Nogomet

Udinese po zmagi proti Frosinoneju ostal med italijansko elito

Rim, 26. 05. 2024 22.47 | Posodobljeno pred 21 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Udineseja, za katerega igrajo tudi Slovenci Jaka Bijol, Sandi Lovrić in David Pejičić, so v zadnjem krogu v gosteh premagali Frosinone z 1:0 in obstali med italijansko elito. Frosinone se po zanj neugodnem razpletu seli v drugi rang tekmovanja.

Videmčani, pri katerih je Bijol odigral celo tekmo, Lovrića (poškodba) in Pejičića pa ni bilo v kadru, so sezono končali s 37 osvojenimi točkami na 15. mestu.

Slavili so šestič v sezoni. Ob tem so kar 19-krat remizirali, izgubili pa so 13 tekem. Manj zmag v sezoni je zbrala le že dlje časa odpisana Salernitana (2).

Udinese je dolgo iskal odrešujoči zadetek proti Frosinoneju, ki ga je nato v 76. minuti dosegel Keinan Davis. Še pozneje se je izpada rešil Empoli, ki je po zmagi Udineseja potreboval svojo zmago proti Romi. To je dosegel v tretji minuti sodnikovega dodatka drugega polčasa, ko je za 2:1 ter za delirij na stadionu Carlo Castellani poskrbel M'Baye Niang.

Ob Salernitani in Frosinoneju bo v drugem rangu igral še Sassuolo. Ta je danes igral 1:1 proti Laziu, a že pred zadnjim krogom ni imel možnosti za obstanek.

Na tekmi med Verono in Interjem iz Milana je bilo 2:2. Črno-modri so si že pred časom zagotovili naslov prvaka, po 38 krogih pa so zbrali 94 točk oziroma 19 več od mestnega tekmeca Milana.

Pri vrhu je drevi Atalanta s 3:0 premagala Torino in bo imela v edini preostali, sicer zaostali tekmi, ki bo 2. junija, priložnost, da se zavihti na tretje mesto pred Juventus (71 točk). Nogometaši iz Bergama, ki so ta teden osvojili evropsko ligo, imajo 69 točk.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V ligi prvakov bo ob Interju, Milanu, Juventusu in Atalanti igrala tudi Bologna, ki je sezono končala na petem mestu. Italija si je prek evropskih nastopov svojih klubov zagotovila dodatno mesto v ligi prvakov za prihodnjo sezono.

V evropski ligi bosta igrala oba rimska kluba, šesta Roma in sedmi Lazio, v konferenčni ligi pa bo dejavna Fiorentina.

Lanski prvak Napoli je sezono končal na desetem mestu, danes je doma le remiziral proti Lecceju (0:0) in ostal brez mesta v evropskih tekmovanjih za naslednje tekmovalno obdobje.

Iz serie B sta rang višje napredovala Parma Tjaša Begića in Martina Turka ter Como, medtem ko bo tretjega potnika dala dodatna tekma med Venezio in Cremonesejem Žana Majerja.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

* Izidi, 38. krog, italijansko prvenstvo

Cagliari - Fiorentina 2:3 (0:1)

Genoa - Bologna 2:0 (1:0)

Juventus - Monza 2:0 (2:0)

Milan - Salernitana 3:3 (2:0)

Atalanta - Torino 3:0 (2:0)

Napoli - Lecce 0:0

Empoli - Roma 2:1 (1:1)

Frosinone - Udinese 0:1 (0:0)

(Jaka Bijol je odigral vso tekmo za Udinese)

(Sandija Lovrića zaradi poškodbe ni bilo v ekipi Udineseja)

(David Pejičića ni bilo v kadru Udineseja)

Lazio - Sassuolo 1:1 (0:0)

Verona - Inter 2:2 (2:2)

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

borjac
27. 05. 2024 10.15
+3
Bravo Udinese, za Bijola in Slovensko reprezentanco je odlično da ima Bijol za trenerja Cannavara , svetovnega prvaka, nosilca zlate žoge in enega najboljših obrambnih igralcev na svetu, bi pa izrekel kritiko našim novinarjem, nobenega obiska pri poškodovanem Lovriću, nobene besede o njegovem zdravstvenem stanju po poškodbi, skratka nič, to je zelo žalostno z strani medijev, Lovrić je poškodovan .... saj ni izginil iz planeta, vi pa ste ga kar pozabili, žalostno in sramotno.