Nogomet

Atalanta zapravila priložnost za skok na drugo mesto, Napoli razbil Lazio

RIm, 22. 04. 2021 18.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Nogometaši Rome in Atalante so se po prvi četrtkovi tekmi v italijanskem prvenstvu razšli neodločeno, na Olimpicu je bilo 1:1. Goste je sredi prvega dela v vodstvo popeljal Ruslan Malinovskij, v 75. minuti pa je z razdalje izenačil Bryan Cristante. Josip Iličić je igral do 59. minute. Na drugi tekmi pa je Napoli s petardo (5:2) domov poslal rimski Lazio.

Statistika Josipa Iličića proti Romi
Statistika Josipa Iličića proti Romi FOTO: Sofascore.com

V italijanski Serie A je bil na sporedu eden od najbolj zanimivih dni sezone. Ekipe od četrtega do sedmega mesta so se med seboj merile za zadnje mesto, ki še vodi v Ligo prvakov. Kot prva sta bila v večnem mestu na delu Roma in Atalanta našega Josipa Iličića, ki je začel v prvi postavi na desni strani zvezne vrste. Bergamčani so imeli po sredinem porazu Milana s Sassuolom možnost, da bi z zmago preskočili tako rdeče-črne kot tudi Juventus in se zavihteli celo na drugo mesto. 

Gian Piero Gasperini tokrat ni računal zgolj na Hansa Hateboerja, vsi ostali nogometaši prve ekipe pa so mu bili na voljo. Tudi Christian Romero, ki se je po odsluženi kazni vrnil v zadnjo vrsto. Ruslan Malinovskij se je prav tako vrnil v prvo postavo, potem ko je nedeljsko tekmo s staro damo začel na klopi. V napadu je priložnost od prve minute dobil Duvan Zapata, njegov rojak Luis Muriel pa je ob natrpanem urniku le dobil nekaj počitka in je prvi polčas spremljal s klopi.

Na drugi strani je Roma, ki je še vedno v igri za lovoriko v Evropski ligi, s katero bi si priigrala tudi nastope v Ligi prvakov v prihodnji sezoni, v obračun vstopila močno okrnjena. Že dalj časa so odsotni Leonardo Spinazzola, Chris Smalling, Marash Kumbulla, Stephan El Shaarawy in Nicolo Zaniolo, kot zadnji pa je poškodbo utrpel še izkušeni Pedro Rodriguez, ki naj bi manjkal približno deset dni. Na sredini igrišča je zaradi kartonov manjkal tudi Amadou Diawara, se je pa po kazni vrnil Lorenzo Pellegrini.

Ruslan Malinovskij proslavlja zadetek za 0:1.
Ruslan Malinovskij proslavlja zadetek za 0:1. FOTO: AP

Roma je bila v zadnjem času proti Atalanti v sila mizerni formi, na Olimpicu jo je nazadnje ugnala leta 2014, tudi tokrat pa so nogometaši boginje bistveno bolje začeli obračun. V prvih 20 minutah je imel Zapata kar tri ugodne situacije, iz katerih bi lahko iztržil več, a je Pau Lopez s posredovanji poskrbel, da je ostalo pri 0:0. V 22. minuti je s slabšo desno nogo poskušal tudi Iličić, španski vratar pa je bil znova uspešnejši. V 26. minuti pa je Atalanta le prišla do prvega zadetka. Iličić je na desni strani našel Zapato, ta je težišče igre prenesel na levo stran, kjer je bil Robin Gosens, ki je z močno in natančno podajo zaposlil Malinovskega, ki je iz bližine le premagal Gomeza za izid 0:1, pri katerem je ostalo vse do konca prvega polčasa, v katerem je imela Atalanta vso pobudo in bi kaj lahko povedla tudi za dva ali tri zadetke. 

V nadaljevanju je upanje Romi vlil kar gostujoči nogometaš Gosens, ki je v 52. in 69. minuti prejel dva rumena kartona, tako da je Atalanta tekmo zaključila v desetih. Deset minut pred izključitvijo je z igrišča odšel tudi Iličić, ki ga je pričakovano nadomestil Muriel. Nogometaši volkulje so s številčno prednostjo krenili po vsaj točko, ki jim jo je na koncu priigral prav nekdanji član Atalante Bryan Cristante. 26-letnik je močno sprožil s kakšnih 25 metrov, vratar Pierluigi Gollini pa je bil na račun natančnosti strel brez moči. V zadnjih minutah je bila Roma bližje zmagi, zlato priložnost je imel Edin Džeko, a je ni izkoristil. Atalanta je zadnjič na tekmi zapretila v 96. minuti, ko je prosti strel izvedel Muriel, a je meril za kakšen meter prek vrat. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Petarda Napolija nad neposrednim tekmecem
V večerni tekmi sta se na stadionu Diega Maradone pomerila petouvrščeni Napoli in šesti Lazio. Slavili so domačini s 5:2, blestela pa sta predvsem Lorenzo Insigne in Dries Mertens. Obračun se je začel izjemno razburljivo, Napoli je imel v peti minuti kot, po katerem so gosti izpeljali hiter protinapad, v katerem je Manuela Lazzarija podrl Elseid Hysaj, Rimljani so zahtevali najstrožjo kazen, sodniška ekipa pa je pustila, da se igra nadaljuje. Nato pa je iz VAR sobe le prejela znak, da nekaj ni bilo v redu, a ne pred vrati Napolija, temveč že prej pri kotu domačih. Izkazalo se je, da je Sergej Milinković-Savić nenamerno s kopačko udaril Kostasa Manolasa, zaradi česar so domači dobili enajstmetrovko, ki jo je v zadetek pretvoril Insigne. Kmalu zatem je bila prednost domačih že 2:0, ko je po podaji Mertensa v polno meril Matteo Politano

V 53. minuti je bil zmagovalec bolj ali manj odločen, ko je Insigne s svojim prepoznavnim zavitim strelom z desnico na drugo vratnico premagal vratarja Lazia za novo povišanje. 12 minut kasneje pa je svoje dodal še Mertens za 4:0. Čeprav se je Lazio med 71. in 74. minuto uspel vrniti po zadetkih Cira Immobileja in Milinkovića-Savića, slednji je v polno meril s prostega strela, pa dvomov o zmagovalcu na koncu ni bilo. Še zadnji žebelj v krsto orlov je tik pred koncem zabil Victor Osimhen, ki je Pepeja Reino presenetil s strelom na bližjo vratnico. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Serie A, 22. april, izida: 

Roma – Atalanta 1:1 (0:1) 
Cristante 75.; Malinovskij 26. 
Josip Iličić je igral do 59. minute

Napoli – Lazio 5:2 (2:0) 
Insigne 7. (11-m.), 53., Politano 12., Mertens 65., Osimhen 80.; Immobile 71., Milinković-Savić 74.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Žac
22. 04. 2021 21.07
+0
Naj mi eden razlozi kaj to pomeni kljucna podaja. Ni podal za gol,tudi gol ni zabil.
VAREN
22. 04. 2021 20.55
-6
Najbolj butast šport kjer se 22 igralcev podi za eno žogo.