji
2

Nogometaši Parme so v 5. krogu italijanske Serie A remizirali 2:2 s Spezio. Eden favoritov prvenstva Napoli je zmagal z 2:1 v gosteh pri Beneventu, Udinese pa je na peti tekmi še četrtič izgubil, tokrat z 2:3 proti Fiorentini. Zadnje nedeljsko srečanje je ponudilo spopad Juventusa in Hellasa iz Verone, ki je v Torinu prišel do vodstva, nato pa po prejetem zadetku uspel priti do točke. Bilo je 1:1.

Statistika srečanja med Juventusom in Hellasom iz Verone.
Statistika srečanja med Juventusom in Hellasom iz Verone. FOTO: Sofascore.com

Hellas najprej vodil, nato visel, a na koncu zdržal
Stara dama se je prvič na tekmi veselila v 45. minuti. Juan Cuadrado je odlično zaposlil Alvara Morato, ta pa je s prefinjenim lobom poskrbel za prednost domačih. A iz VAR-sobe so sodniku Fabriziu Pasqui signalizirali, da je šlo za prepovedani položaj. Ogled počasnega posnetka je to tudi potrdil, španski napadalec je bil za nekaj centimetrov prehiter, tako da je ostalo pri 0:0. 

V 15. minuti drugega polčasa pa je Juve doživel hladno prho. Pogumni gostje, ki so že v prvem delu kar nekajkrat nevarno zapretili, so izpeljali lepo ekipno akcijo. Žoga je z desne prešla na levo stran napada, nato pa znova na sredino, kjer je bil s kakšnih 11 metrov natančen 23-letni Andrea Favilli. Po prejetem golu so varovanci Andree Pirla vse moči preusmerili v napad, kar se jim je obrestovalo v 78. minuti. Poletni prišlek Dejan Kulusevski je v svojem slogu prodrl po desni strani, si žogo nastavil na boljšo levico in jo z natančnim strelom poslal v spodnji desni kot vratarja Marca Silvestrija. 29-letnik se je do konca srečanja znašel v velikih preizkušnjah, a je vselej odlično posredoval. V sodnikovem podaljšku je zaustavil nevaren poizkus Paula Dybale, tik pred iztekom dodatka pa je veselje preprečil še Kolumbijcu Cuadradu.

Statistika srečanja Benevento - Napoli
Statistika srečanja Benevento - Napoli FOTO: Sofascore.com

Parma se je rešila tik pred zdajci
Gosti so povedli v 28. minuti, ko je zadel Julian Chabot, prednost pa podvojili v 31. minuti, ko je zadel še Kevin Andres Agudelo Ardila. Domači so v 34. minuti zmanjšali zaostanek. Slovenski reprezentant Jasmin Kurtić, ki je igral do 79. minute, je sprožil proti vratom, gostujoči vratar je žogo z dobrim posredovanjem odbil, a le do Riccarda Gagliola, ki je zadel za 1:2. Ko je že kazalo, da bo Spezia, ki je trikrat zadel tudi okvir vrat, prišla do polnega izkupička, pa je v tretji minuti sodniškega dodatka Juraj Kucka z bele pike Parmi prinesel točko.

Neapeljčani do zmage v gosteh
Napoli se je na obračunu z Beneventom znašel v zaostanku po golu Roberta Insigneja v 30. minuti. Bratovsko obarvani dvoboj pa je začinil Napolijev Lorenzo Insigne, ki je v 49. minuti izid izenačil, v 60. pa še zadel za zmago gostov, ki so vsaj začasno skočili na drugo mesto prvenstvene razpredelnice.

Cagliari je doma s 4:2 ugnal Crotone, Fiorentina pa je s 3:2 poglobila krizo Udineseje. Videmčani so v sezono vstopili z velikimi pričakovanji, saj so iz Watforda dobili kar nekaj pomembnih okrepitev, ki pa za zdaj še niso pokazale veliko. Junak srečanja v Firencah je bil Gaetano Castrovilli, ki je sodeloval pri vseh treh zadetkih domačih. Prvi prvem in zadnjem je zabil sam, pri drugem pa je z nesebično podajo kot na pladnju zaposlil Nikolo Milenkovića, ki je nato zabil z glavo. Pri gostih je oba zadetka dosegel Stefano Okaka Chuka.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Serie A, 25. oktober, izid: 

Cagliari – Crotone 4:2 (3:2)
Lykogiannis 25., Simeone 35., Sottil 45., Pedro 84.; Messias 21., Molina 43. 
RK: Cigarini (Crotone) 48. 

Benevento – Napoli 1:2 (1:0)
R. Insigne 30.; L. Insigne 49., 60.

Parma – Spezia 2:2 (1:2)
Gagliolo 34., Kucka 93.; Chabot 28., Agudelo Ardila 31. 

Fiorentina – Udinese 3:2 (2:1) 
Castrovilli 11., 51., Milenković 21.,; Okaka 43., 86. 

Juventus – Hellas Verona 1:1 (0:0) 
Kulusevski 78.; Favilli 60.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

cripstoned
26. 10. 2020 21.14
+2
ni ronalda ni tock...
apodgra
26. 10. 2020 17.35
-2
Španski sodniki bi morali videti, kako se sodi v italijanski ligi. To, kar je sodil enajstmetrovko Realu za teatralen padec , bi dobil rumeni karton. Tudi Juventus ima svoj poseben status pri sodnikih , vendar , kaj takega si ne bi dovolili.